Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Ett av de större klassiska banden inom metalcore kommer äntligen till Sverige. Efter succén i somras på Getaway Rockfestival och för två år sedan på Peace & Love så ska Hatebreed äntligen göra klubbar i Sverige

Se till att inte missa detta tillfälle att se dem. En svettig kväll med moshpits och circlepits utlovas.

Turnédatum
13 april 2014 – Brewhouse, Göteborg
14 april 2014 – Kulturbolaget, Malmö
15 april 2014 – Tyrol, Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

I maj 2013 vann Paint Everyday Orange Livekarusellen i Östergötland. I priset ingick inspelningstid samt produktion av en CD och en musikvideo. Nu på fredag den 29/11 får vi höra och se resultatet då bandet spelar i Linköping och sätter därmed punkt för ett framgångsrikt år som även innefattar att bandet också vann riksfinalen av Livekarusellen i Malmö och fick åka ut på en Sverigeturné.

På fredag den 29/11 kl 20.00 på L’Orient i Linköping får PEO visa upp sig och kommer också visa sin nya musikvideo producerad av Lina Stéen media.

– Det känns jättekul att Paint Everyday Orange har jobbat på så bra under året då de varit Livekarusellenvinnare. De har hela tiden jobbat på att bli bättre och försökt att lära sig så mycket som möjligt och att skapa så många nya kontakter som möjligt under sin turné, säger Patrik Hyberts på Studiefrämjandet.

Livekarusellen anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar. Tävlingen som arrangeras i turnéformat engagerar ca 600 band/akter varje år då karusellen snurrar runt i hela landet.

Så här säger bandet själva:
Vi är Paint Everyday Orange, Linköpingstrion som spelar skön, svängig och avskalad indiepop, och som under våren 2013 vann riksfinalen i Livekarusellen. Under sommaren och hösten har vi turnerat runt om i Sverige och spelat på festivaler som bland andra Bråvalla och Putte i parken, men också på klubbar och som förband till bland annat Kristian Anttila.

Nu är vi tillbaka på hemmaplan och släpper fredagen den 29 november äntligen vår debut-EP ”What you have to say” i fysiskt format samt en musikvideo till låten med samma namn. För detta ställer vi till med releasekalas på L’Orient där det förutom premiärvisning av videon och försäljning av EP:n blir en riktig popurladdning till spelning!

Konsertdatum
29 november 2013 – L’Orient, Linköping (med Trummor & Orgel)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Att The Fooo är det självklara arenabandet råder det ingen tvekan om. Debutuppträdandet på scen gjorde de i våras inför 48 000 personer när de öppnade för Justin Bieber på Globen. Den 5 april intar The Fooo Annexet i Stockholm med The Fooo Experience.

Biljetter finns ute nu!

Det började med en bergsprängare och en filmkamera på Drottninggatan i Stockholm, där gruppen spelade in ett klipp till sin första låt Kangaroos . Det dröjde inte många dagar innan Justin Biebers management hade uppmärksammat klippet och erbjöd The Fooo förbandsplatsen på Biebers världsturnéstopp i Stockholm. På någon vecka spelades det in nya låtar och repeterades koreografier och i april debuterade The Fooo på scen i Globen inför 48 000 personer på tre kvällar.

Genom flertalet guerilla-inspirerade uppträdanden på gator runtom i Sverige har bandet tillskansat sig en omfattande fanbase, Foooers, som får ta del av gatukonserter, videor och bilder via bandets mycket aktiva sociala medier.

Releasen av deras självtitulerade debut-EP resulterade i en stadig förstaplats på iTunes från och med första dagen på förhandsbokningen och en månad framåt. Även singeln Build A Girl har legat på förstaplaceringen på iTunes.

Nyligen gjorde The Fooo en mycket uppmärksammad gatuturné som skapade hysteri i Norrköping, Örebro och Göteborg. Nu är det nu dags för The Fooo och deras hängivna fans att inta Annexet i Stockholm för bandets första egna konsert.

