Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 24th, 2013

Snart är det dags för killen bakom en av sommarens stora Spotify-hits “Legenden” NIELLO att släppa sin nya singel! Niello samarbetar med den hyllade norska artisten Truls i nästa singel som heter Arlanda och släpps 13 januari 2014!! Se teasern här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2013

Sony Masterworks kan stolt presentera att countrydrottningen och ikonen Dolly Parton gör comeback med albumet “Blue Smoke” som släpps maj 2014 i Sverige.

“We at Masterworks think that Blue Smoke sits with Dolly Parton’s very best recorded work, as global audiences will discover when she begins her world tour in January 2014. We’re very happy to be associated with this great American music artist,” säger Bogdan Roscic, President of Sony Masterworks.

Dolly Parton är tidernas mest respekterade och hyllade countryartist som belönats med 25 guld, platina och multiplatina album och hon har haft imponerande 25 singelettor på Billboards Countrylista. Dolly kan stoltsera med otaligt många utmärkelser och har tilldelats bland annat 7 Grammy Awards, 10 Music Association Awards, 3 American Music Awards samt Country Music Association’s Entertainer of the Year Award. 1999 valdes Dolly även in i Country Music Hall of Fame.

Under en imponerande karriär som sträcker sig över fem decennier har Dolly Parton bidragit till en mängd musikskatter till musik-, film- och tv-världen. Hon har nominerats till två Oscars – den ena för titelspåret till filmen ”9 to 5” och den andra för låten ”Travelin’ Thru” från filmen ”Transamerica”. Förutom en hyllad och fantastisk sångkarriär har Dolly även medverkat i flertal filmer som bland annat filmklassikerna ”9 till 5” samt ”Blommor av stål”.

I januari 2014 påbörjar hon sin världsturné och den 11 juli 2014 har Sverige äran att välkomna Dolly till Stockholm för en efterlängtad konsert på Ericsson Globe.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2013

Alter Bridge, Kamelot, Masterplan och Talisman – a tribute to Marcel Jakob klara för Sweden Rock Festival 2014!

ALTER BRIDGE (US)
År 2004, i Orlando, Florida, slog sig tre fjärdedelar av nyss nedlagda Creed ihop med sångaren Myles Kennedy, vars remarkabla röstresurser hörts i bland annat filmen “Rock star” (2001). Så föddes Alter Bridge, som sedan dess släppt fyra studioalbum fyllda med samtidigt mörk och melodisk, traditionell och samtidsorienterad hårdrock. Bandet har bara blivit större med åren och låtar som “Open your eyes”, “Blackbird” och “Isolation” är något av moderna klassiker. Fjärde albumet “Fortress” (2013), med singeln “Addicted to pain”, innebar Alter Bridges genombrott även i Sverige. Ett väl valt tillfälle att SRF-debutera för Myles Kennedy – numera även sångare i Slashs soloband – gitarristen Mark Tremonti, basisten Brian Marshall och trummisen Scott Phillips. Detta blir enda spelningen i Sverige!

KAMELOT (US)
När melodisk metal gjorde praktcomeback i slutet av 90-talet blev Floridas Kamelot en av genrens storheter. Bandet, med gitarristen Thomas Youngblood i ledarrollen, debuterade 1995 och karriären tog fart på allvar efter 1997, med tillkomsten av norske sångaren Roy Khan (ex-Conception). Album som “The fourth legacy” (1999), “Karma” (2001) och “The black halo” (2005) tog med sitt pampiga, symfoniska sound power metal-publiken med storm. Roy Khans avhopp 2011 blev ett hårt slag för fansen, men Kamelot fann en fullgod ersättare i svensken Tommy Karevik (Seventh Wonder). Albumet “Silverthorn” (2012) var ett rejält styrkebevis och nu är tiden kommen för Kamelots första SRF-framträdande med Karevik vid micken.

TALISMAN (S)
A TRIBUTE TO MARCEL JACOB

Talisman var superbasisten Marcel Jacobs (1964-2009) skötebarn. Med honom dog ett av Sveriges förnämsta melodiösa hårdrocksband någonsin. Som väl är lever dess musik kvar, och på SRF 2014 får vi, som en världsexklusiv one-off, höra den framföras av en stjärnspäckad lineup bestående av tidigare Talismanmedlemmar. Mer bestämt sångaren Jeff Scott Soto (WET, ex-Yngwie Malmsteen), gitarristen Pontus Norgren (Hammerfall) och trummisen Jamie Borger (Treat). Basen hanteras av en annan svensk storhet: Johan Niemann (Evergrey, ex-Tiamat). Och ja, det kommer att dyka upp hemliga gäster, och setlistan kommer att innehålla klassiker som “I’ll be waiting”, “Mysterious” och “Time after time”. Världsexkulsiv spelning!

