ABBA-vandringarna alltmer populära

abba-vandra

I juni drog Stockholms stadsmuseum igång ABBA City Walk, en stadsvandring genom ABBA:s och 1970-talets Stockholm. Under hela sommaren har stockholmare och turister strömmat till vandringarna och biljetterna har gått åt som smör i solsken. Därför sätter nu Stadmuseet in extra vandringar under hösten.

Det har varit särskild efterfrågan på fler vandringar på svenska eftersom vi bara haft engelska vandringar under juli och augusti. Vi gjorde bedömningen att framför allt utländska besökare skulle vara intresserade av att ABBA-vandra, men nu vet vi glädjande nog att många svenskar också vill göra det, säger Philippa Norman, programproducent på Stadsmuseet.

Turen som tar ca 2 timmar startar vid Stadshuset där Benny gjorde sitt allra första framträdande och fortsätter förbi Sheraton hotell, en av många platser för ABBA:s videoinspelningar och en av Stockholms tydligaste 1970-talsmarkörer. På Operan gjorde ABBA sitt legendariska framträdande inför kungabröllopet 1976 och under en period bodde Benny och Anni-Frid i Gamla stan.

Under vandringen frossas det i diskoglittrig ABBA-historia men det handlar också om omvandlingen av Stockholms city då de gamla Klarakvarteren revs, om 1970-talets velourman och om årtiondet då kungen också formellt lämnade över sin makt till folket.

Vandringar i höst
Svenska: tisdagar kl 18 i september
Engelska: fredagar och lördagar kl 16 i september , lördagar kl 16 oktober-december

Biljetter 120 SEK säljs på Stockholms stadsmuseum och på www.ticnet.se.

Rulla till toppen