Alternativ midsommar med Eurovision-vinnare i Malmö

marija-serifovic

Sommarscen erbjuder ett alternativ till sill och midsommarstång. 2007 års Eurovision Song Contest-vinnare från Serbien gästar Pildammsparken i samband med fotbollsmatchen mellan Serbien och Vitryssland. Och på midsommardagen är MadliP tillbaka.

Fotbollsfest på Pildammsteatern
Inför fotbollsmatchen mellan Serbien och Vitryssland i U21-EM värmer Sommarscen upp med en fotbollsfest på Pildammsteatern. Från Serbien kommer 2007 års vinnare i Eurovision Song Contest, Marija Šerifović för ett unikt framträdande i Malmö. Föreningen Srbija har även bjudit in gästande musiker och dansgrupper från hela Sverige – bland andra Erdogans orkester, Lelo Nika, Lilleman, Tatiana Sibinovic, Ivana Sibinovic och dansgruppen Folklor.

Branko Rodic och Jelena Radic är eftermiddagens konferencierer och Zoran Sibinovics orkester håller i taktpinnen.
19 juni kl 14.00-17.00 på Pildammsteatern

MadliP – En stjärnspäckad galakväll
På midsommardagen är det dags för den andra upplagan av Sommarscens egen miniatyrgala Madlip. Det blir jordgubbar, magi och otippade överraskningar. Som nav i maskineriet finns den ordrike Harald Leander, förnämligt assisterad av skådespelerskan Gunilla Andersson. På plats är också det stilsäkra och hårdsvängande husbandet under ledning av P-O Nilsson.

Under en hektiskt och fullspäckad timme bjuder MadliP på allt från riktiga storstjärnor till lokala överraskningar. Trollkonstnären Malin Nilsson, svensk såväl som nordisk mästare i trolleri, kommer att fylla scenen med sin fingerfärdighet och rappa mun. Därefter kommer rocklegenden Ulf Dageby, med ett förflutet i Nationalteaterns Rockorkester att glädja publiken med ett knippe hits från den gamla goda tiden. Till hösten är Dageby aktuell på Helsingborgs Stadsteater där han skriver musik till Tiggarens Opera.
20 juni kl 19.00 på Pildammsteatern

Scroll to Top