ADA Nordic skriver kontrakt med Nuclear Blast

Den nordiska grenen av Warner Musics Alternative Distribution Alliance (ADA) har skrivit kontrakt med det oberoende metal-skivbolaget Nuclear Blast om en exklusiv distribution. ADA Nordic lanserades förra månaden och tillhandahåller digital och fysisk distribution till oberoende företag i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Samtliga fysiska och digitala släpp från Nuclear Blast kommer att distribueras i Danmark, Finland och Sverige samt allt digitalt material i Norge.

Nuclear Blast grundades i Tyskland 1987 av Markus Staiger och har idag kontor i Tyskland, USA och Brasilien. Till en allra första början var det hardcore och punk som gällde men metal blev snabbt bolagets huvudsakliga inriktning. Bland de mer kända artisterna på bolaget hittar vi Nightwish, Amorphis, Anthrax, Dimmu Borgir och Immortal samt flera svenska artister som Hammerfall, Deathstars och Soilwork.

Jesper Thorsson, manager för ADA Nordic (tidigare på Bonnier Amigo), säger att kontraktet med Nuclear Blast är en mycket stark start för ADA Nordic inför det nya året och att deras nätverk av marknadsföring och distribution medför kraftfulla nya tillxäxtmöjligheter för oberoende bolag. Jesper Thorsson har själv släppt plattor genom Nuclear Blast i början av 90-talet som gitarrist i dödsmetallbandet Afflicted.

ADA är den största distributören av oberoende musik i USA där det lanserades redan 1993. Till Europa kom konceptet först 2006 i och med att bolaget etablerades i Storbritannien.

Rulla till toppen