Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2014

NB_AxwellIngrosso

Axwell ^ Ingrosso är det nya projektet från Axwell och Sebastian Ingrosso. Efter sommarens succé på Ibiza med konceptet Departures fortsätter de två svenska housegiganterna att samarbeta genom att inta Bråvallafestivalen.

Även om det var via Swedish House Mafia som många fick upp ögonen för Axwell och Sebastian Ingrosso började historien knappast där. Axwell har, med bland annat två amerikanska Grammynomineringar i bagaget, hyllats som en av 2000-talets mest inflytelse remixare och redan 2009 blev Sebastian Ingrosso prisad som Highest New Entry, då han som nykomling tog sig in på 29:e plats på DJ Mag’s prestigefyllda Top 100 DJ-lista.

Det fanns alltså ett liv både före och efter Swedish House Mafia. Men skillnaden för Axwell och Sebastian Ingrosso var att de gick från att vara hyllade och inflytelserika till att bli breda världsstjärnor, med stadiga platser på DJ Mag’s Top 100 DJ-lista. Nu kommer två av det svenska houseundrets portalfigurer till Bråvalla för ett gemensamt uppträdande. Dessutom är det klart att den nya generationens svenska housestjärnor kommer att vara på plats i form av Alesso, Otto Knows, Style of Eye samt Adrian Lux.

ALESSO
Först prisades han, tillsammans med Sebastian Ingrosso, som “Årets Innovatör” på svenska Grammisgalan. Sedan toppade han den brittiska singellistan med låten “Under Control” tillsammans med Calvin Harris och Hurts. Och efter det blev han nominerad till en amerikansk Grammy för remixen av OneRepublics “If I Loose Myself”. Däremellan gjorde han succéartade spelningar runt om i världen. Man kan lugnt säga att Alesso hade ett rätt bra 2013. Alessandro “Alesso” Lindblad är helt enkelt en av dem som svepts med längst av den svenska housevågen.

OTTO KNOWS
2012 släppte han den fantastiska singeln “Million Voices”. 2013 var han med och skrev Britney Spears comebacksingel “Work Bitch” och nu är vi spända på att se vad Otto Knows tänker hitta på under 2014. Sebastian Ingrosso plockade tidigt in Otto Knows och sedan gick det fort. Via Ingrosso, studion och sedan ett kontrakt med skivbolaget Refune, har Otto Knows utvecklas till att bli ett av de mest spännande och lovande namnen inom den svenska housen.

STYLE OF EYE
När han inte skriver hits åt Icona Pop (“I Love It”) och Maskinen (“Bränner”) eller gör suveräna remixer åt allt från Swedish House Mafia och David Guetta till Rebecca & Fiona, Kylie, Robyn och Miike Snow skapar Style of Eye helt sanslöst svängig house på egen hand. Just nu är Style of Eye aktuell med den nya singeln “Kids”.

ADRIAN LUX
Adrian Lux turnerar på världens hetaste klubbar och är ett av Sveriges största namn på klubbscenen. Hans musik är en dansant blandning av driven house och melodiös pop och han fick en stor hit med den platinasäljande “Teenage Crime” som har över 13 miljoner spelningar på Spotify. I början av 2014 släpps den nya singeln “Sooner or Later”, senare i år kommer ett nytt album och på Grammis-galan är Adrian Lux nominerad i kategorin Årets elektro/dans.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2014

katy-perry

Katy Perry och Max Martin gör det igen. Katy Perrys senaste singel ”Dark Horse” feat. Juicy J, producerad av svenske Max Martin, Dr. Luke och Cirkut, går den här veckan in som etta på amerikanska Billboard Hot 100. ”Dark Horse” är Katy Perrys nionde Billboardetta och den andra från hennes senaste Guldsäljande album ”PRISM”. ”Dark Horse” är också den svenske superproducenten Max Martins sjuttonde Billboard-etta.

“Dark Horse” har på rekordfart klättrat på listor runt om i världen och i söndags uppträdde Katy Perry med singeln på GRAMMY Awards i USA. Låten är tredje singeln från Katy Perrys succéalbum “PRISM” som sålt Guld i Sverige och över fyra miljoner exemplar världen över. Albumet innehåller jättehiten “Roar”, som sålt 2 x Platina i Sverige och radiohiten “Unconditionally”. “Dark Horse” har sålt över 2 miljoner downloads i USA och är just nu bland de 10 mest populära låtarna på Spotify i Sverige.

