Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

En av Kanadas finaste naturtillgångar, den vackra folkindiesångfågeln Basia Bulat återvänder med två fantastiska spelningar och nya albumet ”Tall Tall Shadow” i bagaget. Tidigare har fröken Bulat två kritikerhyllade plattor i ryggen, starka debuten “Oh My Darling” och mindre genombrottsplattan “Heart Of My Own” från 2010, släppta av ständigt aktuella indielabeln Rough Trade. Hon har även blivit listad som 6:a på sonics årsbästlista. Med utstrålning, röst och hjärta kvittrar hon fram singer/songwriter-melodier som kan försätta berg.

Rötterna finns hos 70-tals giganter som Carole King och Joni Mitchell och denna folkindieprinsessa kommer tilltala alla som fallit för systrarna Söderbergs omedelbara charm och kvalitet i First Aid Kit, eller likasinnade tjejer som Jenny Lewis, Feist eller Zooey Deschanel. Under åren har Basia även hunnit göra omtalade succéspelningar som en del av Way Out West-festivalens klubbprogram och på klubbfestivalen Woody West Limited Edition tillsammans med bla Band Of Horses och Dylan Leblanc.

Turnédatum
21 februari – Lund, Mejeriet
22 februari – Stockholm, Södra Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Äntligen är väntan över för tusentals Iron Maiden-fans och ölälskare! Måndagen den 2 december lanseras Iron Maidens TROOPER Premium British Ale i samtliga av Systembolagets butiker över hela landet – någonting som gjorts möjligt tack vare bandets legendariskt lojala fans.

TROOPER ale har fått sitt namn från Iron Maidens nionde singel ’The Trooper’, som inspirerats av Tennysons dikt ’The Charge of the Light Brigade’, som skrivits av basisten och en av Maidens grundare Steve Harris. ’The Trooper’ hördes för första gången på skivan ’Piece of Mind’, och har sedan den släpptes 1983 varit en konstant hit med fans över hela världen och även en viktig del av bandets livespelningar.

Ölet bryggs hos Robinsons Brewery i Cheshire, England, där man bryggt real ale i 175 år. Iron Maidens sångare Bruce Dickinson har personligen varit delaktig i att utveckla receptet tillsammans med Robinsons bryggmästare. Bruce säger; ”Jag har varit ett fan av traditionell engelsk ale så länge jag kan minnas och jag trodde att jag dött och kommit till himlen när jag blev tillfrågad att utveckla vår egen öl.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Äntligen dags för julklappar hårda,
så vi alla goda relationer kan vårda.
En lucka om dagen med start i december
häng på, skriv under, det är här det händer!

www.dagensjulklapp.se

Vill du flyga högt upp i luften i sommar? Gå in i studion med ditt favoritband? Få biljetter till slutsålda konserter? Låta mästerkocken snickra ihop en trerätters? Dricka glögg med din idol eller bara kamma hem de senaste teknikjuvelerna? Bra!

Från 1-24 december öppnar vi en lucka om dagen klockan 08.00. Luckan skickas till dig som ett mail och du har då ett dygn på dig att kamma hem innehållet innan en ny lucka öppnas. Oavsett om du i år har varit snäll eller inte, är du välkommen att delta. Bara fyll i din emailadress HÄR och let the fun begin!

Mycket nöje och en mysig jul önskar vi er alla!

Sony Music & Nöjesguiden

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Det är med stor glädje earMUSIC välkomnar ännu en artist i sitt stall: svenska Anette Olzon.

Anette har sedan 2007 varit sångerska och frontkvinna i det enormt framgångsrika bandet Nightwish, det finska symfoniska metallbandet som slog alla med häpnad med sin unika mix av metal, klassiskt och operabaserad sångstil (då med originalsångerskan Tarja Turunen). Anette Olzon slutade i Nightwish i slutet av 2012 efter fem år.

”Shine” har producerats av bland andra Stefan Örn, som skrev och producerade låten som vann hela den Europeiska Melodifestivalen 2011, nämligen Azerbajdzjans ”Running Scared”, av Johan Glössner och också av Anette Olzon själv.

Albumet släpps 26 februari 2014 av earMUSIC/Playground.

