Allsång och veteranbilar på Värmdö i sommar

the-boppers

Allsång är populärare än någonsin. Både SVT och TV4 direktsänder allsång i sommar, men den som inte vill köa i timmar för att få en plats kan redan nu boka sin biljett till allsången på Siggesta Gård.

Veteranbilar och svenska storartister gästar i sommar Siggesta Gård på Värmdö. Under de senaste åren har man märkt av en stor ökning av antalet besökare. I och med att många svenskar väntas stanna hemma i sommar finns det anledning att tro att sommarens evenemang inte blir något undantag.

För fjärde året i rad arrangeras allsång på Siggesta Gård
Under fyra måndagskvällar i juli hålls allsång med välkända gästartister i logen. Under ledning av Gabriel Forss, bl.a. känd som vinnare i Melodifestivalen och dirigent för en av Sveriges bästa gospelkörer One Voice, bjuds publiken på allsång till välkända låtar med ackompanjemang av det egna husbandet.

– Det som skiljer vår allsång från andra, är att vi har litet nyare låtar men fortfarande gamla klassiker och ett mycket tuffare husband, säger Anette Klingeborn Skoglund, grundare av konceptet för allsången på Siggesta Gård.

Den 20 juli återvänder Lasse Berghagen till allsångsscenen på Siggesta Gård och den 27 juli gör en av våra mest folkkära och långlivade artister Björn Skifs, ett av sina två framträdanden i sommar. Samma dag uppträder Brandur Enni, den unga artisten och låtskrivaren från Färöarna, som deltog i Melodifestivalen 2008 och som haft stora framgångar både på Island och i Danmark. Till premiären den 6 juli kommer Sonja Aldén och Thomas DiLeva och den 13 juli gästar Nanne Grönvall och första IDOL-vinnaren Daniel Lindström allsången.

– Vi är extra nöjda i år med att så stora artister gästar vår allsång. Vi har ett tidigare publikrekord i logen på 720 personer som vi hoppas tangera flera gånger i sommar, säger Carina Nordholm, projektledare för allsången.

Veteranbilsdagarna 17-19 juli, med The Boppers
Klassisk veteranbilsutställning med grillkväll, musikunderhållning, prylmarknad och The Boppers. Vinnare koras i klasserna Finaste ekipage, Rivigaste motorljud och Snyggaste lack. På plats finns även en lackfirma som motivlackar och utställare av alla möjliga tillbehör som originalmuttrar, skruvar, navkapslar och backspeglar, med mera.

Jill Johnsson live i Logen
Den 22 augusti gör Sveriges egen Countrydrottning Jill Johnsson, sommarens enda spelning i Stockholmsområdet, i logen på Siggesta Gård. För den som vill se riktig country finns det egentligen inga alternativ på den svenska scenen. Jill Johnsson har gjort sig känd som den självklara countrydrottningen, med en proffsig och samtidigt personlig framtoning.

”Hela Logen sjunger” – allsång på Siggesta Gård under ledning av Gabriel Forss
6 juli – Gästartister: Sonja Aldén och Thomas DiLeva
13 juli – Gästartister: Nanne Grönvall och Daniel Lindström
20 juli – Gästartist: Lasse Berghagen
27 juli – Gästartister: Björn Skifs och Brandur Enni

Övriga evenemang på Siggesta Gård i sommar
17-19 juli – Veteranbilsdagarna med the Boppers
22 augusti – Konsert med Jill Johnsson

Rulla till toppen