Amason gör sin första spelning

Vännerna Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Hollingby (Idiot Wind), Nils Törnqvist (Little Majorette), Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) bestämde sig för att göra musik under devisen att det inte skall vara krångligt. De spenderade några dagar i studion och kom upp med lite idéer. Idéerna blev till låtar. Låtarna till inspelningar. Amason hade fötts. Den 2 februari gör bandet sin första spelning någonsin i Stockholm dagen därefter följer en konsert i Göteborg.

Bandet tar med sig lika delar av deras förflutna och musiken får ta form därefter. Det finns ingen klar framtidsvision utan de kommer fortsätta så länge det känns roligt. ”Om man inte har tillgång till andra kemiska hjälpmedel så hoppas vi att detta kan förena/förvandla upplevelsen av en biltur genom Dalarna med/till en resa genom big sur. Annars är en kombination att rekommendera.” hälsar Amason.

På support under kvällen hittar Duvchi. Med bara fyra minuters musik på sitt samvete satte Duvchi, eller Jens Duvsjö hans släkt kallar honom, eld på höstmörkret förra året. Med den fantastiska ”Turtleduvs” fick han varje blogg, magasin och radiokanal av värde att ventilera sin kärlek för låten. Och allt var befogat. Mer än bara så. Det var den absoluta sanningen. Han följde upp det hela med singeln ”White Lines” som bekräftar att när väl albumet kommer så är knockouten given.

Konsertdatum
2 feb – Stockholm – Klubb Popaganda / Debaser Medis
3 feb – Göteborg – Pustervik

Amasons spelningar

Rulla till toppen