3 Doors Down till Gröna Lund

Bandet bakom superhitsen ”Kryptonite” och ”Here without you” kommer till Sverige. Det står nu klart att 3 Doors Down gör sin enda Sverigespelning på Gröna Lunds anrika Stora Scen den 7 juni kl. 20.00.

3 Doors Down bildades 1996 i Mississippi (USA) av ett kompisgäng vars enda mål var att få spela in en skiva. Deras första låt ”Kryptonite” plockades av en slump upp av en radiostation och blev en superhit. De fick ett skivkontrakt och släppte första skivan ”A better life” som sålde över 6 miljoner exemplar. Idag är 3 Doors Down ett av de hetaste rockbanden i världen med sex släppta skivor och över 20 miljoner sålda album. Bandet är just nu aktuella med singeln ”One Light”, en helt ny låt tagen från deras Greatest Hits-album som släpptes i november förra året och som innehåller nio listettor på Billboard (USA) och tre nya låtar. Den 7 juni kl. 20.00 gör de sin enda spelning i Sverige på Gröna Lunds Stora Scen.

3 Doors Down har ett otroligt bra sound med en blandning av hård rock, meningsfulla texter och sköna ballader. De här killarna spelar nästan 300 gig om året och har i stort sett bara hits på sin repertoar. Det säger sig självt att det utan tvekan är upplagt för en riktigt grym konsertkväll, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

3 Doors Down är:
Brad Arnold (sång), Todd Harrell (bas), Chris Henderson (gitarr), Chet Roberts (gitarr) och Greg Upchurch (trummor).

Rulla till toppen