Amon Amarth gör exklusiva Sverige-spelningar

Amon Amarth
Amon Amarth

De svenska death metal-ikonerna Amon Amarth har under de senaste åren blivit ett av våra mest erkända band på den internationella scenen. Med senaste albumet ”Surtur Rising” klättrade de högt på den amerikanska Billboardlistan. Nu står det klart att bandet i vår gör två exklusiva spelningar på svensk mark, strax innan de ger sig av på en omfattande turné i Latinamerika där de besöker Venezuela, Colombia, Brasilien, Argentina, Uruguay, Chile, El Salvador och Mexiko.

Amon Amarths framgångar på den internationella metallscenen har fört fram dem som ett av våra största musikexporter. Bandets melodiska dödsmetall kombinerat med en fascination för den nordiska mytologin gör deras liveframträdanden till något alldeles extra.

Med debutalbumet ”Once Sent from the Golden Hall” från 1998 påbörjades den odyssé som tagit dem till imponerande höjder på amerikanska Billboardlistan, såväl som världsturnéer på egen hand eller tillsammans med storheter som Slayer. De har genom åren spottat ur sig alster i världsklass och blivit ett av planetens absolut främsta death metal-band.

Förra årets släpptes bandets åttonde studioalbum ”Surtur Rising”. Återigen bjöd Amon Amarth på ett mästerverk som både hyllades och klättrade högt på listorna världen över.

Den 3 mars ser ni Amon Amarh på Göta Källare i Stockholm och dagen efter på Brewhouse i Göteborg. Med sig som supportakt följer det finska metalbandet Profane Omen.

Konsertdatum
3 mars – Stockholm, Göta Källare
4 mars – Göteborg, Brewhouse

Närmare information om Amon Amarths Sverige-spelningar.

Scroll to Top