Alesana till Sverige i maj

alesana

Screamo av finaste sort. Alesana är North Carolinas älsklingar som med några få år som band på nacken redan hunnit längre än de allra flesta. I maj är det Sverigepremiär. Första spelningen ser vi den 23 maj på Sticky Fingers i Göteborg, sen följer Stockholm och Hässleholm. Biljetter till de två första spelningarna släpps den 28 januari, biljetter till Siesta! i Hässleholm finns redan till försäljning.

Längre ner ser du en musikvideo till Alesanas låt ”Ambrosia”.

I maj förra året släppte Alesana fullängdaren Where Myth Fades To Legend. Plattan bygger, precis som sin föregångare, på bandmedlemmarnas favoritberättelser och -historier, många från Bröderna Grimm. Den låter som en emotionellt laddad trehövdad gitarrattack, och på vissa av skivans spår hörs samtliga bandmedlemmars sångröster.

Under 2008 har Alesana klivit upp på allt större scener. De har under året åkt med på 2008 Warped Tour, bandmedlemmar har kommit och gått och ett gäng framgångsrika singlar har släppts. Efter ett händelserikt år ser vi dem i sommar på australiensiska Soundwave Festival, men innan dess ska ett Sverigebesök hinnas med.

I maj bjuder vi på emo när den är som bäst – Alesana!

Turnéinfo:

23.5 Göteborg, Sticky Fingers
27.5 Stockholm, Klubben
28.5 Hässleholm, Siesta!

Biljettinfo:

Biljetterna till Göteborg och Stockholm släpps den 28 januari.

Biljetter till Göteborgsspelningen kostar 185 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: www.ticnet.se, 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Biljetter till Stockholmsspelningen kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. Observera att biljettförsäljning inte sker via Ticnet. Eventims ombud i Stockholm är Stockholm Visitors Board i Sverigehuset, Pet Sounds Records samt Mega Store på Sergels Torg. Övriga ombud i landet hittas på LiveNation.se.

Biljetter till Siesta! i Hässleholm finns redan till försäljning, kostar 595-695 kronor + serviceavgift och säljs via www.siestafestivalen.se

Rulla till toppen