Amon Amarth gör två spelningar på hemmaplan

Amon Amarth
Amon Amarth

Amon Amarth har utan tvekan arbetat sig till en position som ett av Sveriges, om inte Europas, främsta metallband och har genom åtskilliga liter blod, svett och tårar stakat sin bana till framgång. Som ett av Sveriges mest långlivade hårdrocksband har de satt sin tydliga prägel på den svenska metallscenen. I maj kommer de till Sverige för två konserte på Tyrol i Stockholm och på Trädgår’n i Göteborg.

Sedan 1992 har Amon Amarth skapat ett solitt rykte om sig som en av fanbärarna av den melodiska dödsmetallen och med sju album i ryggen och många år på vägarna runtom i världen har de från grunden byggt upp en fanskara som är mer än lovligt trogna. Tillsammans med ett av världens mest renommerade hårdrocksbolag, Metal Blade, har de i sitt partnerskap sett till att sälja guld i både USA och Kanada. Med ”Twilight of The Thunder God”, bandets sjunde album, dök de rakt in på den amerikanska Billboardlistan och placerade sig på en trettonde plats på den svenska albumlistan. Metal Hammer, en av världens största musiktidningar, rankade den som 2008-års sjätte bästa album.

Med både kritiker och fans på sin sida har Amon Amarth erövrat en stor del av världen och kommer med sitt nya album ”Surtur Rising”, som släpps till våren, att lägga den bråkdel av världen de ännu inte landstigit under sina fötter.
I Sverige gästar Amon Amarth både Tyrol i Stockholm och Trädgår’n i Göteborg och trots att kapaciteten på klubbarna är stora så är det trots allt en allvarligt stor risk att biljetterna kommer att sälja slut omgående. Så var på din vakt!

Till Stockholm kommer även The Black Dahlia Murder att förära kvällen med sin närvaro. Likt Amon Amarth så ligger de på Metal Blade och har rönt stora framgångar med sin melodiösa dödsmetall. De har turnerat med giganter som Cannibal Corpse och Children of Bodom och har även, som ett samtida säkert signum för framgång, haft en låt med till tv-spelet ”Rock Band” som vi alla känner till vid det här laget.

Konsertinfo
14.5 Stockholm, Tyrol
15.5 Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Amon Amarths Sverige-spelningar

Rulla till toppen