300 barn i kör på Göteborgs Konserthus

Söndagen den 17 maj kl 16.00 står 300 barn i åk 3-5 på scenen i Göteborgs Konserthus. Tillsammans i en jättekör sjunger de nyskrivna sånger, med texter skriva av barn i Västra Götaland, ackompanjerade av en 16-mannaorkester. Just nu repeterar barn i Kungälv, Alingsås, Göteborg och Stenungsund tillsammans med sångpedagogerna och inspiratörerna Magnus Pettersson och Malin Aghed som besöker barnen i skolan under vecka 18.

Allt började med att elever på tre olika skolor i Västra Götaland skrev dikter på temat Världen är vår. Nu har kompositören Lennart Esborn tonsatt texterna och cirka 350 barn i årskurserna 3-5 från flera skolor i vår region övar just nu in sångerna i sina klassrum. Sångerna har namn som ”Om det inte fanns hästar”, ”Jag står på kö” och ”Åka”.

Barnen som deltar i Världen är vår kommer från Diserödskolan, Romelanda, Ödenäs skola, Alingsås, Kyrkenorumskolan, Stenungsund, Kulturskolan Centrum Göteborg, Lillebyn, Björlandagården och Ramsdalsskolan i Göteborg. Till sin hjälp har de förutom Magnus Pettersson och Malin Aghed, även cd-skivor och sånghäften. Allt måste ju sitta på konsertdagen då alla barn möts på scenen! Intresset för att delta i Världen är vår är rekordstort och alla de klasser som tyvärr inte fick plats på scenen är självklart inbjudna att sitta längst fram i Konserthuset och sjunga med.

Vid konserten medverkar också en orkester under ledning av Lennart Esborn och Malin och Magnus är konferencierar. Några kända sånger finns också med i programmet och då får förstås alla sjunga med!

Världen är vår är ett samarbete mellan UNGiKÖR Västkusten, Göteborgs Symfoniker och Musik i Väst.

Biljetter till konserten
Finns på Göteborgs Konserthus. Pris: vuxna 60 kr och barn 20 kr.

Scroll to Top