Andra Generationen med flera till Liseberg

Programmet för Lisebergs Taubescen har fyllts på med ytterligare fem namn. Bland dem amerikanska Nikki Hill och 25-årsjubilerande Andra Generationen.

Kärleken till balkanmusik i allmänhet och den Makedonska musiken i synnerhet förde vännerna Teddy Paunkoski, Vlatko Ancevski och Ljupcho Mitrovski samman. Efter ett gemensamt jam 1988 beslutade man sig för att sätta ihop ett band och Andra Generationen var därmed ett faktum. 2013 firar bandet 25 år tillsammans och den 6 juni spelar Andra Generationen på Taubescenen.

Emilia Amper är en av Sveriges mest spännande unga folkmusiker och blev korad till världsmästare i nyckelharpa 2010. Med kärlek och lyhördhet blandar hon sin kunskap om traditioner med ett nyfiket och viljestarkt utforskande av musikaliska möjligheter. Den 29 maj spelar Emilia Amper på Taubescenen.

Med sina vilda elektroniska produktioner, galna egenproducerade musikvideos, sång på bredaste skånska och live shower som inte liknar någonting annat har Panda da Panda hittat en nisch som tveklöst är hans egen. Sedan han släppte första singeln 2011 har han turnerat intensivt och den hängivna fan-skaran bara växer. Den 4 juni spelar Panda da Panda på Taubescenen.

Conny Bloom fick sitt genombrott i slutet på 80-talet med gruppen Electric Boys där han var frontfigur. Electric Boys blev kända genom sitt egensinniga sound, som var en blandning av funk, hårdrock och Beatles-psykedelia. Bandet splittrades i mitten av 90-talet men återförenades 2009. Till Liseberg kommer Conny i duo med trummisen och ekvilibristen Robert Ikiz. Den 10 juli spelar Conny Bloom på Taubescenen.

Klar för Taubescenen är också röststarka amerikanskan Nikki Hill som kommer till Liseberg den 27 juni.

Konserter i Göteborg

Rulla till toppen