30 Seconds To Mars och U.D.O. till Peace & Love

30-seconds-to-marsI dagens släpp till Borlänge-festivalen Peace & Love ser vi en hisnande skön bredd av akter med bland annat Jared Leto och hans 30 Seconds to Mars, ett sällsynt akustiskt gig av Mando Diao, legendariska Udo Dirkschneider med sitt U.D.O., Organismen och landets mest uppmärksammade DJ:s Rebecca & Fiona. Ett fyrtiotal artister är redan tidigare släppta till sommarens stora fest. Ännu fler ansluter under våren och sommaren.

Dagens släpp:
30 Seconds to Mars (US)
Mando Diao
U.D.O. (DE)
Organismen
Rebecca & Fiona
Sven Zetterberg
Those Dancing Days
Engel

Fina artister ansluter hela tiden nu och vi har även en hel del akter kvar att släppa innan vi brakar igång igen i slutet av juni, såväl större kanoner som fyrverkerier. Och besökarna är helt klart sugna igen. Försäljningen av biljetter ligger cirka 10 procent över motsvarande period förra året, säger presschef Ronny Mattsson.

Vi ser alltid fram emot att spela på Peace & Love. Varje år försöker vi erbjuda publiken något nytt och i år är vi riktigt exalterade över att få göra det akustiska arrangemanget, säger Mando Diao.

Det alternativa rockbandet 30 Seconds to Mars bildades 1998 i Kalifornien av bland annat frontfiguren Jared Leto. Senaste albumet This is War släpptes i slutet av 2010.

Borlänges stoltheter Mando Diao släppte albumet MTV Unplugged – Above and Beyond i november. Med en stor fanskara i landet och på resten av planeten är det alltid extra härligt när grabbarna spelar på hemmaplan, denna gång i en sällsynt och akustisk tappning.

Det tyska hårdrocksbandet U.D.O. bildades 1987, av sångaren Udo Dirkschneider som då hoppat av hårdrocksbandet Accept, där han var en av grundarna och frontfigur. Udo är en av genrens stora profiler och har bara med U.D.O. släppt ett femtontal album. I mars kan fansen se fram mot ännu ett.

Organismen består av Per Johan Hellqvist. Han är även medlem i Mobbade barn med automatvapen och Sedlighetsroteln. Tidigare var han medlem i Organism 12.

Rebecca & Fiona har blivit ett svenskt fenomen sedan dokumentären om dem på SVT i höstas. Unga, kaxiga och med en självklar attityd vänder de plattor som DJ:s och under hösten turnerade de tillsammans med Robyn. I sommar sprider de sina vibbar på Peace & Love.

Sven Zetterberg är en av vårt lands största blues- och soulmusiker. Redan 1975 släpptes det första albumet tillsammans med bandet Telge Blues. Senaste albumet Grounded In Reality mottog strålande recensioner. Under spelningen ackompanjeras Sven av delar ur The Beat from Palookaville.

Those Dancing Days har bubblat i ett antal år nu på de svenska och även utländska musikscenerna. Under årets P3 Guld-gala gav bandet ett bejublat exempel på vad som kan förväntas av det nya albumet som släpps den 25 februari.

Industri metal-bandet Engel bildades 2004 och har turnerat med band som Dimmu Borgir, In Flames och Atreyu. Bandets andra platta utkom 2010.

Tidigare släppta artister till Peace & Love 2011 är bland annat: Kings of Leon, Håkan Hellström, Social Distortion, All Time Low, Daniel Adams-Ray, Doctor Midnight and the Mercy Cult, Hoola Bandoola Band, Journey, Säkert!, Oscar Linnros, Petter och The Sounds.

Peace & Love 2011 äger rum mellan den 28 juni-2 juli i Borlänge.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu

Scroll to Top