Andrea Bocelli släpper nytt album

Den italienska tenoren Andrea Bocellis nya studioalbum “Passione” utkommer den 30 januari. ”Passione” är en vacker samling kärlekssånger och innehåller duetter med världsnamn som Jennifer Lopez, Nelly Furtado och Edith Piaf. På albumet återförenas Bocelli med producenten David Foster.

“Passione” är den andra volymen av “Amore” som binder samman de två albumen. Liksom ”Amore”, som innehöll tidlösa mästerverk, finns det flera klassiker på den nya skivan; t.ex. ”Love Me Tender”, ”Girl From Ipanema” och ”Sarà Settembre” (mer känd för den engelsktalande publiken som Neil Diamonds ”September Mom”). Jennifer Lopez är med på den lugna och sensuella “Quizás Quizás Quizás” och Nelly Furtado på Bocellis ”Corcovado”. Albumet innehåller också en duett med den franska ikonen Edith Piaf på låten ”La Vie En Rose”.

På albumet sjunger Bocelli på sex olika språk (italienska, engelska, franska, spanska, portugisiska och napolitanska) med sin omisskännliga röst. Foster ackompanjerar honom på piano tillsammans med peruanska gitarristen Ramon Stagnaro. Soundet kompletteras av kubanska, brasilianska och portugisiska rytmer samt en orkester med 63 instrument som är inspelad i London.

Bocelli är en musikikon med en lysande karriär. Den italienska tenoren är den mest framgångsrika klassiska soloartisten någonsin och en av de bäst säljande artisterna i musikhistorien med mer än 80 miljoner sålda album världen över. Han har sjungit för fyra amerikanska presidenter, två påvar och den brittiska kungafamiljen, liksom vid ceremonier för de olympiska spelen och fotbolls-VM. Han har lovordats av berömdheter som Luciano Pavarotti, Franco Corelli (hans lärare och guide), Zubin Mehta, José Carreras, Lorin Maazel, Renée Fleming och Celine Dion.

Rulla till toppen