Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

nina_persson

Nu på onsdag, tjugo år efter debuten med Cardigans släpper Nina Persson sitt första solo-album – ”Animal heart”.

“Animal Heart” är skriven i par med maken Nathan Larson (A Camp, Shudder to think) och Eric D. Johnson (ex. The Shins, Fruit Bats). Det är fem år sedan Nina släppte nytt material med A Camp och solo-albumet har sakta fått växa fram hemma i huset i Harlem. För att sedan spelas in i studios i Brooklyn, Göteborg och Thom Monahan (Vetiver, Lykke Li, Peter Björn and John mm) har mixat albumet i Portland, Oregon.

Singlarna ”Animal Heart” och nya ”Dreaming of Houses” har gett en fingervisning av vad som väntar. De jazzigt lekfulla popmelodier som hon gjorde till en konstform med The Cardigans finns fortfarande kvar. Samtidigt tar hon ett par tydliga kliv framåt i sin utveckling med spår som landar någonstans mellan melankolin i A Camp och blue-eyed soul. Flera spår innehåller även ljudlandskap som påminner om Ninas allra tidigaste musikaliska influenser, 80-talspop. Mer analoga syntar och trummaskiner.

I samband med albumsläppet ger  Nina Persson tre spelningar i Sverige.

3 februari – FIN -Helsingfors, Tavastia Club

5 februari – Malmö, KB

6 februari – Stockholm, Cirkus

8 februari – Göteborg, Trädgår’n

9 februari – NOR- Oslo, Rockefeller

11 februari – DK – Köpenhamn, Amager bio

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

devetdu

Den 14 februari, på Alla hjärtans dag, släpper De Vet Du sitt första album någonsin, vars titel kommer att avslöjas av bandet i februari. På albumet ligger ett par av bandets tidigare hits men innehåller även många nyskrivna låtar. Tidigare har de löpande släppt singlar och steget att släppa ett album är en tydlig indikation på deras fortsatta framgångar. Det råder inget tvivel om att De Vet Du med detta album kommer att fortsätta att slå rekord, och om 2013 var ett bra år kan de förvänta sig ett helt galet 2014. De vet vi.

Första singeln “Klä av dig naken” släpptes i mitten av januari och har redan blivit en hit. Videon till låten visades över 100 000 gånger på ett dygn, en fingervisning på vad som kommer hända när albumet släpps.

De Vet Du har beskrivits som en svensk motsvarighet till Lonely Island, där stora hitlåtar kryddas med humor och vars videos sprids och har hög närvaro bland sociala medier och bloggare. De Vet Du släppte sin första musikvideo hösten 2011 och under två blivit ett av Sveriges stora YouTube-fenomen. Lidingöbandets egen YouTube-kanal har i skrivande stund 11 miljoner visningar med hits som ”BadBoy”,” Kär i en kändis” och ”Fucka Ur”.

Kuriosa: De Vet Du var det mest bokande bandet i Sverige under 2013.

Framtida preliminär kuriosa: De kommer nog vara det mest bokade bandet 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

austin_mahone

17 årige Austin Mahone är äntligen tillbaka med en ny singel ”Mmm Yeah (Feat. Pitbull)”. Soundet är som gjort för klubben och Pitbull’s inhopp höjer intensiteten ytterligare några snäpp. ”Mmm Yeah” är ett smakprov från debutalbumet Senior Year som är planerat att släppas i vår. Fansen har väntat på en ny singel sedan låten ”Banga! Banga!” som släpptes i november. Den nya låten är skriven av Austin tillsammans med Pitbull, Alex Schwartz, Joe Khajadourian, William Lobban-Bean, Ethan Lowery, Lamar Mahone, Keith Mayberry, Craig Simpkins och Lidell Townsell. Pitbull har tidigare arbetat med Shakira, Christina Aguilera, T-Pain, Jennifer Lopez, Usher och Enrique Iglesias för att nämna några.

Austin har i dag över 7 miljoner fans på Facebook och 4,5 miljoner Twitter-följare. Förra årets singel “What About Love” nådde högt på listorna i flertalet länder, bl.a. USA och Billboard Top 100. Efter förra årets MTV EMA’s i Amsterdam kan han nu även titulera sig vinnare av utmärkelsen Best Push.

Inom kort kommer en lyrics video till låten och redan nu går det att lyssna på den på Spotify: Austin Mahone – Mmm Yeah

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

todd_terje

Den hyllade norska producenten, DJ:n och låtskrivaren Todd Terje presenterar idag sitt efterlängtade debutalbum.

För dem som ännu inte är bekanta med Todd Terje är han mannen bakom listtoppande dansgolvshits som ”Eurodans” och ”Ragysh/Snooze 4 Love”, fängslande remixer åt Hot Chip, Franz Ferdinand, den store Bryan Ferry (mer om honom snart) – och sist men inte minst, förra årets rymddisco-anthem ”Inspector Norse”.

Albumet ”It’s Album Time” prestenteras med ett omslag gjort av illustratören Bendik Kaltenborn och blandar helt nya låtar med välkända klassiker, såsom ovan nämnda ”Inspector Norse” och en nyinspelad cover av Robert Palmers ”Johnny And Mary”. Gästar gör också en mycket speciell person – the one and only – Bryan Ferry.

...