Ale Möller Band släpper nytt album

Under de senaste två åren av intensivt arbete med diverse olika sidoprojeket och turnerande i Norden, Portugal och Japan så har Ale Möller Band samtidigt skrivit och spelat in det nya albumet Argai (som betyder ”Välkommen, stig på” på det västafrikanska språket fula, som talas av fulanifolket). Albumet släpps den 26 september genom Playground Music i Sverige.

En omtumlande resa till Västafrika och fortsatt arbete med musiker därifrån har inspirerat bandet och givit materialet en extra vinkling med influenser därifrån.
Musikaliskt innehåller albumet hela den bredd som är gruppens. Precis som på tidigare album så vävs nytt material ihop med traditionell musik från olika delar av världen.
Under augusti åker bandet till Japan på festivalturné och i samband med det så släpps albumet allra först ut till de japanska fansen och därefter släpps det i Norden den 26 september.
I början av oktober görs en turné med spelningar i Stockholm, Göteborg, Gävle och Örebro.
Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte nödvändigtvis bottnar direkt i de enskilda individernas bakgrund, utan mer i medlemmarnas egen styrka som musikanter.

ALE MÖLLER BAND – ARGAI TOUR
22/8 Hikone city cultural plaza, Shiga [Japan]
23/8 M’AXA, Mie [Japan]
24/8 Hikone city cultural plaza, Shiga [Japan]
26/8 Nagakute city cultural house, Aichi [Japan]
2/10 Gävle Konserthus, Gävle
5/10 Musikens Hus, Göteborg
7/10 Södra Teatern, Stockholm

Ale Möller Bands Sverige-spelningar

Ale Möller Band består av:
• Ale Möller – mandola, dragspel, flöjter, skalmeja, kohorn, dragspel, mungiga, sång. Ale Möller har medverkat på ett hundratal skivinspelningar och vunnit fyra grammisar.
• Maria Stellas – svensk-grekisk sångerska och danserska som även spelar orientaliska slagverk. Som sångerska är hon specialiserad på äldre grekiska sånger, främst ur rembetika-repertoaren från tidigt 1900-tal. Dansen är den orientaliska dansen ”raqs sharki” (s.k. magdans).
• Mamadou Sene – sångare och akrobatisk dansare från Senegal. Innan flytten till Sverige var han bland annat solist i den senegalesiska nationalbalettens ensemble.
• Magnus Stinnerbom -fiolspelman med polskor från Jössehärad som specialitet, samt musik från gränsområdet mellan Sverige och Norge. Medlem i folkmusikgrupperna Harv, Outhouse Allstars m fl
• Sebastian Dubé – kontrabassist från Québec i Kanada som är både klassiskt skolad och virtous jazzmusiker. Arbetar för närvarande även i Svenska Kammarorkestern med hemvist i Örebro.
• Rafael Sida Huizar – mexikansk slagverkare som kom till Sverige redan på 70-talet som medlem i ett Mexikanskt rockband. En slagverkare med djupa kunskaper om afrokubanska och latinska trumtraditioner.

Rulla till toppen