Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 26th, 2014

lorentz

Idag, den 26 mars, släpper Lorentz singeln “Visa mig vägen” från ett kommande debutalbum.

Det finns en viss känsla som brukar infinna sig när man lämnar en jobbig period bakom sig. När saker och ting börjar ljusna. Som när våren till slut kommer, efter en mörk, lång och kall vinter. Som den där första dagen i solen när man har på sig sin nya jacka, utan att frysa. I alla fall inte så mycket.

– ”Visa mig vägen” handlar om känslan när man upplever ett ögonblick där allting är perfekt och man inte vill vara någon annanstans eller med någon annan. Om det ögonblicket hade varit ett foto så hade det varit perfekt – man hade inte behövt retuschera något i efterhand. Det var så jag kände när jag skrev den, säger Lorentz.

Lorentz är bara 22 år gammal, men har redan rappat i snart ett decennium, vunnit Grammis och belönats med platina- och guldskivor. Efter två album i brödraduon Lorentz & Sakarias tar han nu klivet ut som soloartist och han gör det med ett album som pendlar mellan eufori och mörker.
Första singeln ”Visa mig vägen” gör exakt det: visar vägen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2014

liariliar

“He’s just getting warmed up, but this kid is the future.” Pharell Williams

“Playing with Cris is like drinking water. It just flows.” Wyclef Jean

Cris Cab, det 21-årige stjärnskottet från Miami är aktuell med albumet ”Where I Belong” som släpps den 7 April. Nu i veckan, den 26-27 mars, kommer han till Sverige för ett promotionbesök och uppträder på “NRJ Hälsar På Örebro”.

Cris Cab blev upptäckt som 15-åring av Pharrell Williams och har samarbetat med artister som Wyclef Jean, T-Pain och Gym Class Heroes. Pharrell har även producerat och lånat ut sin stämma till första singeln “Liar Liar” från det kommande albumet.

Liar Liar” har redan nått stora framgångar och spås bli vårens stora hit. Singeln klättrar stadigt på listorna i Europa och är denna vecka #12 på europeiska radiolistan. I Holland har singeln redan certifierats guld och är i Tyskland topp 5 på radiolistan för fjärde veckan i rad. Musikvideon till “Liar, Liar” har nu över 7 miljoner visningar på Youtube.

 “This album is the culmination of two years worth of my best songs.  This project is coming of age story.  It’s about relationships, falling in love, heartbreak and getting back up again.” – Cris Cab

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2014

Donkeyboy_Crazy-Something-Normal-utvalgt

I höstas släpptes låten “Triggerfinger” som sålde 4 x Platina i hemlandet och på den nya singeln har Donkeyboy jobbat med den prisbelönta mixaren Phil Tan (Rihanna, Pharrell, Mariah Carey, Ne-Yo, Janelle Monaé) och mastringsmästaren Tom Coyne.

Lyssna här:
Spotify: http://spoti.fi/1nSNj8J

Bandet består av Cato Sundberg, Kent Sundberg, Peter Michelsen och Thomas Drabløs från Drammen, Norge, och de har jobbat tillsammans med musik sedan 2005. Singlarna “Ambitions”, “Sometimes” och “Stereolife” var alla en del av debutalbumet «Caught In A Life» som släpptes 2009.

Crazy Something Normal” släpps på alla plattformar den 28 mars, men kan höras exklusivt i Spotify från 24 mars.

 

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2014

adddicted

Aviciis senaste världshit Addicted To You från debutalbumet True får sig en omvandling i alldeles unika remixer signerade några av världens mest spännande DJ-talanger på Aviciis remixpaket som nu släpps. Vi hör allt från Albin Myers kännetecknande hårdare housesound till en vågad och skräddarsydd klubbhit för dansgolvet från David Guetta. Fler namn som medverkar på samlingen är Sick Individuals, Ashley Wallbridge och Bent Collective.

Avicii själv bidrar även med ett alldeles eget spår som finns med på det kommande remixalbumet True: Avicii By Avicii som släpps den 24 mars. Lekfullt och innovativt närmar sig Avicii sin låt på nytt och visar inte bara prov på ett musikaliskt hantverk utan även en stark vilja att experimentera och utforska sin musikalitet.

Köp och lyssna på låten här!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2014

skrillex-recess

I slutet av förra veckan så fick Skrillex-fans världen över till sin stora förtjusning ta emot nyheten om att stjärnan släpper ett nytt album.

FÖRHANDSBOKA ALBUMET HÄR PÅ iTUNES OCH HÖR HELA ALBUMET RECESS VIA SKRILLEX EGEN APP “ALIEN RIDE”. ALBUMET SLÄPPS PÅ SAMTLIGA PLATTFORMAR 17 MARS.

Nyheten nådde fans redan i fredags (7/3) när Skrillex lanserade en mystisk app innehållandes en nedräknande klocka och ett alienspel av retroformat. Med start vid midnatt mellan 10/3 och 11/3 släpptes 10 låtar, en var trettioende minut, tills ett helt nytt fullängdsalbum fanns tillgängligt från den sexfaldige Grammy-vinnande artisten som har sålt över 10 miljoner singlar. Det fullständing albumet finns tillgängligt gratis nu via appen samt släpps på samtliga plattformar nästa måndag den 17 mars.

Recess (OWSLA/BigBeat/Atlantic) skrevs och spelades in i Los Angeles, Seattle, Seoul, London, Stockholm, San Fransisco och Brooklyn och innehåller samarbeten med Ragga Twins, Chance The Rapper, Diplo, Passion Pit’s vokalist Michael Angelakos samt OWSLA-stjärnskotten Kill The Noise och Alvin Risk för att nämna några.

