Amazing Baby till Sverige i februari

amazing-baby

Amazing Baby (US)
20 feb – Malmö, Debaser Malmö
21 feb – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

New York-området måste vara tömt på folk nuförtiden – varenda invånare verkar vara med i något rockband. Men som med allt annat skräp som några fyllon uppfinner på krogen går det alltsomoftast inte att lyssna på. Riktigt tidlösa rockband snubblar inte bara in genom dörren så där plötsligt – de utvecklas sakta, noggrant och över ibland smärtsamt lång tid. Förutom psykrockarna Amazing Baby från Brooklyn då. Längre ner ser du musikvideon till deras låt ”Head Dress”.

De här skäggaporna har blott lirat tillsammans sedan juletid 2008, men låter redan som om de tror att de äger världen som en annan Barack Obama. Och att döma av deras nukleära livespelningar kommer de nog faktiskt att lyckas. Efter att ha lyssnat på den täta, psykedeliska snurren på den utsökta debut-EP:n ”Infinite Cross” skulle man kunna tro att det här är ett band som skulle ha svårt att duplicera sitt sound live. Ack ack. Så fel du tänker.

Amazing Babys medlemsantal verkar högst godtyckligt – ibland är de fyra, ibland sju, ibland…typ tre – men i centrum står frontmannen och sångaren Will Roan och gitarristen Simon O’Connor. Det är en underbart knasig mishmash att bevittna. Roan är den där enigmatiska Jim Morrisson-minnande shamanen som smyger omkring längs scenkanten och trollbinder med sin peka-ut-i-luften-och-handen-på-höften-dans; tänk en blandning Michael Jackson, Howlin´ Pelle och Gandalf. O’Connor å sin sida ser oväntat nog ut som en metalskalle som trampade in på fel audition, men som har full koll på de snirklande gitarrpassagerna och de elektriska rytmerna.

Knasigt par kan tyckas, men tillsammans med de andra emanerar de så mycket karisma och kraft att man skulle vilja hälla upp dem på flaska och sälja som energidryck.

Med en liveshow från rymden och musik som åker av och an mellan rockreferenserna – ena minuten Rolling Stones med lite electrofuzz eller Bowie på Valium, nästa minut stört klistriga refränger á la Queens Of The Stone Age och 70-psykedlia – kanske det inte är så konstigt att Amazing Babys rykte föregår dem. Här är ett band som turnerar planeten runt utan ett ”riktigt” skivkontrakt. Nä, just det: inget kontrakt med hett bolag (även om ett säkert dimper ned i knät på dem endera sekunden). Amazing Baby är ett sådant där band som bara bildats, lirat, lirat och lirat utan att tänka efter. Att horder av skrikande fans och derglande kritiker ändå slickar deras skor kan väl inte de hjälpa? När Amazing Baby kommer till Sverige i februari kommer vi också att stå där och yla, var så säker.

HEMSIDA
www.theamazingbaby.com

Rulla till toppen