Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 13th, 2014

nico

Norska duon Nico & Vinz slog igenom i Norden när de släppte singeln ”Am I Wrong” för ett år sedan. Låten blev direkt en stor succé. Ett år senare och den spelas fortfarande flitigt på svensk radio och ligger högt i Spotifys top 100-lista. Framgången i Norden gick inte obemärkt förbi och i höstas skrev duon på ett internationellt kontrakt med musikjätten Warner Bros.

Nu har ”Am I Wrong” släppts i USA och även där gör den succé med intåg på flera av landets viktigaste musiklistor. Efter bara två veckor så hittas låten på plats 26 på Billboard Hot 100 vilket i sig är en stor prestation. Den ligger också nära toppen av iTunes-listan, som visar vilka låtar som för tillfället är den tjänstens mest nedladdade. På Youtube har musikvideon till ”Am I Wrong” visat över 10 miljoner gånger.

Grunden är alltså lagd för att Nico & Vinz kommande singelsläpp också ska kunna få miljontals lyssnare världen över. Med Warner Bros bakom sig finns alla möjligheter för internationell framgång för de här två Osloborna.

Lyssna på “Am I Wrong”.

...
Av Magnus Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 13th, 2014

jens

För de allra flesta är han fortfarande Idol-Jens, men det finns liv efter tv-karriären. Jens Hult är nu äntligen redo att ta sig an livet som soloartist med sin debut-EP Precis som du vill. Tittare av Idol fick ett första smakprov av Jens låtskrivande under den första uttagningen där han charmade juryn med svängiga ”Whisper”, kompad med akustisk gitarr. Den raspiga rösten och lugna stilen fångade även tittarna och många hade honom som storfavorit till att ro hem hela tävlingen. Det slutade med en fjärdeplats och i fall många ansåg att han kanske inte var den största popstjärnan av deltagarna så var han en av de större musikaliska talangerna. Framförallt ihågkommen blev hans version av Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden” och med ”Precis som du vill” har han skrivit en låt som påminner om Mando Diaos succéballad. Låten har redan släppts, medan EP:n med samma namn ges ut den 28 maj. EP:n är skriven och producerad tillsammans med Alex Schöld. En musikvideo till den första singeln släpps också inom kort.

Jens Hult – Precis som du vill

...