RECESS TRACKLIST:

1. All Is Fair In Love And Brostep med Ragga Twins

2. Recess med Kill The Noise, Fatman Scoop och Michael Angelakos

3. Stranger med KillaGraham från Milo och Otis & Sam Dew

4. Try It Out (Neon Mix) med Alvin Risk

5. Coast Is Clear med Chance The Rapper och The Social Experiment

6. Dirty Vibe med Diplo, G-Dragon från Big Bang och CL från 2NE1

7. Ragga Bomb med Ragga Twins

8. Doompy Poomp

9. Fuck That

10. Ease My Mind med Niki & The Dove

11. Fire Away med Kid Harpoon

Kolla in albumet på iTunes

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2014

latitude57

För 6e gången i ordningen arrangerar Brädholmen Event tvådagarsfestivalen Latitud 57. Förra året besökte närmare 8000 personer festivalen. Nu släpper vi de första artisterna som kommer få Brädholmen i Oskarshamn i gungning helgen 4-5 juli:    Ulf Lundell, Stiftelsen, Dregen, Mojje, The Neverdies, och Lars Allertz.
Brädholmen Event presenterar stolt de 6 första artisterna till årets upplaga av Latitud 57 den 4-5 juli. Två av de mest önskade artisterna finns med. Ulf Lundell och Stiftelsen! Jag har varit på jakt efter att få Lundell till Latitud länge och äntligen lyckades det säger Christian Åberg (Brädholmen Event). I de undersökningar som gjorts inför festivalen så har Stiftelsen varit det i särklass mest önskade bandet så det känns mycket bra att kunna presentera dem. Det ser för övrigt ut som att de endast kommer att göra ett fåtal spelningar i sommar vilket vi är mycket glada för, fortsätter Christian.

Dregen kommer spela låtar från sin nya soloplatta blandat med låtar från Backyard Babies och Hellacopters vilket kommer bli grymt. För den yngre publiken presenterar vi en favorit i repris, Mojje.

The Neverdies är ett  ungt, hungrigt rockband från Vadstena som har släppt två singlar, ”Miss U” som gick direkt in på 14:e plats på Itunes, och den nya singeln ”Stockholm” som kom nyligen. Över 100 000 följer dem på Instagram och deras videos har setts över 60 000 gånger på Youtube.

Årets DJ heter Lars Allertz och är en ung talangfull DJ som kommer få dansgolvet att gunga!

Fler artister kommer att släppas inom kort.

Nedan följer Live Nations PM för Lundells Sommarturné

Ulf Lundell:
I sommar åker Ulf Lundell på en landsomfattande turné med egna konserter varvat med festivalspelningar. Turnépremiär blir det på Midsommardagen den 21 juni i Leksand. Den 4 juli kommer han till Oskarshamn och Latitud 57 för första gången någonsin.

I december gjorde Lundell sin senaste spelning, en bejublad och kritikerrosad konsert på Berns i Stockholm, i samband med släppet av det guldsäljande albumet ”Trunk”.

”Trunk” har toppat Försäljningslistan och nyligen släpptes den allra första Ulf Lundell-remixen någonsin. Tre olika remixar av ”L-bows & Kash” släpptes digitalt och på en limiterad och numrerad 12″ vinyl, hämtad från Lundells senaste album.

I sommar har Lundell med sig musikerna som även medverkar på ”Trunk”; Jan Bark, Surjo Benigh, Andreas Dahlbäck, Jens Frithiof, Thomas Hallonsten och Marcus Olsson (från Oskarshamn).

Turnéplan
21.6 Leksand, Tegera Arena
4.7 Oskarshamn, Latitud 57
5.7 Karlstad, Putte i Parken
9.7 Halmstad, Tylösand
12.7 Hasslö, Hasslö Musikfestival
16.7 Malmö, KB
18.7 Kristianstad, Tivoliparken
19.7 Trollhättan, Fallens dagar
25.7 Mariehamn, Rock Off Festival
26.7 Hudiksvall, HudikKalaset
1.8 Göteborg, Trädgårdsföreningen
14.8 Stockholm, Skansen

Hemsida – http://www.latitud57.se/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2014

coldplay2014

Ett av det senaste decenniets absolut största band, Coldplay, släpper sitt sjätte studioalbum ”Ghost Stories” den 19 maj. För fem dagar sedan släppte bandet en kort teaser-video till låten Midnight.

Magic på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=1PvBc2TOpE4

Magic på Itunes: https://itunes.apple.com/se/album/magic/id829909653?i=829909824&l=en

Coldplay bildades 1998 av Chris Marin, Jonny Buckland, Guy Berryman och Will Champion. Bandet har släppt fem studioalbum som sålt i mer än 50 miljoner exemplar runtom i världen. Coldplay har vunnit mängder av priser och deras album ”Viva La Vida” toppade listorna i hela 36 länder. Coldplays låtkatalog inkluderar hits som Yellow, The Scientis, Speed Of Sound, Fix You, Viva La Vida och Grammy Award-nominerade Clocks.

Den fullständiga låtlistan för ”Ghost Stories” är följande:

1. Always In My Head

2. Magic

3. Ink

4. True Love

5. Midnight

6. Another’s Arms

7. Oceans

8. A Sky Full Of Stars

9. O

Den 11 mars ska Coldplay uppträda på iTunes festivalen på SXSW i Austin. Framträdandet kommer att live-streamas och finnas tillgänglig gratis på iTunes.

...