I maj inleder Katy Perry sin världsturné “The Prismatic World Tour” i England som sedan följs av bl a över 50 konserter i USA. Katy Perry den mest populära personen på Twitter med 49,9 miljoner följare och belönades nyligen med priset “Best Female Artist” på MTV Europe Music Awards.

Katy Perry är också den första kvinnliga artisten som lyckats toppa Billboard Hot 100-listan med fem singlar från samma album (Teenage Dream). Katy Perry fick sitt genombrott med hiten ”I Kissed A Girl”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2014

daft-punk

Daft Punk med kritikerrosade albumet ”Random Access Memories” stod som Grammy Awards stora vinnare i söndags då de belönades med FEM priser, inklusive prestigeutmärkelsen ”Album of the Year”. Övriga priser som den franske robotduon plockade hem var ”Record of the Year” (”Get Lucky”), ”Best Pop Duo/Group Performance” (”Get Lucky”), ”Best Dance/Electronica Album” och ”Best Engineered Album”. Därmed vann Daft Punk i alla kategorier som de var nominerade i.

Totalt har nu Daft Punk belönats med sju Grammys – de tidigare priserna fick de 2009 för ”Best Electronic/Dance Album” och ”Best Dance Recording” för albumet ”Alive 2007”.

I söndags gjorde Daft Punk sitt första liveframträdande på sex år och det var deras andra TV-framträdande någonsin. Uppträdandet gästades av inga mindre än Stevie Wonder, Nile Rodgers och Pharrell Williams i en magnifik version av världshiten ”Get Lucky”.

Uppträdandet sammanfattar ett fantastiskt år för Daft Punk. ”Get Lucky” är utsedd till ”#1 Song of the Year” av Rolling Stone och singeln har sålt över 7 miljoner digitala exemplar världen över samt belönats med 3 x platina i USA. Albumet ”Random Access Memories” sålde över 1 miljon exemplar under releaseveckan och gav Daft Punk sin första albumetta i många länder världen över, inklusive USA, Storbritannien och Frankrike. Till dags dato har albumet sålt över 3 miljoner exemplar och ”Random Access Memories” har utsetts till ”Årets Bästa album” av ett stort antal kritiker världen över.

Efter succén med ”Get Lucky” och ”Lose Yourself To Dance” kommer nu singel nummer tre från albumet, “Give Life Back To Music”.

www.daftpunk.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2014

robert-cray

Den legendariske gitarristen, sångaren och låtskrivaren Robert Cray släpper 2 april In My Soul via Mascot Label Group/Provogue
Records/Warner Music Sweden. Det är hans sjuttonde studioalbum.

Plattan är producerad av den amerikanske musikern, låtskrivaren, producenten och Grammyvinnaren Steve Jordan som tidigare
arbetat med bland andra Alicia Keys, John Mayer och Keith Richards. In My Soul visar upp Robert Cray från hans bästa sida med
tio soul och blueslåtar som hämtat mycket inspiration från klassiska etiketterna Stax och Chess.

Bland låtarna kan nämnas covern på Otis Reddings Nobody’s Fault But Mine som är en duett med trummisen Les Falconer och
som drivs på av ett studsigt blåskomp och Crays vassa gitarrspel. På sin egenkomponerade What Would You Say drömmer han
om en bättre värld med melankoliskt gitarrspel till texrader som; ”What would you say if we quit waging war, children felt safe
to sleep. One of these days we may all learn to talk over a table with something to eat. What would you say? Can we do that,
what would you say?”

Bandmedlemmen sedan många år, Richard Cousins, skrev den instrumental Booker T-hyllningen Hip Tight Onions liksom den
70-tals doftande Hold On som behandlar vikten av att hålla samman ett förhållande vid en kris. Ämnet förlorad kärlek dyker u
pp som temat i både Pillow, skriven av Cray och Jerry Friedman, och I Guess I’ll Never Know som är en funkig, knyckig, pulserande
låt skriven tillsammans med Les Falconer. Plattan innehåller även Deep In My Soul som var en livefavorit med Bobby Blue Bland
liksom en cover av Isaac Hayes och David Porters Your Good Thing (Is Going To End) som först spelades in av Motowns Mable John
1966 och blev en hit med Lou Rawls tre år senare.