Konsertdatum
5 april 2014 – Annexet, Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Nya stjärnskottet Blues Pills klara för sommarens Sweden Rock Festival.

Ett nytt stjärnskott har tänts på den del av den svenska rockhimlen där arvet från de ljuva 60- och 70-talen förvaltas. Svensk-amerikansk-franska konstellationen Blues Pills bildades i december 2011 och släppte minialbumet “Devil man” i oktober 2013. De har hyllats av både kritiker och prominenta kolleger som Amorphis, Witchcraft och Orchid. Soundet kunde komma direkt från Jimi Hendrix, Janis Joplins, Creams och Fleetwood Macs 1967 och musiken framförs med både stil och sväng. Elin Larsson sjunger fantastiskt, tidvis rentav på svenska.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

BIG BÅNG‘s debut singel “Grattis” släpptes i början av maj och togs emot mycket bra, framför allt på YouTube. Grattis handlade om misslyckade fester som i videon blandades upp med en flashmob med kloner i svarta one pieces.

I dag släppte BIG BÅNG sin andra singel ADHD. Låten är aktuell och fartfylld med en skruvad video som kanske är Sveriges första ADHD-Anthem. Denna gång i mer än en one piece dock, i videon kan man räkna till över 70 klädbyten.

BIG BÅNG är skapad av spoken word -artisten och musikern Lennart Bång. Musiken är skapad av låtskrivarna och producenterna Daniel Grüter samt Mats Ymell som bl.a. ligger bakom Lars Kristerz “Jag måste ringa Carina”, Sean Banans “Puss Puss” samt ett par Japan-ettor med Kat-Tun, Arashi mm. Videon är skapad av BIG BÅNG själv i samarbete med fotografen Mårten Keijser.

BIG BÅNG är en seriös independent musiksatsning och under 2014 planeras ytterligare låtar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Hon släppte sin första singel med Cardigans för nära 20 år sedan. En singel som följdes upp av sex album med vilka hon och bandet erövrade hela världen. Hon har släppt musik under namnet A Camp och varit inblandad i flertalet samarbeten och hyllningsprojekt med några av Sveriges och världens allra mest välrenommerade musiker. Nina Persson är tveklöst en av Sveriges allra främsta popstjärnor och nu är det äntligen dags för henne att albumdebutera under egen flagg.

“My animal heart is telling me to flee…”
Så inleds Animal Heart, Nina Perssons allra första singel som soloartist. Strofen tar där fasta på ett återkommande tema på det kommande albumet med samma namn, att fortsätta framåt utan att fastna i det som varit.

Animal Heart har skrivits och spelats in i Nina Perssons nuvarande hemstad New York tillsammans med maken Nathan Larson (A Camp, Shudder to think) och Eric D. Johnson (ex. Shins, Fruit Bats) men genom ett helt nytt arbetssätt. Välrenommerade producenter och studior har fått stå åt sidan. Istället har albumet växt fram i hemma-studion i huset i Harlem. Skivan släpps 29 januari.

På många sätt är det en ny Nina Persson vi möter på Animal Heart. De jazzigt lekfulla popmelodier som hon gjorde till en konstform med The Cardigans finns fortfarande kvar. Samtidigt tar hon ett par tydliga kliv framåt i sin utveckling med spår som landar någonstans mellan melankolin i A Camp och blue-eyed soul. I februari får vi se henne live med fullt band på KB, Trädgår’n och Cirkus. Ses där!

Turnédatum
5 februari – Malmö, KB
6 februari – Stockholm, Cirkus
8 februari – Göteborg, Trädgår’n

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Det italienska hårdrocksbolaget FRONTIERS (med bl a Whitesnake, Poodles, Def Leppard, Primal Fear, Blackmore’s Night, Journey m fl) kommer att distribueras och representeras av Playground Music i Sverige, Norge och Finland fr.o.m. 1 januari 2014.

