Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

Temperaturen stiger och festivalsommaren närmar sig. Med mindre än fyra månader kvar till sommarens Bråvalla presenteras i dag fjorton nya akter till festivalen. Det handlar om nytt och gammalt, dansant och rockigt.

2013 var ett lysande år för svensk hiphop. Linda Pira, Stor och Mack Beats blev alla Grammisnominerade för sina insatser. De två förstnämnda kommer, uppbackade av Salazar Brothers, att ge en gemensam spelning på Bråvalla medan Mack Beats tar med sig Jaqe och Julia Spada. Dessutom innehåller dagens släpp även Chance The Rapper, som med över en kvarts miljon downloads, stod för en av fjolårets mest uppmärksammade mixtapes.

För att stilla dansnerven innehåller dagens släpp Bloody Beetroots furiösa livesättning, två internationella stjärn-DJ:s genom Dirty South och Netsky samt två dansduos i form av Blasterjaxx och Dimitri Vangelis & Wyman. Även Norrköpingsbandet Den Svenska Björnstammen, som är aktuella med uppföljaren till succéskivan “Ett fel närmare rätt”, kommer att uppträda på Bråvalla i sommar.

För den som föredrar modern punk och rock erbjuds brittiska You Me At Six, svenska Bombus och de amerikanska kultrockarna Clutch.

Givetvis ska inte indiekonnässörerna gå lottlösa ur ett bandsläpp. Både fjolårets hyllade debutanter Jagwar Ma och legendariska The Afghan Whigs kommer till Bråvalla!

Hela dagens släpp:
Blasterjaxx
Bloody Beetroots Live
Bombus
Chance The Rapper
Clutch
Den Svenska Björnstammen
Dimitri Vangelis & Wyman
Dirty South
Jagwar Ma
Linda Pira, Stor & Salazar Brothers
Mack Beats Feat: Jaqe & Julia Spada
Netsky
The Afghan Whigs
You Me At Six

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

“Given my love of Brasilian music, parties and football it is no surprise that with World Cup happening this year I want to share that love by providing a soundtrack for the summer, based on Brasilian music”– Fatboy Slim

fatboy-slim-vm2014

Fatboy Slim, en av tidernas största DJ är tillbaka med kommande albumet ”Fatboy Slim presentes Bem Brasil” som släpps den 26 maj. Albumet innehåller nytt material med klassiska brasilianska rytmer och remixer av bl a DJ Fresh, Gregor Salto, Psychemagik, Eats Everything, Dimitri Vegas & Like Mike och många fler.

Fatboy Slim har en stark koppling till VM då han med start i Japan och Sydkorea år 2002 har uppträtt live som support för det engelska laget. Sedan dess har han även uppträtt för engelska fans i Portugal under EM 2004 och VM i Sydafrika 2010.

Förra året släppte han världshiten “Eat, Sleep, Rave, Repeat” som inte enbart blev stor på klubbscenen utan också en livsstil för den nya generationen av “Ravers”. Hans senaste album “Here Lies Love” släpptes 2010 och var ett samarbete med David Byrne.

Fatboy Slim är den enda dansakten i Brasilien att nå rekord med över 350 000 personer som såg honom uppträda live på Flamingo beach i Rio. Nu är han redo att sätta nytt rekord med hela sex dagars karneval turné lagom till VM i Brasilien.

Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 28th, 2014

SHM-leavetheworldbehind

Gör dig redo för de sista laddade ögonblicken med globala musiksensationen Swedish House Mafia i årets mest efterlängtade musikdokumentär. LEAVE THE WORLD BEHIND kommer att visas exklusivt på SF Bio måndagen den 17 mars i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Luleå, Umeå, Karlstad, Örebro, Gävle, Västerås, Norrköping, Linköping, Jönköping, Växjö, Helsingborg, Lund och Sundsvall. Biljetterna släpps via SF:s Bioklubb den 4 mars och till övriga den 5 mars. Biljetterna kan köpas i biografernas biljettkassor eller på sf.se där det också finns mer information.

Häpnadsväckande liveögonblick, mycket skratt och djupa dalar, LEAVE THE WORLD BEHIND följer den framgångsrika gruppen Swedish House Mafia när de beslutar sig för att avsluta gruppen för att rädda sin vänskap. Grammisvinnande regissören Christian Larson (Take One, Valtari) fångar deras sista världsturné, vilken blev världens genom tiderna största turné inom elektronisk dansmusik med över 1.000.000 sålda biljetter – på bara en vecka.

Publiken kommer att ges en extrem ”nära inpå-upplevelse” när Larson visar en ärlig, rå och känslosam bild av trion under gruppens sista kapitel som elektronisk dansmusiks största.

–  Jag blev inbjuden att som filmare åka med och dokumentera bandet på deras sista turné. Jag såg det som en unik chans att porträttera ett popkulturellt fenomen i form av gigantiska arenor med dansande publik, men också en chans att få inblick i en fängslande berättelse om långvarig vänskap mellan tre killar som på sätt och vis fick ett slut under tiden vi filmade, berättar regissören Christian Larson.