Anette kommenterar:
“Jag är så glad över att äntligen släppa min soloskiva, jag har jobbat med den ett bra tag nu… Det är ett mycket personligt album som inkluderar låtar jag började skriva på redan 2009 men även helt nya spår. Det övergripande budskapet är att trots att livet ibland kan vara mörkt och fyllt av svårigheter och sorg, så kan du ändå alltid välja att se en gnutta ljus i mörkret, som kan göra dig starkare, full av liv – och få dig att STRÅLA (”Shine”)… trots allt”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Julhysterin började tidigt i år och biljetterna till Bo Kaspers Orkesters julkonserter på Rival 16 och 17 december har varit slutsålda sedan en tid tillbaka. Inget att hänga läpp över då Bo Kaspers tillsammans med Lifeline bjuder på extraföreställning 19 december på just Rival. Biljetter finns att köpa via ticnet.se

Rival Stockholm

Torsdag 19 december

Kl. 19.30

Alla konserter med Bo Kaspers Orkester

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Eminem förvandlas till 80-tals figuren Max Headroom i sin nya video till låten ”Rap God”. Videon är regisserad av Rich Lee som även arbetat med bl.a. The Black Eyed Peas, Maroon 5 och 50 Cent. Låten kommer från nya platinum-säljande albumet Marshall Mathers LP2 och videon har fått över två miljoner visningar redan efter en dag.

2013 har visat sig vara ett enormt händelserikt år för Eminem – hans platta MMLP2 har hyllats världen över och nyligen utsågs han till “Artist Of The Year” på Youtube Music Awards som gick av stapeln för första gången. Många kritiker menar att Eminem aldrig varit bättre och jämför MMLP2 med föregångaren MMLP från 2000.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Alesandrs Antonenko och Emma Vetter i Tosca på Kungliga Operan. Foto: Alexander Kenney

Årets Jussi Björling-stipendium tilldelas den lettiske tenoren Aleksandrs Antonenko.

Antonenko framträder regelbundet i ledande tenorpartier på världens stora operascener som Covent Garden i London, La Scala i Milano, Metropolitanoperan i New York. Han har ett särskilt gott öga till Kungliga Operan där han gjort roller som Des Grieux i Manon Lescaut, Cavaradossi i Tosca, Hermann i Spader dam och nu senast som Johnson i Flickan från Västern, mot Nina Stemme 2011-12 (även utgiven på dvd)

Stipendiet, som skänkts av Anders Walls stiftelse och är på 50.000 kr, kommer att överlämnas till Antonenko i samband med att han deltar i en solistkonsert på Confidencen den 23 maj 2014. Stipendiet administreras av Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister.

En fantastisk sångare och en god kollega, en glad, positiv och generös människa, säger Stiftelsens ordförande Gunnar Lundberg om årets stipendiat.

Tidigare pristagare

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Unik gratiskonsert live på SvD.se och för publik med världsberömda sångaren Bryn Terfel tillsammans med Radiokören i NK:s Ljusgård den 6 december kl 12. Konserten är ett samarbete mellan, NK Musik, Sveriges Radio Berwaldhallen/Radiokören och Universal Music.

I år firar Bryn Terfel 20 år med Deutsche Grammophon och 2,3 miljoner sålda album. Idag är han en av världens mest kända sångare och väldigt populär, inte minst i Sverige med återkommande engagemang i Berwaldhallen.

Inget är främmande för Bryn att sjunga. Wagner, musical eller amerikanska/walesiska folksånger och traditionella spirituals. Homeward bound är det senaste albumet i raden dedicerade till folksången. Musik med mäktig feelgood-känsla tillsammans med Mormon Tabernacle Choir och orkester.

Konserten äger rum kl 12, fredagen den 6 dec i den vackra ljusgården på NK. Det blir både julmusik och musik från det nya albumet i arrangemang speciellt gjorda för det här tillfället.

Dessutom kan du uppleva konserten via Svenska Dagbladets webbplats i en direkt streaming på förstasidan.

Under sitt Sverigebesök sjunger Bryn Terfel tredje akten ur Wagners Valkyrian tillsammans med Nina Stemme i Berwaldhallen den 5 & 7 dec.

Träffa Bryn Terfel vid signeringen efter konserten då han signerar sin nya skiva Homeward bound.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

I förrgår avslöjades de bidrag och artister som tävlar Melodifestivalen 2014 i Malmö och Linköping och nu vet vi vilka som står på scen i också Göteborg och Örnsköldsvik.

Det är jätteskönt att vi har kommit hit, nu är det dags att börja jobba på riktigt – med att skapa showen. I år har vi två ledord framför oss: fest och hits, säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2014.