Trots att han hållit på i fyrtio år nu så är Robert Cray alldeles för upptagen för att blicka tillbaka. I vår startar han ännu en världsturné
med The Robert Cray Band som består av Cray (sång och gitarr), Richard Cousins (bas), Dover Weinberg (klaviaturer) och
Les Falconer (trummor).

In My Soul är en av Robert Crays starkaste plattor med hans unika gitarrspel och passionerade sång i centrum på ett urval klassiska
låtar och nyskrivet material som kommer att göra hans fans saliga och få smilbanden att resa sig på nya lyssnare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2014

paul-rodgers rod

Ett furstligt möte mellan två musikaliska kungligheter: rocklegenden Paul Rodgers – framför allt känd från de firade rockbanden Free och Bad Company – och Royal Studios, soul- och bluesborgen i Memphis, där sådana legender som Al Green och Ann Peebles spelade in under ledning av ägaren och producenten Willie Mitchell. Lägg till ett knippe klassiska blues- och soullåtar, som ”I’ve Been Loving You Too Long” och ”Born Under a Bad Sign” och några ärrade veteraner i kompet – däribland organisten Charles Hodges – och du får en förstklassig platta med en av vår tids största sångare.

The Royal Sessions” släpps även i en begränsad utgåva med tre extraspår och DVD med dokumentär kring inspelningarna.

Kolla in nedan EPK för ett smakprov.
http://www.youtube.com/watch?v=hGhAPSCJL-8

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

nina_persson

Nu på onsdag, tjugo år efter debuten med Cardigans släpper Nina Persson sitt första solo-album – ”Animal heart”.

“Animal Heart” är skriven i par med maken Nathan Larson (A Camp, Shudder to think) och Eric D. Johnson (ex. The Shins, Fruit Bats). Det är fem år sedan Nina släppte nytt material med A Camp och solo-albumet har sakta fått växa fram hemma i huset i Harlem. För att sedan spelas in i studios i Brooklyn, Göteborg och Thom Monahan (Vetiver, Lykke Li, Peter Björn and John mm) har mixat albumet i Portland, Oregon.

Singlarna ”Animal Heart” och nya ”Dreaming of Houses” har gett en fingervisning av vad som väntar. De jazzigt lekfulla popmelodier som hon gjorde till en konstform med The Cardigans finns fortfarande kvar. Samtidigt tar hon ett par tydliga kliv framåt i sin utveckling med spår som landar någonstans mellan melankolin i A Camp och blue-eyed soul. Flera spår innehåller även ljudlandskap som påminner om Ninas allra tidigaste musikaliska influenser, 80-talspop. Mer analoga syntar och trummaskiner.

I samband med albumsläppet ger  Nina Persson tre spelningar i Sverige.

3 februari – FIN -Helsingfors, Tavastia Club

5 februari – Malmö, KB

6 februari – Stockholm, Cirkus

8 februari – Göteborg, Trädgår’n

9 februari – NOR- Oslo, Rockefeller

11 februari – DK – Köpenhamn, Amager bio

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

devetdu

Den 14 februari, på Alla hjärtans dag, släpper De Vet Du sitt första album någonsin, vars titel kommer att avslöjas av bandet i februari. På albumet ligger ett par av bandets tidigare hits men innehåller även många nyskrivna låtar. Tidigare har de löpande släppt singlar och steget att släppa ett album är en tydlig indikation på deras fortsatta framgångar. Det råder inget tvivel om att De Vet Du med detta album kommer att fortsätta att slå rekord, och om 2013 var ett bra år kan de förvänta sig ett helt galet 2014. De vet vi.

Första singeln “Klä av dig naken” släpptes i mitten av januari och har redan blivit en hit. Videon till låten visades över 100 000 gånger på ett dygn, en fingervisning på vad som kommer hända när albumet släpps.

