Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2014

iconapop-exklusivt

Icona Pop släpper idag sin nya singel Get Lost. Duon som de senaste två åren haft USA som sin bas och samtidigt turnerat världen runt vänder nu blicken mot Sverige när de släpper sin nya singel Get Lost – exklusivt i Sverige.

Icona Pop har under våren agerat förband åt bland annat världsstjärnor som Katy Perry och Miley Cyrus men har under idogt turnerande hunnit med att spela in den nya singeln Get Lost. Låten är skriven av Aino Jawo, Caroline Hjelt, Grizzly och Anjulie Persaud.

Just nu befinner sig Icona Pop på en tolvdagarsresa runt jorden, en intensiv turné som startar i New York och slutar i San Juan, Puerto Rico. Turnén dokumenteras i bloggform på Aftonbladet.se

Lyssna på Get Lost på Spotify

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2014

conchitawurst

Drottningen av Europa inviger Stockholm Pride 2014. En historisk fest i regnbågens färger står på programmet när Conchita Wurst besöker Sverige i sommar.

Stockholm Pride är stolta över att kunna presentera vinnaren av Eurovision Song Contest 2014 som hedergäst under årets festival. För den Österrikiska sångerskan blir det här andra gången på Nordens största Pridefestival. Redan förra sommaren gästade hon Stockholm för ett par uppmärksammade framträdanden i Pride Park på Östermalms IP.

– Det här är oerhört stort! När Conchita klev upp på Eurovisionscenen i maj och konstaterade ”We are Unity, We are Unstoppable”, sammanfattade hon i ett känsloladdat ögonblick hur vi alla kämpar tillsammans för en bättre, mycket öppnare, värld. Och nu har vi äran att se henne på vår stora scen, under en kväll där vi kommer sätta fokus på just kampen. På att vi firar Pride för att känna styrkan i glädjen och gemenskapen, så att vi orkar fortsätta utmana normer även resten av året. En kamp som Conchita för varje dag – säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride.

Conchita Wurst kommer att framföra ”Rise Like a Phoenix” under invigningsgalan som går under namnet Den historiska festen, onsdagen den 30 juli i Pride Park på Östermalms IP.
Stockholm Pride presenterar Conchita Wurst i samarbete med Navid Kabiri och Österrikes nationella flygbolag Austrian Airlines.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2014

foxes

En av de mest omtalade och hyllade nykomlingarna just nu, 25-åriga Louisa Rose Allen aka Foxes, kommer till Sverige fyra gånger i sommar för att uppträda live.

Den färgsprakande popstjärnan som vunnit en Grammy tillsammans med superproducenten Zedd för låten ”Clarity”, är just nu aktuell med nya albumet ”Glorious” och fyra stundande Sverigebesök. Först ut väntar Bråvallafestivalen där Foxes uppträder på Pacific-scenen fredag den 27 juni. Därefter gör Foxes sin svenska TV-debut när hon lördag den 12 juli intar Sommarkryssets scen på Gröna Lund för att framföra hitsingeln ”Let Go For Tonight”. Redan morgonen därpå, söndag den 13 juli gästar Foxes TV4 Nyhetsmorgon.

Malmöfestivalen beskriver Foxes musik som ”Kraftfull pop med ett bultande hjärta”, och har bokat popstjärnan till festivalen i mitten på augusti. Nu står det även klart att Foxes agerar support till ingen mindre än Pharrell Williams som kommer till Ericsson Globe med sin ”The Dear G I R L Tour” lördagen den 13 september. Bättre kombo på en och samma kväll är svår att hitta.

Vi ser fram emot en sommar med Foxes!

Videon för ”Let Go For Tonight” är full av energi, dans och färgkrig. Den har på kort tid setts mer än 10 miljoner gånger på Youtube och visar att Foxes är här för att stanna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2014

littlegreatthings

Efter Melodifestivaläventyret i Linköping med ett av festivalens hårdaste bidrag ”Set Yourself Free”, så har killarna i Little Great Things legat i. I våras drog bandet iväg på ett längre USA-besök med bl a gig på några av världens största musikmässor för folk inom musik- och radiobranschen – Radio Summit och Musexpo! Sen har de varit fortsatt hårt jobb i studion med det kommande albumet samt färdigställande av den nya singeln ”Greatest Loser”.

Little Great Things är helt självförsörjande när det kommer till producerande av låtmaterial. De skriver och producerar allt själva och tar endast hjälp med att mixa låtarna.

Singeln “Greatest Loser” har precis släppts och finns på både Spotify och iTunes.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2014

allsang-skansen

Igår presenterade Petra Marklund årets artistuppställning i Allsång på Skansen för ett förväntansfullt och nyfiket pressuppbåd. Warner Music kan stoltsera med fantastiskt fin närvaro i så gott som samtliga program från namnkunniga artister.