Observera att bidragen presenteras i bokstavsordning. Startordningen läggs vid senare tillfälle.

Deltävling 3, Göteborg 15/2

• All We Are
Artist: State of Drama
Låtskrivare: Göran Werner, Sanken Sandqvist, Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax

• Around the World
Artist: dr. alban & Jessica Folcker
Låtskrivare: dr. alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm

• Burning Alive (Obs! kommer eventuellt få svensk titel och text)
Artist: Shirley Clamp
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda, Sharon Vaughn, Henrik Wikström

• Busy Doin’ Nothin’
Artist: Ace Wilder
Låtskrivare: Ace Wilder, Joy Deb, Linnéa Deb

• Echo
Artist: Outtrigger
Låtskrivare: Joy Deb, Linnéa Deb, Anton Malmberg Hård Af Segerstad, Outtrigger Kontaktperson:

• En enkel sång
Artist: CajsaStina Åkerström
Låtskrivare: CajsaStina Åkerström

• Red
Artist: EKO
Låtskrivare: Linnéa Deb, Joy Deb, Anna Lidman, Hannes Lundberg, Michael Ottosson

• Yes We Can
Artist: Oscar Zia
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah

Deltävling 4, Örnsköldsvik 22/2

• Blame It On The Disco
Artist: Alcazar
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah

• En himmelsk sång
Artist: Ellinore Holmer
Låtskrivare: Ellinore Holmer, Vanna Rosenberg, Åsa Schmalenbach, Josefina Sanner, Henrik Wikström, Amir Aly

• Fight Me If You Dare
Artist: I.D.A
Låtskrivare: Albin Nicklasson, Nicklas Laine, Louise Frick Sveen

• Hela natten
Artist: Josef Johansson
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Josef Johansson, Peo Thyrén

• Hollow
Artist: Janet Leon
Låtskrivare: Karl-Ola Kjellholm, Jimmy Jansson, Louise Winter

• Natural
Artist: Anton Ewald
Låtskrivare: John Lundvik

• Raise Your Hands
Artist: Ammotrack
Låtskrivare: Jari Kujansuu, Thomas Johansson, Calle Kindbom, Mikael de Bruin

• Ta mig
Artist: Linda Bengtzing
Låtskrivare: Nicke Borg, Jojo Borg Larsson

Tidsschema Melodifestivalen 2014
• Deltävling 1: 1/2, Malmö
• Deltävling 2: 8/2, Linköping
• Deltävling 3: 15/2, Göteborg
• Deltävling 4: 22/2, Örnsköldsvik
• Andra chansen: 1/3, Lidköping
• Final: 8/3, Stockholm

De tävlande i de två första deltävlingarna hittar du här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Nu lanseras Revibe – den nischade streamingtjänsten för elektronisk musik. Med unika DJ-verktyg ska startupföretaget fånga musikintresserade runtom i Norden.

Revibe har funnits som en öppen betaversion i Sverige sedan 2012 och tar nu ett steg framåt och lanserar i Norge, Danmark och Finland. Nu kan alla fyra länderna ta del av tjänstens nischade musikkatalog och unika DJ-funktionalitet. Tjänsten går att testa gratis i upp till 30 dagar och en prenumeration kostar från 49 kronor i månaden.

Inte som andra streamingtjänster
Så sent som 2012 släppte Revibe en betaversion av sin tjänst i Sverige. Sedan dess har 20 000 användare strömmat till, mycket tack vare tjänstens unika DJverktyg och mixningsfunktioner. Till exempel har Revibe en Automixer som taktmixar övergångarna mellan alla spår i tjänsten och får en spellista att låta som ett DJ-set. Och för den som vill ta ett steg längre finns en DJ-mixer som kan användas för att mixa spår manuellt. Men framförallt är Revibe först med att samla svåråtkomlig och attraktiv elektronisk dansmusik på en och samma plats.

Elektronisk musik fortsatt stort
För att säkra tillförseln av ny musik sluts hela tiden nya avtal med skivbolag.

I dag finns ingenting hetare än elektronisk musik. Musikscenen just nu stavas Avicii men även undergroundscenen växer starkt. Vi satsar på att bli mer än bara en streamingtjänst, där DJ-verktyg och en Nordenlansering bara är ett steg på vägen. Självklart kommer vi att utöka tjänsten med mer unik funktionalitet och siktet är även inställt på att expandera till flera marknader utanför Norden, säger Magnus Örn Berg, VD och en av tjänstens tre grundare.

...