Amanda Fondell och Attentat till Liseberg

Ytterligare fem namn har lagts till listan över artister som ska spela på Liseberg i sommar. Amanda Fondell, Attentat, State of Drama, Sparzanza och West of Eden uppträder alla på Taubescenen.

Idolvinnaren Amanda Fondell fick enorma framgångar med Platinasäljande singeln ”All This Way” som blev den mest framgångsrika Idollåten på flera år. Albumet med samma titel spenderade tolv veckor på topplistan och har sålt guld. Nyligen släpptes singeln ”Bastard” och i Melodifestivalen deltog Amanda Fondell med låten ”Dumb”. Den 30 maj uppträder hon på Taubescenen.

Även State of Drama, som vann musiktävlingen Metro On Stage förra året, har i år deltagit i Melodifestivalen och gick raka vägen till final med låten Falling. I den egna genren ”hårdpop”, rymmer deras musik det bästa av båda världar. Den är lika passande i radio och TV som live och lika naturlig omgiven av suggestiva syntlandskap som larmande gitarrer. Den 10 maj spelar bandet på Taubescenen.

Punkigare toner blir det den 5 juni när Attentat kliver upp på Taubescenen. När Attentat fyllde 20 år hösten 1998 gjorde de ett antal jubileumsspelningar, bland annat ett fantastiskt gig på Pustervik som låg till grund för liveplatta ”Attentat lever”. Ändå var det var aldrig tal om att återuppliva bandet på riktigt. Men nu låter det annorlunda: ”Punken och Attentat behövs mer än någonsin. Låtarna vi skriver nu är de bästa vi någonsin har komponerat. Livespelningarna vi gör nu är de bästa vi någonsin har levererat…” säger Mats Jönsson, sångare i bandet.

I september 2012 släppte Sparzanza sitt sjätte album “Death is certain, Life is not” som gick in som nummer ett på svenska albumlistan hårdrock. Första singeln ”the Fallen Ones” hamnade direkt på andra plats på Svenska iTunes-listan. Nya albumet med den efterföljande turnén gjorde att bandet nominerades i hela tre kategorier i Bandit Rock Awards 2013: Bästa Grupp, Bästa album och Bästa Liveband. Den 24 juli spelar de på Taubescenen.

Folkrockbandet West of Eden har rönt internationell uppmärksamhet med sitt högklassiga låtmaterial och unika sound. Trummor och elgitarrer samsas med traditionella instrument som fiol, dragspel och tin whistle, och överst skimrar sångerskan Jenny Schaubs kristallklara röst. Bandet har bland annat utsetts till ”The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine och senaste skivan ”Safe Crossing” har håvat in fullpoängare i tidningarnas recensioner. En konsert med West of Eden blir till en resa mellan akustisk historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med kärlek och respekt för den keltiska musiken. Den 18 juni spelar de på Liseberg.

Kommande spelningar i Göteborg

Scroll to Top