Abba-museum på turné

abba-museum

Den globala kärlekshistorien med ABBA blir mer och mer passionerad för varje dag. Inom kort kommer möjligheten att få uppleva ABBA i alla tänkbara dimensioner via en unik upplevelse – ”ABBA the Museum World Tour”. En världsturné står för dörren innan museet permanentas i Stockholm. Var premiärutställningen öppnar är inte klart, men förhandlingar pågår med internationella intressenter. Hela konceptet har möjliggjorts genom att företaget Touring Exhibitions AB köpt verksamheten ABBA the Museum av grundarna Ewa Wigenheim-Westman och Ulf Westman.

Med de stora framgångarna från musikalen och filmen Mamma Mia, DVD och soundtracket i ryggen prepareras nu den utställning som under 2009 ska ge världen en möjlighet att uppleva gruppen mer intimt än någonsin, då ABBA the Museum reser på turné.

ABBA the Museum World Tour kommer att sätta besökarna mitt i ABBAs historia från dåtid till nutid. Det blir en perfekt upplevelse för hela familjen med mycket att se, höra, känna och uppleva. Besökarna kommer bl.a. virtuellt få uppleva hur det är att sjunga ABBA hits på en scen framför en fullsatt stadion, säger Magnus Danielsson, VD Touring Exhibitions.

Utställning blir den enda i sitt slag fylld med musik, original scenkläder, historia, bilder, instrument och mer än 750 föremål från gruppens storhetstid. Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, och Agnetha Fältskog har alla bidragit med föremål. Det blir också en interaktiv upplevelse med den senaste tekniken inom ljud, bild, multimedia och kommunikation.

Vi är glada att den utställning och det interaktiva koncept vi utvecklat tar nästa steg, nu när museet inte blir av som tänkt i Stora Tullhuset i Stockholm. För vår del kommer vi fortsatt att fokusera på konceptutveckling av utställningar, attraktioner, museer med mera där ABBA the Museum blir ett av uppdragen, säger Ulf Westman, grundare av ABBA the Museum och VD Attraction Design AB.

Touring Exhibitions AB stöds av Park & Resorts Scandinavia (ägare av Kolmården, Gröna Lund och Skara Sommarland), Polar Music (bolaget bakom ABBAs original succéer, som idag är en del av Universal Music), Synergera Rättighetsförvaltning AB, Eventum samt Live Nation, världens största live musik företag. VD för Touring Exhibitions blir Magnus Danielsson, som har ett förflutet som Europachef för Feld Motor Sports, tidigare Live Nation Motor Sports. Styrelseordförande blir Staffan Holm, tillika styrelseordförande för Live Nation Sweden och Eventum.

Scroll to Top