Anders MAV Lundström släpper solodebut

Efter flera år som musiker, artist och producent åt såväl Uno Svenningsson, Di Leva, Tomas Ledin och Carola Häggkvist bestämde sig Anders MAV Lundström för att förverkliga sin dröm och skriva till sitt första soloalbum. Albumet som nu är klart har tydliga country-inslag och ges ut under artistnamnet ”MAV” – fysiskt den 16 januari och digitalt den 28 januari.

Anders som ursprungligen kommer från Stöde har haft en lång karriär som såväl musiker, artist och producent. 2001 bildade han ett producentteam på Sidelake Studios tillsammans med Patrik Frisk (numera A&R och producent på hårdrockslabeln Ninetone Records) där han jobbade med artister som Tomas Ledin, Uno Svenningsson och Carola samtidigt som han turnerade med Lutricia McNeal runt om i Europa.

Anders älskar resor och turnélivet och ordet MAV som är en förkortning av Maverick kändes som det rätta artistnamnet för hans solo-projekt. MAV står för vagabond, ensamvarg och självständig och dessa egenskaper beskriver Anders på ett perfekt sätt.

I countrygenren har MAV alltid känt sig hemma. Countrymusikens sätt att blanda enkla beskrivningar av vardagen med storytelling och fyndiga metaforer har varit något som Anders alltid kunnat känna igen sig i. Countrymusiken är för MAV kärlek till melodierna, instrumenteringen och textförfattandet.

Albumet ”Stay True” handlar om allt från att stå för sina handlingar, ärlighet, kärlek och familj – livets intryck kort och gott.

Albumet finns från och med idag att beställa på nätet. Albumet finns på alla digitala plattformar från och med den 28 januari.

Den 26 januari spelar MAV och Uno Svenningsson på Stödehuset i Stöde.

Scroll to Top