Alphaville till Västerås i april

alphavilleDet legendariska tyska syntpop-bandet Alphaville kommer att göra en spelning på Bombardier Arena i Västerås den 24 april i år.

Alphaville med sångaren Marian Gold (som egentligen heter Hartwig Schierbaum) är en tysk syntpop-grupp som bildades 1983 och tog sitt namn från filmen med samma namn. De släppte sitt debutalbum Forever Young med hitsen Sounds Like a Melody, Forever Young och Big in Japan 1984.

Efter att inspelningen av Salviation avslutats 1997 bröt Alphaville med sitt tidigare skivbolag WEA (Warner/Electra/Atlantic) och har efter det givit ut sina album på egen hand. Omedelbart efter brytningen påbörjades inspelningarna av vad som skulle komma att bli Dreamscapes, en box bestående av 8 CD innehållande demoversioner, liveinspelningar, nymixar och ej tidigare utgivet material. Under våren 2009 släpper gruppen en nyskapande CD med namnet Catching Rays on Giant med en unik ljudmatta som säkert kommer att ge eko i musikvärlden.

West End Girls är en svensk syntpopgrupp som spelar in musik av Pet Show Boys. Gruppen består av Isabelle Erkendal (sång) och Emmeli Erkendal (Keyboard/synt) de jobbar ihop med producenten. Bandet har även spelat in flera spår med Sami Sirviö från gruppen Kent. West End Girls släppte sin första singel Domino Dancing den i oktober 2005 samt uppföljaren West End Girls den i januari 2006. Namnet ”West End Girls” kommer från en singel av Pet Shop Boys. Debutalbumet ”Goes Petshopping” släpptes 7 juni 2006 och består av 11 covers på Pet Shop Boys musik..

Bandet har turnerat i Europa och har spelat bland annat i Ryssland, Spanien, Österrike och England. Pet Shop Boys har vid flera tillfällen sagt sig uppskatta West End Girls versioner av deras musik och har även varit på en av gruppens konserter. West End Girls har även medverkat i en dokumentär som gjordes på ”Channel-4” i England om Pet Shop Boys. 2007 hörde producenten Pete Waterman av sig till gruppen för att få dem att medverka i hans TV-program. Under våren 2009 släpps gruppens tredje CD som denna gång är helt producerad av Pet Shop Boys som genom WEG visar att de fortfarande kan skapa moderna klassiker.

Direkt efter konserten öppnar nattklubben med Jocke Ljungberg från Vinyl 107 som spelar den bästa dansmusiken från sextio, sjuttio och åttiotalet.

Nedan ser du musikvideo till bandets monsterhit ”Forever Young”.

Scroll to Top