Accept och Jon English till Sweden Rock

ACCEPT
Ett sångarbyte kan bli ödesdigert för ett bands karriär. I synnerhet om den förre sångaren är en Legendar med stort L. Tyska Accept har klarat denna prövning med glans. Bandets återförening, med amerikanen Mark Tornillo (ex-TT Quick) på Udo Dirkschneiders plats bakom micken, har blivit en dundersuccé. Comebackalbumet ”Blood of the nations” (2010) fick ett fantastiskt mottagande och framgångarna fortsatte med uppföljaren ”Stalingrad” (2012). Men ”bara” för att Accept inlett en ny storhetstid har de inte lagt sin gamla åt sidan. Även superklassiker som ”Balls to the wall”, ”Fast as a shark” och ”Metal heart” brukar ha givna platser i setlisten när ett av världens mest legendariska heavy metal-band står på scenen.

JON ENGLISH
Engelskfödde Australiensaren Jon English slog igenom med dunder och brak i Sverige när han 1980 spelade den till Australien deporterade fången Jonathan Garreth i den prisbelönta TV-serien “Mot alla vindar”. Ledmotivet till serien, “Six Ribbons” som skrevs av Mario Millo och Jon English, blev listetta i sex länder. I Norge och Sverige blev Jon närapå en superstjärna och en stor idol för många.

Han slog igenom hemma i Australien som artist redan 1972 då han var med i en stor uppsättning av Jesus Christ Superstar som han turnerade med i Australien i över fem år. Under den tiden släppte han också fyra plattor, men efter sin tredje singellistetta ”Words are not enough” och en turné med Thin Lizzy i Australien 1977 drog han sig tillbaka från rockscenen för att koncentrera sig på skådespelaryrket.

Under 80-talet återupptog han rockkarriären och fick stora framgångar även utanför hemlandet.
När nu Jon English efter många år återvänder till Skandinavien och gör debut på Sweden Rock Festival blir det med svenska hårdrockarna Spearfish som kompband, så förvänta dig en spelning baserad på den rockiga delen av hans karriär med Jons själfulla och raspiga whiskyröst i centrum. Och ja, sjävklart kommer han att lira “Six Ribbons”! Årets allsång?

Rulla till toppen