Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Hardcorelegenderna framför alla andra är på intåg. På med arbetarhandskarna. Judge kommer till Stockholm!

Det hände något alldeles speciellt i New York i slutet av 80-talet. Precis när straight edge-bandet Youth Of Today tog en paus och deras trummis Mike Ferraro var förbannad. Där föddes något. Mike var arg på världen och på all kritik som bandet fått utstå, trots sitt alltigenom positiva budskap. Det var oförtjänt och orättvist i hans ögon och önskan om ett hårdare och mer provokativt band växte fram. Han var arg på glorifieringen av alkohol och droger och han var arg på sig själv.

Här föddes det skoningslösa straight edge-hardcorebandet Judge, som rörde om i grytan mer än några andra, under några magiska år där 80- mötte 90-tal. Första 7” var bara Mike ”Judge” Ferraro och tidigare Youth Of Today-kollegan, och hardcorekändisen, John ”Porcell” Porcelly. Mike skötte trummor och sång, Porcell spelade bas och gitarr. Vid inspelningen av legendariska fullängdaren ”Bringin’ It Down” tillkom Sammy Siegler på trummor och Matt Pincus på bas.

Alla genrer börjar någonstans och alla har de ett par band som betyder mer än alla andra. Och när det kommer till hardcore så är det en väldigt liten, intim hall of fame. De banden har varit byggstenarna som hardcore-scenen byggt vidare på, från 80-talet till idag. Judge är ett av de viktigaste. Och nu är de tillbaka. Efter de utsålda och bejublade amerikanska spelningarna i maj 2013 vet vi vad vi har att vänta. Äntligen.

Konsertdatum
1 maj – Stockholm, Debaser Strand

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

NONONOs framgångar är ett faktum, gruppen har på mindre än ett år lyckats få en stor hype och en världshit via singeln ”Pumpin Blood”. Singeln har sålt i över 700.000 exemplar och i februari släpps det efterlängtade debutalbumet”We Are Only What We Feel”.

NONONO består av vokalisten och låtskrivaren Stina Wäppling och producentteamet Astma & Rocwell (Tobias Jimson ochMichel Flygare). Astma & Rocwell har jobbat tillsammans i flera år, framför allt med hiphop, och letade efter en vokalist till ett nytt projekt. Via deras gemensamma musikförlag blev de introducerad för Stina och de klickade direkt. NONONOskapades – ett band vars namn syftar till en viktig filosofi för dem; att säga nej för att kunna göra det som känns helt rätt.

”Vi ser det som något väldigt positivt, att ha mod att säga nej till saker du inte riktigt tror på. När någon säger nej till ett jobb eller en relation tolkas det oftast som något negativt, men det betyder att du istället kan starta något nytt” säger Stina.

”Like The Wind”, första låten som gruppen släppte, blev uppmärksammad av några av världens viktigaste musikforum, såsom The Guardian, Popjustice och Hypetak för att nämna några. Detta blev början till något stort och i april släpptes singeln ”Pumpin Blood” som fortfarande spelas spelas flitigt på radiostationer runt om i världen. Framgångarna med ”Pumpin Blood” har öppnat flera dörrar och gruppen har spenderat en hel del tid i såväl USA som Europa för spelningar och promotion. Bland annat framförde de ”Pumpin Blood” på Jimmy Kimmel Live, en av USAs största TV-shower. Programmet har tidigare haft besök av storheter som Justin Timberlake, Paul McCartney och Robyn.

Den 24 februari släpper gruppen sitt debutalbum“We Are Only What We Feel”, spåren på albumet är en sammanfattning av tiden gruppen haft tillsammans. Musiken är väldigt styrd av årstider och känslor som de haft under det senaste året, ett musikaliskt experiment där de tillåtit sig själva att jobba helt utan regler och inspirerats av varandra.

”We Are Only What We Feel” släpps digitalt den 24 februari och fysiskt den 26 februari.

NONONO är Grammisnominerade till ”Årets låt” och ”Årets Nykomling”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Foto: Aron Hvass

Idag kan Studiefrämjandet Musik och Sweden Rock Festival presentera melodifestivalaktuella Ammotrack som det första bandet till festivalens traditionella Nemisscen. Totalt åtta nya akter kommer att få plats och idag startar den rikstäckande uttagningen av övriga sju.

Ammotrack har alltid varit ett spelsuget band som drar en trogen publik på både små och stora spelningar. Ett framåt band som ger järnet på scenen, är duktiga låtskrivare och musiker, säger Tina Göthensten som är bandets musikhandläggare på Studiefrämjandet i Skövde.

Ammotrack från Skövde släppte hösten 2011 sitt andra album “Come Die With Us” och tävlar i 2014 års melodifestival med låten ‘Raise Your Hands’. En låt skriven av bandets sångare Mikael de Bruin tillsammans med Jari Kujansuu, Thomas “Plec” Johansson och Calle Kindbom. I mars släpper bandet en ny skiva och därefter väntar en skandinavisk turné. Deras mest spelade låtar i radio är “Scream for your mother”, “Shout”, “Living like an angel” och “Hitman”. Bandet har gjort sig ett namn på den svenska rockscenen efter år av flitigt turnerande, bland annat som förband åt Mustasch, Hardcore Superstar med flera.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Christopher Sander är tidigare känd från bandet [ingenting] med sånger som “Halleluja!”, “Punkdrömmar” och “Dina händer är fulla av blommor”, samt som låtskrivare till Anna Järvinens radiohit “Äppelöga”. Den nya skivan, med titeln Jorden var rund, är producerad tillsammans med Jari Haapalainen och innehåller gästinhopp från bl.a. Nicolai Dunger, Rebecka Törnqvist & Tuva Novotny.

Välkomna till Christopher Sanders säregna musikaliska universum, avgång tidigt 2014.

...