Above & Beyond till Sverige i mars

Jono Grant och Paavo Siljamäki möttes 1999 på University of Westminister där de båda studerade till ingenjörer och blev snabbt vänner tack vare sin gemensamma kärlek till musik. De började skriva musik ihop och Paavo föreslog att de skulle starta eget skivbolag. Anjunabeats grundades år 2000 och det som främst var avsett som en kanal för duon att nå ut med sin egen musik kom snart att bli en av världens främsta och mest inflytelserika etiketter inom trancemusiken.

Deras första release Anjunabeats – Volume One fick massiv support från stora DJs som Paul Oakenfold, Judge Jules och Paul Van Dyk. Efter ytterligare ett antal EPs och diverse remixar under deras alias First State och Dirt Devils så blev de år 2000 kontaktade av marknadschefen på Warner Home Music, Tony McGuinness, som behövde hjälp med en remix av Chakras ”Home”. De tre bestämde sig för att kalla sig för Above & Beyond och deras remix nådde snabbt förstaplatsen på UK Club Charts. Efter succén så fick Above & Beyond mängder av prestigefyllda remixjobb , däribland Madonnas ”What It Feels Like For A Girl”. Madonna älskade deras version så mycket att hon valde deras version före sin egen till videon regisserad av Guy Ritchie.

Tack vare all uppmärksamhet efter succén så bar det under 2002 av till Tokyo där gruppen gjorde sin DJ-debut inför 8000 besökare tillsammans med Ferry Corsten och Tiësto. Resten är som de säger historia. I dag är de huvudakter på världens största klubbar som Ministry Of Sound i London och Privilege på Ibiza och de spelar flitigt på stora event och festivaler som t ex Trance Energy, Creamfields, Sensation White och Global Gathering . Den 31 December 2007 spelade de inför en miljon nyårsfirare i Rio.

De har hunnit släppa ett 70-tal remixar, ett stort antal EPs och två album, mästerverket Tri-State (2006) och den monumentala Group Therapy (2011). De är den enda akt som vunnit BBC Radio One Essential Mix Of The Year två gånger (2004, 2011) och har sedan 2008 pendlat mellan plats 4 till plats 8 på DJ Mag Top 100. Deras radioshow Trance Around The World (2004-2012) hade 30 miljoner lyssnare i 35 länder varje vecka och ersattes den 5 November i år av Group Therapy Radio.

Above & Beyond skapar musik från hjärtat. Det är skört, det är dansant och bitterljuvt precis som livet självt.

Konsertdatum
1 mars – Münchenbryggeriet – Stockholm

Ner information om Above & Beyonds Sverige-spelning

Scroll to Top