Anders Widmarks Trio på Berns på söndag

I den sista konserten av återföreningen med Göteborgsbandet SALT kommer Anders Widmark att förstärka spelningen på Berns i Stockholm med sin trio nu på söndag kväll den 7 februari.

Anders Widmark är en av Sveriges mest mångsidiga artister med en lång meritlista bakom sig. Med sin trio smälter de samman funk, soul, blues och jazz med folkmusik och den klassiska musikens nerv.

Genom åren har Anders Widmark jobbat med jazznamn som Eddie Harris, Clark Terry och Bob Brookmeyer och samarbetat med sångerskor som Sara Isaksson, Helen Sjöholm, Rebecka Törnqvist och Louise Hoffsten.

Han har tolkat traditionella koraler och psalmer på flera CD och gjort en jazztolkning av operan ”Carmen”. Han har framträtt som solopianist eller som solist med Sundsvalls Symfoniorkester och Uppsala Kammarsolister.

Anders Widmark fick 2005 Jan Johansson-stipendiet för att han ”i Jan Johanssons anda vårdat och utvecklat en svensk tradition, omhuldat psalmer och visor med samma ömsinthet och med jazzen som ett sammanlänkande formspråk”.

I Anders Widmarks Trio ingår förutom Anders Widmark, piano och sång, Peter Bylin, trummor, Johan Lindbom, bas och Marika Willstedt, keyboard/sång.

Imorgon spelar SALT i hemstaden Göteborg och på lördagen besöker de Sveriges Mecka Jönköping för en utsåld spelning. Närmare information om spelningarna hittar du här.

Scroll to Top