MASTERPLAN (D)
Masterplan bildades 2001 av gitarristen Roland Grapow och trummisen Uli Kusch, båda kända från Helloween. Norrmannen Jørn Lande (Jorn) blev sångare. Bandets två första album “Masterplan” (2003) och “Aeronautics” (2005) blev med sitt originella och pompösa sound moderna klassiker inom melodisk metal. Efter Landes avhopp följde en tid av turbulens. Läget stabiliserades emellertid inför det femte och senaste albumet “Novum initium” (2013). Det nya och nytända Masterplan utgörs av Grapow, keyboardisten Axel Mackenrott, trummisen Marthus ?karoupka (Cradle Of Filth), basisten Jari Kainulainen (ex-Stratovarius) och svenske sångaren Rick Altzi (ex-At Vance).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2013

Igår släppte holländska Within Temptation sin andra singel och video från kommande fullängdare ”Hydra” som släpps den 31 januari 2014. Låten heter ”Dangerous” och är en duett tillsammans med Howard Jones (ex-Killswitch Engage).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2013

Rockklaviaturens maestro, Don Airey, släpper sitt nya soloalbum Keyed Up 19 februari 2014 via Mascot Label Group/Music Theories/Warner Music Sweden. Det blir hans fjärde studioplatta och den tredje för Mascot. Flera av Don Aireys vänner medverkar på plattan och innehåller det som blev Gary Moores sista inspelning. Hans distinkta gitarrspel hörs på låtarna Adagio och Mini Suite, den sista dedikerad till hans minne.

Så här beskriver Don Airey inspelningarna: “Det var helt fantastiska sessions i Chapel Studios. Vi spelade i princip in allt live, inga pålägg eller omtagningar och vi skickade inga filer emellan oss. Musikerna på plattan är helt underbara och jag kallar dem för “Bandet som aldrig blev” då tillfällena att jobba tillsammans är så begränsade. Att vara medlem i Deep Purple, och särskilt med de framgångar vi haft i år, kan man tycka borde räcka men jag behöver något mer. Några av låtarna är rak rock som en slags hyllning till mina rötter men med variationer som t ex Blue Rondo A La Turk som jag lirade då jag som fjortonåring gjorde mitt första radioframträdande. Plattan innehåller även en del märkliga ljud och effekter mest från min Hammond, många gånger oplanerat, jag bara rycktes med och så blev det som det blev!”

Bandet består av Don Airey på klaviatur, Darrin Mooney (Primal Scream) på trummor, Laurence Cottle på bas, Rob Harris (Jamiroquai) på gitarr samt Carl Sentance på sång. Gästartister är Gary Moore, Graham Bonnet, Simon McBride, Alex Meadows och Tim Goodyer.

Låtarna valdes från olika delar av Don Aireys karriär men räknar också in influenser med skruvade variationer på kända teman. Han har spelat med många av dom största banden och artisterna som Cozy Powell, Colosseum II, Black Sabbath, Rainbow, Ozzzy Osbourne och naturligtvis Deep Purple. Detta är ett album där virituositet känns lätt men aldrig överarbetat eller seriöst. Vad sägs om Claire D’Loon? Difficult To Cure 2013 är en variant av Rainbows klassiker med lite Beethoven invävt. Godbox var smeknamnet som Fats Waller gav sin Hammondorgel.

Keyed Up är ett värdigt tillägg till Don Aireys växande katalog. För trots att man kan finna hans namn på fler än 250 skivomslag så ligger hans soloplattor honom varmt om hjärtat då där ges möjligheten att leka, släppa loss och experimentera.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Hardcorelegenderna framför alla andra är på intåg. På med arbetarhandskarna. Judge kommer till Stockholm!

Det hände något alldeles speciellt i New York i slutet av 80-talet. Precis när straight edge-bandet Youth Of Today tog en paus och deras trummis Mike Ferraro var förbannad. Där föddes något. Mike var arg på världen och på all kritik som bandet fått utstå, trots sitt alltigenom positiva budskap. Det var oförtjänt och orättvist i hans ögon och önskan om ett hårdare och mer provokativt band växte fram. Han var arg på glorifieringen av alkohol och droger och han var arg på sig själv.

Här föddes det skoningslösa straight edge-hardcorebandet Judge, som rörde om i grytan mer än några andra, under några magiska år där 80- mötte 90-tal. Första 7” var bara Mike ”Judge” Ferraro och tidigare Youth Of Today-kollegan, och hardcorekändisen, John ”Porcell” Porcelly. Mike skötte trummor och sång, Porcell spelade bas och gitarr. Vid inspelningen av legendariska fullängdaren ”Bringin’ It Down” tillkom Sammy Siegler på trummor och Matt Pincus på bas.

Alla genrer börjar någonstans och alla har de ett par band som betyder mer än alla andra. Och när det kommer till hardcore så är det en väldigt liten, intim hall of fame. De banden har varit byggstenarna som hardcore-scenen byggt vidare på, från 80-talet till idag. Judge är ett av de viktigaste. Och nu är de tillbaka. Efter de utsålda och bejublade amerikanska spelningarna i maj 2013 vet vi vad vi har att vänta. Äntligen.

Konsertdatum
1 maj – Stockholm, Debaser Strand

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

NONONOs framgångar är ett faktum, gruppen har på mindre än ett år lyckats få en stor hype och en världshit via singeln ”Pumpin Blood”. Singeln har sålt i över 700.000 exemplar och i februari släpps det efterlängtade debutalbumet”We Are Only What We Feel”.

