Amerikansk metalstjärna åtalad för stämpling till mord

Det amerikanska kristna metalcorebandet As I Lay Dyings sångare Tim Lambesis har åtalats för att ha försökt leja en man att döda sin fru från vilken han separerat. I fredags sänktes borgen från 3 till 2 miljoner dollar. Lambesis har betecknat sig själv som kristen och har hela tiden hittat inspiration till bandets texter i Bibeln. Han greps den 7 maj i en bokaffär i Oceanside, Kalifornien. Om han döms väntar en nioårig fängelsevistelse.

Tim Lambesis försvarsadvokat Tom Warwick säger att sångaren förändrades såväl fysiskt som mentalt när han började använda steroider. Hans styrketräning blev till en besatthet och han gick snabbt från 77 till 100 kilo. Under denna tid ska han enligt Warwick ha blivit lättirriterad och förlorat Gud. ”Han var en väldigt omtänksam, trevlig man och vi måste få honom tillbaka”, sa Warwick till rätten.

As I Lay Dying är ett av genrens mest framgångsrika band och har besökt Sverige flera gånger under sin karriär. I slutet av maj skulle de ha påbörjat en längre turné i Nordamerika tillsammans med Killswitch Engage men de har nu tills vidare ställt in alla planerade spelningar.

Tim Lambesis och hans fru Meggan har inga egna barn tillsammans men däremot tre adoptivbarn.

Scroll to Top