I premiärprogrammet den 24 juni intar stjärnskottet Ace Wilder och världsartisten James Blunt Skansen och följs upp med Melodifestivalvinnaren och den då albumaktuella Sanna Nielsen tisdagen därpå.

Legendaren Björn Skifs besöker Sollidenscenen 8 juli och ryktas då framföra sin nya sommarlåt.

Den 15 juli tar Laleh över facklan från Tomas Ledin och Håkan Hellström då hon, som första kvinnliga artist, får äran att ta över SVT i en direktsänd timme för den årliga extrakonserten i ”Allsångsscenen är din”.

Senare under säsongen får vi bland annat se artister som Darin, Titiyo, albumaktuella Timbuktu, Alcazar, Panetoz och Electric Banana Band.

Några av artisterna i ALLSÅNG PÅ SKANSEN 2014

Program 1: Tisdag 24 juni
Ace Wilder
James Blunt

Program 2: Tisdag 1 juli
Sanna Nielsen

Program 3: Tisdag 8 juli
Björn Skifs

Program 4: Tisdag 15 juli
Laleh (+ Allsångsscenen är din)

Program 5: Tisdag 22 juli
Electric Banana Band
Darin
Titiyo

Program 6: Tisdag 29 juli
Alcazar
Panetoz

Program 7: Tisdag 5 augusti
Timbuktu

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2014

confusions

Nu ska jag berätta historien om de The Confusions. De var en del av den stora indiepopvågen som välde över världen på 90-talet. Precis som The Cardigans och The Wannadies har de turnerat över hela värden. Skillnaden är att de fortfarande håller på! Den 10 september släpps deras nionde album.

Bandet bildades 1991 i ett uthus i Skönsberg i Sundsvall av ett gäng barndomskompisar. Ambitionerna var inte så stora, de tyckte mest att det var jävligt kul. Tre år senare släppte de sitt första album Everyone’s Invited som är producerad av Peter Svensson från tidigare nämnda The Cardigans. Skivan öppnade alla möjliga och omöjliga dörrar mot utlandet och utnämndes till en av årets fem bästa skivor av Record Collector.

Bandet har efter det spelat på South By South West, turnerat i USA, skaffat sig en galen amerikans manager, gjort sig av med samma galna manager, lärt sig vikten av att kunna muta myndigheter för att komma i tid till spelningar, orsakat Beatleshysteri i Kaliningrad, spelat på legendariska The Cavern Club i Liverpool, varit listetta på MTV, mimat i ZTV och deras skiva The Story Behind the Story utnämnts till årets album av en radiostation i Peru. Bland annat.

När The Confusions fyllde 20 år som band gick de från att vara det ständiga pophoppet till att bli de svenska indieveteranerna. I september släpper de sitt nionde och självbetitlade album. De har den här gången jobbat med en producent och ett gäng väl valda gästartister. Samarbetet har gett nya influenser och ett försmak har vi fått höra genom EP’n Oh God I think I’m in love som släpptes i maj. Där finns förresten en cover på Bob Dylans låt All Along The Watchtower med. Det var den första låten bandet spelade i uthuset i Skönsberg och från texten är även bandnamnet hämtat. Cirkeln sluts och bandet fortsätter att ha jävligt kul.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2014

dante

Idag släpper Dante sommarsingeln Trillion, en hoppfull pop-anthem med tydliga budskap. Tidigare i maj kom låten Whitney – en hyllning till Whitney Houston – som också var avstampet på lanseringen av debutalbumet som kommer efter sommaren.

Jag ser Trillion som en glimt av klarsynthet. En bild av vad som borde förändras för att få världen till en bättre plats. Vi har haft män som dikterat och fuckat upp vår jord länge. Det är dags för en grundläggande förändring. Och enda sättet att få igång denna förändring är att alla som känner till detta uppmärksammar dessa orättvisor, och gör vad de kan för att upplysa folk om vad som händer i världen. Det är mitt och ditt ansvar. Dessutom tror jag det är viktigt att fler män är med och tar upp denna kamp. På så sett hoppas jag att denna låt kan vara inspirerande i all sin enkelhet, säger Dante.

Efter att ha blivit krönt till musikens framtid av självaste Elton John, bosatte sig Dante i London och skrev låtar med några av de allra största namnen i musikvärlden. Efter två år återvände han hem, kastade allt material i papperskorgen och spelade in ett nytt album i sin etta i Årsta utanför Stockholm. Resultatet blev självklart, direkt och uppriktigt.

Dantedantedante.com

...