Adrian Lux och Discoteka Yugostyle till Storsjöyran

Adrian Lux, Nordpolen och Discoteka Yugostyle ansluter till Storsjöyran 2013. I Östersund är det storm ute men i våra hjärtan är det Dans dans dans!

Adrian Lux
Den unga housestjärnans debutalbum från ifjol är fullpackad med hits av internationell klass. Hela sex låtar från albumet i skrivande stund valts ut till singlar. Det säger en del om den höga nivån på Lux produktioner. Med hits som ”Teenage Crime”, ”Strawberry”, ”Can’t Sleep”, ”Boy”, ”Alive”, ”Fire”, ”Silence” och ”Burning” har hyperbegåvningen satt hjärtan och dansgolv i brand. Adrian Lux är en av nyckelfigurerna i det svenska houseundret och har samarbetat med flera av de allra största namnen. Hans låt ”All I Ever Wanted” gästades dessutom av ingen mindre än Jocke Berg från Kent. Storheter ur hela musikvärlden står nu på kö för att jobba med Adrian Lux, en artist vars stjärna redan lyser starkare än de flesta andras.
Vi är glada och stolta att Adrian Lux väljer att göra en av årets få svenska festivalspelningar hos oss på Yran!

Nordpolen
Nordpolen ”talar till en hel generation med sanslös klubb-vrede”, för att citera tidningen GAFFAs recension av Pelle Hellströms andra album. Efter flera års frånvaro är Nordpolen äntligen tillbaka med uppföljaren till den rosade debuten ”På Nordpolen” (2008). I en populärkultur där saker svänger fort och trender avlöser varandra i en rasande fart vore det inte konstigt att under en så lång frånvaro tappa styrka och kraft. Men nu när Nordpolen är tillbaka med ”Vi är många som är vakna i natt” är det mer än någonsin i rollen som zeitgeist, tidsandan personifierad. Albumet är en rastlös explosion av rytmer, en klubbens extas som motsats till vardagens håglöshet. Genom albumet har Nordpolen tagit vidare arvet från The Though Alliance rakt in i framtiden.

Discoteka Yugostyle
På P3 Guld-galan tolkade Discoteka Yugostyle de tongivande låtarna från året i ett galet balkanmedley. Alla som såg det vet att vi har något alldeles extra att vänta när det här gänget intar Stora Dans. Tiomannabandet från Lund bjuder på ett intensivt balkanskalas som kännetecknas av dans, blås och skrik med inslag som dj-sets, visual arts och psykadeliska djur. En adrenalinspruta rakt in i hjärtat. Blåsinstrumenten möter trummaskiner och synthar. Dans som får dina fötter att slå knut på varandra. Med över 300 spelningar bakom sig och ett segertåg som tagit dem Europa runt är Discoteka Yugostyle nu redo att ge Yran en rejäl endorfininjektion. Vänner av allt ifrån Slagsmålsklubben till Gogol Bordello kan härmed se sig varnade att de kan komma att vakna upp med träningsvärk…

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao, Stiftelsen och Ulf Lundell.

Scroll to Top