Alter Bridge till Sverige i november

alter-bridge

Alter Bridge är rockbandet från Orlando, Florida som älskar att turnera och spela live och många är de fans som idag blir överlyckliga över att nu få veta att de kommer till Sverige i november! Se dem i Malmö på KB den 1 november, dagen efter är det dags för Fryshuset – Arenan i Stockholm, och den 3 november i Göteborg på Trädgår’n. Biljetterna släpps den 29 april.

Bandet bildades av gitarristen Mark Tremonti, basisten Brian Marshall och trummisen Scott Phillips, efter det att Creed som de alla var med i splittrades 2004. De värvade Myles Kennedy som sjöng i bandet The Mayfield Four, som hade varit förband för Creed ett antal gånger.

Hösten 2004 släppte Alter Bridge sitt debutalbum One Day Remains som snart sålde guld och plattan hamnade topp 5 på Billboard 200. Det innehåller bland annat singlarna ”Open Your Eyes”, ”Broken Wings” och ”Find the Real”. Mark Tremonti skrev låtarna på albumet tillsammans med Scott Phillips och Brian Marshall. Bandet turnerade med stor succé hösten 2004 fram till slutet av 2005.

En stor del av 2006 ägnades åt att skriva nytt material och bandet anlitade Michael ”Elvis” Baskette som producent, och andra plattan Blackbird släpptes 2007. Det finns många skillnader mellan debutalbumet One Day Remains och Blackbird. Den främsta anledningen till det nya soundet är att den här gången var även Myles Kennedy med som låtskrivare och gitarrist.

Snart är det tredje albumet ute och Alter Bridge beger sig ut på vägarna igen. Som bandet själva säger ”vi är främst ett liveband”. Se dem i Malmö på KB den 1 november, i Stockholm på Fryshuset – Arenan i den 2 november och den 3 november i Göteborg på Trädgår’n.

Se mer: www.alterbridge.com, www.myspace.com/alterbridge

Konsertinformation
1.11 Malmö, Kulturbolaget (KB)
2.11 Stockholm, Fryshuset – Arenan
3.11 Göteborg, Trädgår’n

Närmare information om Alter Bridges konserter i Sverige

Scroll to Top