De Vet Du har beskrivits som en svensk motsvarighet till Lonely Island, där stora hitlåtar kryddas med humor och vars videos sprids och har hög närvaro bland sociala medier och bloggare. De Vet Du släppte sin första musikvideo hösten 2011 och under två blivit ett av Sveriges stora YouTube-fenomen. Lidingöbandets egen YouTube-kanal har i skrivande stund 11 miljoner visningar med hits som ”BadBoy”,” Kär i en kändis” och ”Fucka Ur”.

Kuriosa: De Vet Du var det mest bokande bandet i Sverige under 2013.

Framtida preliminär kuriosa: De kommer nog vara det mest bokade bandet 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

austin_mahone

17 årige Austin Mahone är äntligen tillbaka med en ny singel ”Mmm Yeah (Feat. Pitbull)”. Soundet är som gjort för klubben och Pitbull’s inhopp höjer intensiteten ytterligare några snäpp. ”Mmm Yeah” är ett smakprov från debutalbumet Senior Year som är planerat att släppas i vår. Fansen har väntat på en ny singel sedan låten ”Banga! Banga!” som släpptes i november. Den nya låten är skriven av Austin tillsammans med Pitbull, Alex Schwartz, Joe Khajadourian, William Lobban-Bean, Ethan Lowery, Lamar Mahone, Keith Mayberry, Craig Simpkins och Lidell Townsell. Pitbull har tidigare arbetat med Shakira, Christina Aguilera, T-Pain, Jennifer Lopez, Usher och Enrique Iglesias för att nämna några.

Austin har i dag över 7 miljoner fans på Facebook och 4,5 miljoner Twitter-följare. Förra årets singel “What About Love” nådde högt på listorna i flertalet länder, bl.a. USA och Billboard Top 100. Efter förra årets MTV EMA’s i Amsterdam kan han nu även titulera sig vinnare av utmärkelsen Best Push.

Inom kort kommer en lyrics video till låten och redan nu går det att lyssna på den på Spotify: Austin Mahone – Mmm Yeah

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2014

todd_terje

Den hyllade norska producenten, DJ:n och låtskrivaren Todd Terje presenterar idag sitt efterlängtade debutalbum.

För dem som ännu inte är bekanta med Todd Terje är han mannen bakom listtoppande dansgolvshits som ”Eurodans” och ”Ragysh/Snooze 4 Love”, fängslande remixer åt Hot Chip, Franz Ferdinand, den store Bryan Ferry (mer om honom snart) – och sist men inte minst, förra årets rymddisco-anthem ”Inspector Norse”.

Albumet ”It’s Album Time” prestenteras med ett omslag gjort av illustratören Bendik Kaltenborn och blandar helt nya låtar med välkända klassiker, såsom ovan nämnda ”Inspector Norse” och en nyinspelad cover av Robert Palmers ”Johnny And Mary”. Gästar gör också en mycket speciell person – the one and only – Bryan Ferry.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2014

boygeorge

På onsdag nästa veckan finns äntligen den hyllade världsartisten Boy Georges album “This Is What I Do” i butik. Albumet innehåller bland annat singeln ”King of Everything” som spelats på P4 under hela hösten, och som just nu kan höras på TV i Danske Banks reklamfilm, samt den aktuella singeln ”My God”.

Med en karriär som sträcker sig över 30 år har Boy George sedan 80-talet hunnit vara frontman till en av Englands största musikexporter, bandet Culture Club och haft en succéfylld solokarriär med över 150 miljoner sålda album.

Med många fantastiska recensioner i ryggen är det nu dags för Boy George att ännu en gång visa världen vad han går för!

“Med en mörkare ton I rösten och vemodigt rannsakande texter räds han varken svängig gospelsoul, dacehall, rak pop eller lat reggae” – Aftonbladet

“This Is What I Do is the comeback of the year.” – The Guardian

“…one of the most soulful voices around. His first studio album in eighteen years is a warm, languid comeback.” – The Times

“George sounds relaxed and fantastic on a set of deft, smart songs delivered with husky soulfulness over warm pop and reggae groves… one of Britain’s most distinctive pop stars has got his mojo back.” –
The Telegraph

Låtlista till ‘This Is What I Do’

1. King of Everything
2. Bigger Than War
3. Live Your Life
4. My God
5. It’s Easy
6. Death of Samantha
7. Any Road
8. My Star
9. Love and Danger
10. Nice and Slow
11. Play Me
12. Feel the Vibration

...