Amaranthe släpper nytt

Göteborgska Amaranthe debuterade under 2011 med sitt självbetitlade album, och efter knappa två år lyckades de göra ett rejält avtryck på den internationella musikscenen. Nu är de tillbaka med uppföljaren ”The Nexus” som släpps den 20 mars. Amaranthe har nu siktet inställt på världsdominans!

Titelspåret ”The Nexus” släpps idag (25/1) som första singel och ger en bra bild om hur skivan kommer att låta. Till singeln kommer även en video regisserad av Patric Ullaeus, en fullmatad visualisering av singeln ”The Nexus”. Ullaeus regisserade även ”Hunger” från första skivan och som var den näst mest sedda musikvideon på den svenska YouTube-listan förra året.

När det kommer till plattan så finner vi en giftig cocktail fullproppad med kulsprutstunga metal-riffs, tryckande beats och glittrande poprefränger. Själva hävdar bandet att det inte bjuds på allt för mycket överraskningar utan att det fortfarande låter som Amaranthe fast uppskruvat ett par varv. Mer av allt, säger sångaren Jake.

Med sin blandning av melodisk metall och energiskt smittsamma refränger har de erövrat några av världens främsta rockfestivaler, turnerat världen runt och petat ner giganter från listorna. Amaranthe frontas på ett unikt sätt av tre vokalister; Elize på kvinnlig sång, Jake E på ren sång och Andy med sina gutturala skrik skapar konstraster som håller lyssnarens uppmärksamhet i ett järngrepp.

På bara två år har Amaranthe hunnit med mycket, bl.a. framträdde de på några av världens mest prominenta scener såsom Wacken Open Air, Japans Loud Park, USAs ProgPower Festival, totalt över 100 konserter världen över, från Europa till Afrika, från USA till Asien.

Scroll to Top