Alcest och Dornenreich till Sverige i april

alcest

Alcest är ett musikaliskt projekt som startades i Frankrike år 2000. Bandet gav ut en demo med black-metal låtar året efter. Strax efter det slutade två medlemmar vilket gjorde Alcest till ett enmansprojekt med multiinstrumentalisten Neige som enda medlem. Detta var också början på en musikalisk förändring där Black-metal började blandas upp med shoegaze. Debutplattan Souvenirs dún autre monde kom ut 2007 och liknades med My bloody valentine och Jesu.

”Ett black metal-mästerverk. En klassiker. Årets album 2010 Börjande som ett ganska ortodoxt black metal projekt med gled musikaliskt snart över i dröms shoegaze på debuten. På Ecailles de lune har Neige tagit ett steg tillbaka och skapat det perfekta mötet mellan de båda genrerna, ett album utan ett enda svagt ögonblick eller några transportsträckor.”
Isac Norgren – Gaffa

dornenreich

Support på turnén är det österrikiska bandet Dornenreich som firar 15 år i år. De har bland annat gjort stor succé i sitt hemland med sin ambienta blandning av black metal, doom metal och neofolk. I februari släpps deras nya platta Flammentriebe i Sverige.

Konsertdatum
19 april – Fängelset (Härlanda Park), Göteborg

Mer information om Alcests Göteborgs-spelning

Rulla till toppen