Almost Famous firar 10 år som liveklubb

Almost Famous är en liveklubb för oetablerade artister och drivs av Svenska Musikförläggareföreningen, SMFF. Almost Famous verkar som en mötesplats mellan artister, publik och musikbransch. Fokus ligger på att ge artister möjligheten att utöka sitt nätverk och komma ett steg närmre förlagskontrakt, skivkontrakt, bokare eller manager – det som kan hjälpa artisten att möta en större publik.

Tisdagen den 8:e september firar Almost Famous 10 år som liveklubb och flyttar kvällen till ära upp arrangemanget från Alcazar till Nalens stora scen. Jubileumskvällens program kommer bland annat att innehålla speciella artistframträdanden med ett unikt urval av de artister som spelat på klubben genom åren. Räkna med överraskningar!

Dörrarna öppnar kl. 19.00 med fri entré som vanligt! Åldersgränsen 18 år (14 år i målsmans sällskap).

Almost Famous, som från början hette Klubb Love, har under alla år huserat på Alcazar, Nalen i Stockholm och arrangeras första tisdagen i varje månad. Artisterna väljs ut av A&R’s från SMFF:s medlemsförlag och klubben erbjuder publiken musik från de flesta genres, allt ifrån rock och hip-hop till electronica. Under åren har flera akter knutits till skivbolag, förlag och bokningsbolag efter att ha spelat på Almost Famous.

– Det är såvitt jag vet helt unikt att hålla liv i en klubb under 10 års tid och ständigt locka publiken och framför allt våra erkänt kräsna stamgäster från musikbranschen vareviga månad. Det måste betyda att vi gör någonting rätt, säger Carolina Eriksson, projektledare för Almost Famous. Vi vill även passa på att härmed bjuda in alla artister som spelat på klubben genom åren, vi hoppas att så många som möjligt kan komma och fira med oss!

Efter 10 år i Stockholm utökas Almost Famous verksamhet till Göteborg och Parken i höst. Premiären går av stapel den 9:e september och presenterar fyra oetablerade artister från Göteborgsregionen. Almost Famous samarbetar även med andra arrangörer, t.ex. Peace & Love-festivalen.

Artister som spelat på klubben genom året är bl.a. The Sounds, Anna Ternheim, Vincent, Helena Josefsson, Anna Stadling, Bad Cash Quartet, David & The Citizens, Jaquee, Radio LXMBRG, Sofia Talvik, Edith Backlund, Babylon Bombs, Forest & Crispian, Måns Jälevik, Brandur, Kraa och Super Viral Brothers.

almost-famous-10-ars-jubileum-2009

Scroll to Top