Brittiska indiebolaget COOKING VINYL (med bl a artister som Billy Bragg, Church, Frank Black, Prodigy, Röyksopp, Susanne Vega, Underworld m fl) kommer också att distribueras och representeras av Playground i Norden fr o m 1 januari 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Den brittiske sångaren John Newman, mannen bakom den stora hitsingeln ”Love Me Again”, kommer till Arenan i Stockholm och spelar lördagen den 1 mars. Newman släppte nyligen sin debutplatta Tribute där vi inte bara får njuta av hans karaktäristiska soulfulla röst utan även får ta del av hans talang som låtskrivare och producent. Albumet som innehåller den platinasäljande hitsingeln ”Love Me Again” har legat etta på iTunes i hela 14 länder och topp 10 i över 40 länder. John har även nått stora framgångar i hemlandet där singeln sålt guld och dominerat den officiella singellistan sju veckor i sträck. John Newman var senast i Stockholm 28 september och uppträdde på NRJs 20 års jubileum.

Se till att inte missa John Newmans första konsert i Sverige. Biljetterna släpps 29 november och spelningen äger rum på Arenan i Stockholm 1 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Den världskända och älskade sångerskan och sopranen Sarah Brightman, aktuell med sitt nya album ”Dreamchaser”, kommer med sin världsomspännande turné med samma namn till Stockholm. Upplev en unik och spektakulär konsert med enastående musik och en vacker rymdinspirerad ljusshow på Hovet den 26 februari 2014.

Med sin stämningsfulla sångröst har hon har erövrat världen, men Sarah Brightman drömmer om mer. Målet är att under 2015 ta sig utanför jordens gränser och besöka rymden. Arbetet med albumet ”Dreamchaser” har skett samtidigt som Sarah Brightman förbereder sig inför kanske sitt livs största äventyr. Albumet är inspirerat av hennes livserfarenheter och förberedelserna inför sin kommande rymdresa. Låtarna präglas av upplyftande, öppna och lugna melodier. Albumet omnämns av sångerskan själv som ”det perfekta soundtracket för vad som komma skall, inte bara för henne utan för alla, och för att inspirera människor till att sätta mål och att uppnå sina drömmar”.

”Dreamchaser” är Sarah Brightmans elfte studioalbum och första samarbete med producenten Mike Hedges som tidigare arbetat med artister som U2, Dido och The Cure.

Sarah Brightman är en av vår tids främsta sopraner med en karriär som sträcker sig över tre decennier. Hon har sålt över 30 miljoner album och hon har mottagit över 180 guld och platinaskivor i över 40 länder. Musiken är gränsöverskridande och med hits som ”Time to Say Goodbye” och ”Scarborough Fair ” sätter hon sin egen prägel på såväl äldre som nya låtar.

Vi har sett henne i alltifrån musikalframträdanden i ”Cats” och ” Phantom of the Opera” till såväl soloframträdanden på arenor, katedraler och vid olympiska spel samt framträdande tillsammans med Andrea Bocelli och Jose Carreras. Hon har även medverkat på film och är den enda artisten som samtidigt toppat både billboard dance listan och klassiska hitlistor.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

Det är kallt och mörkt som fan där nere, under jorden. Men det är dit vi ska. Vi kravlar runt bland insekterna och letar, rötterna visar vägen. Ovanför oss, bakom molnen, värmer solen. Men vi gräver vidare. Finns det något att hitta här nere, under jorden?

Under jorden är Riddarnas tredje album som släpps den 12:e februari 2014.

Riddarna har släppt två album innan Under jorden; den självbetitlade Riddarna (2011) och Bakom molnen (2012).

2013 släppte bandet en musikvideo varje månad hela våren och var med i filmen “Känn ingen sorg” där de spelade sig själva och sin demolerade version av Nationalteaterns “Kolla kolla”.

...