NONONO består av vokalisten och låtskrivaren Stina Wäppling och producentteamet Astma & Rocwell (Tobias Jimson ochMichel Flygare). Astma & Rocwell har jobbat tillsammans i flera år, framför allt med hiphop, och letade efter en vokalist till ett nytt projekt. Via deras gemensamma musikförlag blev de introducerad för Stina och de klickade direkt. NONONOskapades – ett band vars namn syftar till en viktig filosofi för dem; att säga nej för att kunna göra det som känns helt rätt.

”Vi ser det som något väldigt positivt, att ha mod att säga nej till saker du inte riktigt tror på. När någon säger nej till ett jobb eller en relation tolkas det oftast som något negativt, men det betyder att du istället kan starta något nytt” säger Stina.

”Like The Wind”, första låten som gruppen släppte, blev uppmärksammad av några av världens viktigaste musikforum, såsom The Guardian, Popjustice och Hypetak för att nämna några. Detta blev början till något stort och i april släpptes singeln ”Pumpin Blood” som fortfarande spelas spelas flitigt på radiostationer runt om i världen. Framgångarna med ”Pumpin Blood” har öppnat flera dörrar och gruppen har spenderat en hel del tid i såväl USA som Europa för spelningar och promotion. Bland annat framförde de ”Pumpin Blood” på Jimmy Kimmel Live, en av USAs största TV-shower. Programmet har tidigare haft besök av storheter som Justin Timberlake, Paul McCartney och Robyn.

Den 24 februari släpper gruppen sitt debutalbum“We Are Only What We Feel”, spåren på albumet är en sammanfattning av tiden gruppen haft tillsammans. Musiken är väldigt styrd av årstider och känslor som de haft under det senaste året, ett musikaliskt experiment där de tillåtit sig själva att jobba helt utan regler och inspirerats av varandra.

”We Are Only What We Feel” släpps digitalt den 24 februari och fysiskt den 26 februari.

NONONO är Grammisnominerade till ”Årets låt” och ”Årets Nykomling”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Foto: Aron Hvass

Idag kan Studiefrämjandet Musik och Sweden Rock Festival presentera melodifestivalaktuella Ammotrack som det första bandet till festivalens traditionella Nemisscen. Totalt åtta nya akter kommer att få plats och idag startar den rikstäckande uttagningen av övriga sju.

Ammotrack har alltid varit ett spelsuget band som drar en trogen publik på både små och stora spelningar. Ett framåt band som ger järnet på scenen, är duktiga låtskrivare och musiker, säger Tina Göthensten som är bandets musikhandläggare på Studiefrämjandet i Skövde.

Ammotrack från Skövde släppte hösten 2011 sitt andra album “Come Die With Us” och tävlar i 2014 års melodifestival med låten ‘Raise Your Hands’. En låt skriven av bandets sångare Mikael de Bruin tillsammans med Jari Kujansuu, Thomas “Plec” Johansson och Calle Kindbom. I mars släpper bandet en ny skiva och därefter väntar en skandinavisk turné. Deras mest spelade låtar i radio är “Scream for your mother”, “Shout”, “Living like an angel” och “Hitman”. Bandet har gjort sig ett namn på den svenska rockscenen efter år av flitigt turnerande, bland annat som förband åt Mustasch, Hardcore Superstar med flera.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Christopher Sander är tidigare känd från bandet [ingenting] med sånger som “Halleluja!”, “Punkdrömmar” och “Dina händer är fulla av blommor”, samt som låtskrivare till Anna Järvinens radiohit “Äppelöga”. Den nya skivan, med titeln Jorden var rund, är producerad tillsammans med Jari Haapalainen och innehåller gästinhopp från bl.a. Nicolai Dunger, Rebecka Törnqvist & Tuva Novotny.

Välkomna till Christopher Sanders säregna musikaliska universum, avgång tidigt 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2013

Festivalen Metaltown i Göteborg låter meddela följande:

Detta är ingen dödsruna.

Under de senaste månaderna har vi jobbat hårt för att spika allt inför Metaltown 2014. Men tiden går och vi har inte en värdig headliner. Samtidigt går vi mot en av de tyngsta metal-somrarna Sverige bevittnat under de senaste åren. Vi vill inte göra något halvhjärtat och har därför beslutat att göra uppehåll under 2014 så att vi kan omgruppera och förbereda vår comeback. Starkare än någonsin.

Under året kommer vi, tillsammans med Kulturbolaget och KB West, fortsätta att vara med och presentera tunga klubbspelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm. Så fortsätt att hänga med oss här på Facebook, Instagram och Twitter för de senaste uppdateringarna om dessa, samt exklusiva tävlingar.

Slutligen vill vi tacka alla er metalheads som har kommit till Metaltown och headbangat med oss genom åren. Detta var inget lätt beslut att fatta, men det enda rätta med tanke på omständigheterna. Vi ser fram emot att ser er alla igen 2015!

...