Amy Macdonald till Sverige i januari

amy-macdonald-2009

Tolv år gammal plockade Amy Macdonald upp sin pappas gamla gitarr och lärde sig spela med hjälp av kurser på nätet. Drömmen var att en dag kunna skriva musik som berörde lika starkt som Travis ”Why Does It Always Rain On Me?” – för en ung musiker i Skottland kan få personer bli större förebilder än Francis Healy.

Inget hade kunnat förbereda Amy på vad som skulle hända: när debuten ”This Is The Life” släpptes sommaren 2007 flög hon upp som en raket på listor runt om i världen. Hennes nakna, ärliga sånger om Pete Doherty, fotbollsfruar och musikerdrömmar fångade miljoner lyssnare som kunde identifiera sig med att vara en liten människa som väntar på att något stort och magiskt ska hända i livet.

Den Amy Macdonald som nu ska spela på Berns i Stockholm den 25 januari har hunnit samla på sig både livsvisdom och liverutin under året som gått. I oktober 2008 spelade Amy för ett utsålt Debaser Medis och i somras stod hon på Storsjöyrans största scen och på Gröna Lunds utescen.

Nu har Amy Macdonald hunnit skriva ny musik, den 8 mars kommer det milt uttryckt efterlängtade andra albumet och veckan innan släpps nya singeln ”Don’t Tell Me That It’s Over”, så den som vill vara först med att höra hur hon utvecklat sin unika röst och sitt begåvade gitarrspel lär få nyfikenheten stillad på Berns. Naturligtvis kommer hon även spela hits från förra albumet. Tre miljoner sålda album kan tyckas vara ett hyfsat genombrott, men det är nog bara en uppvärmning inför vad som kommer att hända 2010. Passa på att se Skottlands största folkindiesensation på intima Berns innan hon börjar sälja ut Hovet.

Hemsidor:
www.amymacdonald.co.uk
www.myspace.com/amymacdonald

Speldatum:
MÅNDAG 25 JANUARI – BERNS, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

1 reaktion på ”Amy Macdonald till Sverige i januari”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen