Alice In Chains samarbetar med Elton John

alice-in-chains-2009

Den 30 september kommer det återförenade grungebandet Alice In Chains att släppa sitt mycket efterlängtade nya album ”Black Gives Way To Blue”. På titelspåret, som hedrar den tidigare avlidne sångaren Layne Staley, gör ingen mindre än Elton John ett gästframträdande.

”När vi funderade på att lägga till piano till låten så föreslog en vän att de skulle ringa Elton”, berättar gitarristen Jerry Cantrell. Han skrattade då åt förslaget men han bestämde sig ändå för att det var värt ett försök och skrev ett e-postmeddelande till Elton där han förklarade vad låten betydde för dom. Efter att ha skickat låten ringde Elton John upp bandet och sa att det var en underbar låt och att han gärna spelar på den.

”Black Gives Way To Blue” är Seattle-bandets första studioalbum sedan mer än tio år tillbaka och spelades in i två olika studios Northridge och Hollywood i Kalifornien tillsammans med producenten Nick Raskulinecz som tidigare arbetat med bland andra Rush och Foo Fighters.

Plattan består av följande låtar:
“All Secrets Known”
“Check My Brain”
“Last Of My Kind”
“Your Decision”
“A Looking In View”
“When The Sun Rose Again”
“Acid Bubble”
“Lessons Learned”
“Take Her Out”
“Private Hell”
“Black Gives Way To Blue”

Under sin karriär har Alice In Chains vunnit flera grammys, sålt mer än 17 miljoner album världen över och skrivit 11 topp 10-singlar. Bandet kommer att turnera i Nordamerika under september men inga datum i Europa har ännu offentliggjorts.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top