Filmen är officiellt antagen till den välrenommerade amerikanska filmfestivalen South by South West (SXSW) i Austin, Texas, där den har världspremiär den 12 mars, bara dagar innan den visas på biografer i Sverige.

Swedish House Mafia har sålt över 1,7 miljoner album världen över. Deras mest säljande singel, Don’t You Worry Child, har visats över 160 miljoner gånger på VEVO/Youtube och sålt nära sex miljoner singlar världen över. Singeln blev också nummer #1 på iTunes i fler än 45 länder världen över inklusive Storbritannien. Gruppen var den första inom elektronisk dansmusik att spela som huvudakt på världsberömda arenan Madison Square Garden i New York City. Biljetter till konserten sålde slut på bara 9 minuter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

yohio

Efter ett framgångsrikt år med besöksrekord på hela signeringsturnén, en i stort sett utsåld höstturné och medverkan i flera stora TV-program, så avrundade YOHIO året med att skriva ytterligare en hit.
Den här gången tillsammans med trion, Andreas Johnson, Peter Kvint och Johan Lyander.
Resultatet ”To The End” visade sig vara en fullträff och tog honom direkt till finalen i årets mello!

Trots ett hektiskt år så har YOHIO ändå hunnit med att skriva nya låtar. Den här gången är materialet lite mer lättillgängligt, men fortfarande rockbetonat med attityd.

Efter Melodifestivalen kommer YOHIO att bl a ge sig ut på en kortare signeringsturné.

Albumet “Together We Stand Alone” släpps den 19 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

afterdancearty

Den 8 mars förvandlas återigen GöteborgsOperans foajé till dansklubb med livemusik och dj. Denna gång med bland andra den internationellt hyllade duon Midaircondo på scenen. After Dance Party, som har fri entré, drar igång direkt efter världspremiären av Spirit.

Bakom skivspelaren har vi ingen mindre än Ost-David, Göteborgs-dj som bland annat kör Feed the HorseJazzhuset i Göteborg. Live på scenen står Midaircondo med rötterna i avant-garde ljudkonst, electronica, jazz och melankolisk pop. Duon är känd för sina improviserade och mycket visuella konserter med en mix av akustiska instrument, sång, elektronika och video. Sedan starten 2003 har duon, som turnerat världen runt och släppt tre album.

För att öka på partystämningen ytterligare intar ÖFA:DANCEOKE GöteborgsOperan. ÖFA: är ett 10-årsjubilerande kollektiv med 23 medlemmar från en rad olika yrkesbakgrunder. ÖFA: DANCEOKE är nästan som karaoke, fast i stället för att sjunga ensam dansar vi tillsammans. 2013 var ÖFA: DANCEOKE förband till The Knife och i mellandagarna kunde Sverige göra ÖFA: DANCEOKE i Musikhjälpen.

Kvällens program:

18.00 Spirit – världspremiär Spirit – dansprogram av Sidi Larbi Cherkaoui och Saburo Teshigawara. Stora scenen.
21.00 DJ Ost-David
21.30 Live: Midaircondo
22.30 ÖFA:DANCEOKE
22.50-01.00 DJ Ost-David

Åldersgräns på After Dance Party: 18 år

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2014

planeta

Under helgen stod NorrlandsOperan tillsammans med Umefolk värd för Folk- och världsmusikgalan 2014. Under galan delades priser ut i åtta kategorier inom folk- och världsmusikgenren. Årets arrangör blev Västsvenska arrangörsnätverket Planeta, där Kultur i Väst ingår.

Arrangörsnätverket Planeta arrangerar varje höst Planetafestivalen, som 2013 firade tioårsjubileum. I dag bjuder Planeta på mer än hundra akter på 30 scener, i fem städer – och festivalen växer fortfarande. Under Folk- och världsmusikgalan fick Planeta pris som 2013 års bästa arrangör, i konkurrens med Stockholmsföreningen Farhang och Sommarscen Malmö. Juryns motivering löd: Det här är en arrangör som spänner över ett vitt fält på många sätt. Här kan man tala om mångfald, musikalisk men också geografisk. Mottot ”Ju fler vi är tillsammans” är relevant i sammanhanget – att döma av namnet är det bara en tidsfråga innan den här arrangören finns över hela jorden!”

Västsverige fanns representerat även genom kvartetten Tetra från Göteborg som nominerades till Årets grupp. Där tog Ellika Frisell, Solo Cissokho och Rafael Sida hem priset. Övriga pristagare under Folk- och världsmusikgalan finns på Folk- och världsmusikgalans hemsida.

Nästa Planetafestival arrangeras v 44. Läs mer på Planeta.se

 

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2014

grammis14

Universal Music-etiketten Svenska inspelningar med samarbetspartners ärades med flera fantastiska artistnomineringar till årets Grammis-gala. Under kvällen bjöds vi på ett uppträdande från den egna artisten Veronica Maggio som framförde singeln Hädanefter. Vinsterna lät inte vänta på sig och följande priser kammades hem:

Årets pop:

Veronica Maggio: Ända sedan debutalbumet 2006 räknas Veronica Maggio som en av de absolut största artisterna i Sverige.  Hennes fjärde album ”Handen i fickan fast jag bryr mig” sålde guld på en vecka och har rosats av kritikerna och dominerat topplistorna. Hon fortsätter att uppnå musikaliska framgångar, gång på gång, och befäster med priset årets pop sin plats högst upp på tronen som Sveriges popdrottning.

