Against Me! till Sverige i november

against-me-2010

Dom har kommit en lång lång väg sedan Tom Gabel, ensam med en sliten akustisk gitarr rev ihop några låtar och handdubbade några kassetter. Kassetter, ja evigheter sedan. Tillsammans med kompisen Kevin Mahon och hans hembyggda trumset spelade inför fem personer och ingen brydde sig. Men det är annat ljud i skällan nu, med fem album i ryggen och en fanskara som växt likt ogräs

Against Me! Har alltid varit fansens band och om man slår ett getöga på de tonvis med gryniga Youtube-klippen, säg, från en svettig mörk källarlokal där pojkar och flickor trängs för att få åtminstone en timmes respit från vardagens grå verklighet, så står det fruktansvärt klart att de existerar för sin publik. Det är en fest utan dess like, fåniga leenden o bangande huvuden om vartannat.

Så när Against Me! kommer hit med ”White Crosses” i ryggsäcken, ett album producerat av Butch Vig (Sonic Youth, Nirvana), så kommer det bli en årets punkfest. No shit. Vi kommer vara pojkarna och flickorna i den svettiga lokalen. Vi kommer stå med näven i vädret, leendes fånigt och headbanga. Vi kommer få den där kvällen då vi glömmer allt annat. Tack på förhand. Det är mer än behövligt och det är mer än efterlängtat!

Konsertdatum
11 november – Stockholm, Debaser Slussen
12 november – Oslo, John Dee

Förband: Crazy Arm

Mer information om Against Me!:s Stockholms-spelning

Scroll to Top