Ace of Base tecknar kontrakt med Hagenburg

ace-of-base

Petri H. Lundén på artistmanagementbolaget Hagenburg har tecknat ett exklusivt managementavtal med Sveriges tredje största popband genom tiderna Ace of Base, som fortfarande har rekordet i ”Guinness book of records” för debutalbumet ”Happy Nation/The Sign” med över 23 miljoner sålda exemplar och som har registrerats för 9 gånger platina i USA.

”Svårslaget rekord med tanke på dagens skivmarknad, men med totalt över 60 miljoner fans som köpt Ace of Base skiva därute så ser jag verkligen fram emot att bygga upp Ace of Base tillbaka där dom hör hemma dvs på toppen” säger Petri H. Lundén som också är manager för bl.a. Europe och The Cardigans.

”Vi letade manager i 3 år i Los Angeles, New York och England men hittade ingen som kändes 100%. Till slut hade vi dock fått så många rekommendationer från alla väldens hörn att träffa Petri Lundén så att vi sökte upp honom i Göteborg. Det räckte med ett möte för att vi skulle inse att vi verkligen träffat rätt. Petri fyller alla krav vi har och lite till. Han har kontakterna, erfarenheterna och vi delar samma vision.” säger Ulf Ekberg i Ace of Base.

Ace of Base är aktuella hösten 2010 med sitt 5:e album ”The Golden Ratio” (Universal) som följs av en världsturné under 2011.

Ace of Base är Jonas Berggren, Ulf Ekberg, Julia Williamson och Clara Hagman.

www.aceofbase.com

Hagenburg är Nordens största artistmanagement och representerar förutom Ace of Base klienter som Europe, The Cardigans, Peter LeMarc, Anette Olzon (Nightwish) m.fl.

Rulla till toppen