Alberta Cross till Sverige i december

alberta-cross

En förlorad svenskättad son i Petter Ericson Stakee möter en East End-uppfödd like, Terry Wolfers, i ett nattsvart partnerskap och leder en bluesig karavan genom den amerikanska prärien mot ett obestämt men ädelt mål. I ett disigt L.A. 1969 sätter de ner sina bara fötter och sträcker ut handen mot det dissonanta nittio-talet i New York.

Alberta Cross vilar på samma säng som Neil Young, My Bloody Valentine och Leonard Cohen men stiger nattetid upp på sin egen sida och letar sig djupt ner i en trasig gospel, fördärvade men samtidigt förärade med god karma. Ericson Stakees röst drar känslan ur varje ord och trycker den framför sig, blottar allt som är heligt. Ingen undgår att falla i hypnos och varje konsert är ett väckelsemöte för sårade själar.

Den 21:e september släpptes debutalbumet ”Broken Side of Time” och det även om du inte var i skivbutiken just då så är det ett datum värt att komma ihåg. Och än mer värt är att komma ihåg Alberta Cross första spelningar i Sverige. I december. I din kalender. Prickat för. Så är det.

DATUM
2 december – Århus, Voxhall
3 december – Oslo, John Dee
4 december – Malmö, Debaser Malmö
5 december – Stockholm, Debaser Slussen /Fritz’s Corner

Ytterligare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top