A$AP Rocky och SBTRKT till Hultsfredsfestivalen

Rakt in på förstaplaceringen på amerikanska Billboard-listan, så gick det för det otroligt efterlängtade debutalbumet LIVE.LOVE.A$AP. som släpptes i förra veckan. Idag kan vi stolt bekräfta att hiphopens just nu klaraste fixstjärna A$AP Rocky spelar på Hultsfredsfestivalen i sommar. För att ge den här gråmulna januaritisdagen ytterligare stjärnljus välkomnar vi även äntligen den hyllade dansproducenten SBTRKT att göra ett intensivt och briljant DJ-set i den småländska skogen i juni.

Hip-hopens framtid ligger i A$AP Rockys händer, och den ser onekligen ljus ut. Under 2012 var Rakim Mayers aka A$AP Rocky tillsammans med Kendrick Lamar de utan tvivel mest omkramade nykomlingarna på den vibrerande hiphopscenen, var och en av dem ur olika infallsvinklar. Den enastående storbolagsdebuten LONG.LIVE.A$AP, som bland annat gästas av Drake, Florence Welch, Kendrick Lamar, Santigold och Skrillex, visar åter igen hur A$AP Rocky lyckas förvalta ett kulturarv vars crossoversound är lika oldschool som det är nyskapande. När han i sommar möter sin publik intill Hulingens strand hamnar han i fint sällskap av alla de som stått där tidigare så som Wu-Tang Clan, Mary J Blige, Snoop Dogg och OFWGKTA.

Rytmerna är alltid viktiga i alla slags dansmusik, men hos SBTRKT är varje enskilt trumslag en kung, en drottning, en prins och en prinsessa – han skapar sväng där det bara finns tom luft, dans där du aldrig tidigare dansat och förälskelse där du minst anar den. Redan inför förra året slet vi som djur i skogen i Hultsfred för att få till ett besök av Aaron Jerome – mannen bakom SBTRKT. När fullängdsdebuten släpptes i somras visade sig vara exakt så oförutsägbart vacker, mångbottnad och briljant som vi hade hoppats på bestämde vi oss för att försöka igen och till vår stora glädje visade sig att det är sommaren 2013 SBTRKT kommer för att knocka oss.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, John Talabot, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.

Scroll to Top