…And You Will Know Us By The Trail of Dead till Sverige i april

Av Redaktionen
Jan 23rd, 2013
0 Kommentarer
459 Views

Kanske var det så att Austin, Texas-bandet …And You Will Know Us By The Trail of Dead behövde ta en paus från sin välavvägda formel på några album. Fansen hängde med på den spännande resan ut i proggens snårskog. Kritikerna gjorde det inte. Men efter utflykt, byte av bandmedlemmar och skivbolag så känns det som att bandet har gått tillbaka till punkrötterna igen.

Den kreativa explosion som bandet är, blandat med punkattityden och de sfäriska postrockpartierna skapar ett så särartat uttryck att det inte går att missta Trail of Dead för några andra ens inom samma genre.

Trail of Dead hittade sin formel tidigt. Redan på självtitulerade debutalbumet från 1998, genom ”Madonna” från 1999 och så skivan som blev deras stora genombrott 2002, ”Source Tags & Codes” , så har den enkla men geniala ekvationen varit ständig. En svallvåg av ljud som exploderar och löses upp för att sedan byggas upp till ett enormt crescendo igen. Att lyssna igenom en hel Trail of Dead-platta är som att springa genom kuperat landskap. Det är mjölksyra i själen och en rent fysisk upplevelse av bästa sort.

De konstnärliga ledarna i bandet är Jason Reece och Conrad Keely , som ständigt byter mellan att spela trummor, gitarr och att sjunga. Det vet vi alla som sett deras stundtals galna livespelningar. Inte nog med att det är alle man på däck på alla instrument – just instrumenten brukar inte överleva särskilt många spelningar med allt intakt.

Nu är Trail of Dead i farten igen. Med kritikerhyllade ”Lost Songs ” från 2012 i bagaget ger de sig ut på vägarna för att iscen- och tonsätta hela havet stormar och byta trasiga instrument med varandra. Missa inte chansen att se ett av världens bästa liveband spela en av sina bästa plattor någonsin.

Det hyllade svintunga Bristol-bandet Turbowolf som på sin debut bakade ihop korta låtar på psykadelia, boogie, heavy metal och punk rock har fått den stora äran att öppna kvällen på Slussen. Du vill inte missa Turbowolf. In å lyssna nu!

Konsertdatum
6 april – Umeå – Umeå Open
7 april – Stockholm – Debaser Slussen – support Turbowolf

…And You Will Know Us By The Trail of Dead live i Sverige

Kommentering är stängd