Årets hiphop/soul:

Stor – Shere Khan XIII: Redan innan Stors officiella debutalbum, har hans namn varit ett av de största på den svenska hiphopscenen. Med en berättarkonst som ingen annan och en omväxlande rap som underhåller lyssnaren från början till slut, så har han bevisat vem som står bakom årets hiphop/soul.

Årets nykomling:

Linda Pira: Redline Recordings first lady blev mamma samtidigt som karriären tog fart, detta har inte hindrat henne från att ta plats och etablera sig som en av de mest spännande artisterna på den svenska musikscenen. Hennes debut-EP och P3-guld framträdande, bland mycket annat, bevisar varför Linda är årets artist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2014

USS_Logo_2014.1

Efter en kampanj på sociala medier nådde festivalen 6000 tummar upp och släppte därmed sin fjärde artist inför sommarens stora händelse.
Timbuktu & Damn! gör Melissa Horn, Hoffmaestro och Heymoonshaker sällskap. Ytterligare 16 namn ska till för att göra listan fulländad.

”Vi tajmade 6000 likes väldigt bra med tanke på Timbuktus nya singel Spring släpptes bara för någon dag sedan” – Simon Tehyrell, Informationschef USS

”Ett av dom allra första namnen vi skrev ned på pappret i vintras, vilket gör det extra kul att kunna presentera på det här sättet.” – Simon Tehyrell, Informationschef USS

”Timbuktu är en av Sveriges allra största artister och tillsammans med Damn! kommer ingen stå still på Riversideängen i slutet på augusti.” – Pontus Blom, Produktionschef USS

Nyligen rönte Jason Timbuktu Diakité stor uppmärksamhet för sitt rörande tal han höll när han mottog Fem-i-tolv-rörelsens utmärkelse för sitt arbete mot främlingsfientlighet. Ett kvitto på att han med sitt stora patos är en av landets viktigaste röster. I sommar är det dags att åter påminnas om att han tillsammans med kompbandet Damn! också tillhör den absoluta eliten när det kommer till att leverera på scen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2014

Den tvåfaldigt Grammy-nominerade svenska DJ-stjärnan Avicii har skördat stora framgångar världen över med sitt debutalbum True som släpptes i september förra året. Den 24 mars släpps Aviciis remixalbum på det hyllade egna albumet True – ett album med egna omarbetningar av sina originallåtar.

Avicii befäste sin status som en av musikvärldens starkast lysande stjärnor med singeln Wake Me Up som i Storbritannien var den snabbast säljande singeln 2013 och som även toppade listorna i 84 länder, samt med framgångarna i form av topp10-singlarna You Make Me och Hey Brother.

Med nya tag 2014 är Avicii inställd på att släppa en helt ny kontextualiserad version av True som ger albumet nytt liv. På True: Avicii by Avicii närmar sig DJ-stjärnan sina låtar på ett helt nytt sätt, där han lekfullt skapar ett innovativt format som inte bara visar prov på ett musikaliskt hantverk utan även en stark vilja att experimentera och utforska sin musikalitet.

Aviciis remixalbum True: Avicii by Avicii släpps den 24 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 13th, 2014

rebeccafiona

Grammisbelönade DJ-duon Rebecca & Fiona har med sitt guldsäljande debutalbum I Love You, Man tagit världen med storm. De har turnerat flitigt sen 2011 över världens alla kontinenter och gästat mer eller mindre varenda större klubb i världen och spelat på internationella festivaler som Tomorrowland och EDC i Las Vegas, New York och Chicago. Inför årets Grammis-gala som går av stapeln den 19 februari är de nominerade i kategorin Årets electro/dans.

Nu är Rebecca & Fiona tillbaka med uppföljningsalbumet Beauty Is Pain samtidigt som de är aktuella med en Nordamerika-turné, där stopp väntas på stora scenen på festivalen Ultra i Miami och South by Southwest i Austin. Uppföljningsalbumet är resultatet av två års musikskapande som främst tagit form i duons studio under förra hösten. Jämfört med debuten så beskrivs detta album som en mer sammanhållen berättelse där låtarna samspelar med varandra på ett mer enhetligt sätt.

Beauty Is Pain visar prov på duons förfinade färdigheter i producentrollen och bottnar i ett budskap om självständighet och ”empowerment” för de som känner sig osäkra eller annorlunda. Albumet omfattar en mängd olika genrer, där popen är den röda tråden som mixas upp med influenser av EDM, rave och indie.

Först ut från albumet är singeln Candy Love som släpps den 18 februari med tillhörande musikvideo.

Rebecca & Fionas album Beauty Is Pain släpps den 29 april och singeln Candy Love den 18 februari.

...