Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Den brittiske skådespelaren Jim Carter, mer känd som butlern Mr Carson i Downton Abbey gästar programmet tillsammans med komikern Robert Gustafsson, regissören Felix Herngren och författaren Herbjørg Wassmo. Ane Brun spelar och psykiatrikern David Eberhard slår hårt ner på svensk barnuppfostran. Så blir säsongens sista Skavlan.

Den norska singer-songwritern Ane Brun närmar sig slutet på sin Europaturné där hon firat 10 år som artist. På fredag avslutar hon Skavlan med att framföra sin omtalade version av Beyoncés ”Halo”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Hela 2 628 bidrag skickades till Melodifestivalen 2014, och nu presenteras 16 av de lyckliga som har kvalificerat sig till tävlingen nästa år.

Det har varit lustfyllt, lätt och roligt att sätta årets startfält! Det har varit stor kreativitet bland landets upphovsmän och artister. Startfälten präglas av bredd och dynamik, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2014.

I dag presenteras de 16 bidrag som ska tävla i Malmö och Linköping – på torsdag presenteras de 16 som står på scen i Göteborg och Örnsköldsvik. Bidragen presenteras i bokstavsordning, ej startordning.

Deltävling 1: Malmö 1/2

• Aleo
Artist: Mahan Moin
Låtskrivare: Mahan Moin, Anderz Wrethov

• Bedroom
Artist: Alvaro Estrella
Låtskrivare: Jakke Erixson, Jon Bordon, Lauren Francis, Kristofer Östergren

• Bröder
Artist: Linus Svenning
Låtskrivare: Fredrik Kempe

• Bygdens son
Artist: Sylvester Schlegel
Låtskrivare: Sylvester Schlegel

• Casanova
Artist: Elisa Lindström
Låtskrivare: Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren, Jimmy Jansson

• Songbird
Artist: Ellen Benediktson
Låtskrivare: Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren

• Survivor
Artist: Helena Paparizou
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn

• To the End
Artist: YOHIO
Låtskrivare: Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO

Deltävling 2, Linköping 8/2

• Efter solsken
Artist: Panetoz
Låtskrivare: Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie

• Glow
Artist: Manda
Låtskrivare: Joy Deb, Linnéa Deb, Melanie Wehbe, Charlie Mason

• I Am Somebody
Artist: Pink Pistols
Låtskrivare: Joakim Törnqvist, Nestor Geli, Per Ivar Hed, Susie Päivärinta, Tord Bäckström

• Love Trigger
Artist: JEM
Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström, Julimar ”J-Son” Santos

• När änglarna går hem
Artist: Martin Stenmarck
Låtskrivare: Andreas Öhrn, Alexander Bard, Martin Stenmarck, Peter Boström

• Set Yourself Free
Artist: Little Great Things
Låtskrivare: Charlie Grönvall, Cristoffer Wernqvist, Felix Grönvall, Adam Dahlström

• Hallelujah
Artist: The Refreshments*
Låtskrivare: Joakim Arnell

• Undo
Artist: Sanna Nielsen
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

På bilden: Filip Adamo (Hus1) Timmy Andersson, Markus Tagaris (Gain) Magnus Lundbäck (Gain) Simon Peyron, John Löfgren, Joakim Agnemyr och Adam Axelsson

Gain har skrivit skivkontrakt med Helsingborgsbandet Outtrigger. Bandet blev något av ett Youtube-fenomen när man tidigare i år gjorde en metal-cover på Robin Stjernbergs vinnarlåt ”You” ifrån Melodifestivalen. Videon uppmärksammades av media och spreds snabbt på nätet av fansen vilket har resulterat i 400 000 visningar. Bandet befinner sig just nu i studion och spelar in sin debut-EP som är planerad att släppas i början på nästa år.

Outtrigger 2013 är:
John Löfgren – trummor
Simon Peyron – sång
Timmy Andersson – gitarr
Joakim Agnemyr – bas
Adam Axelsson – gitarr

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Den 6 december gästar världsartisten Robbie Williams Idol-finalen i Globen. Popstjärnan, som är aktuell med nya swingalbumet ”Swings Both Ways”, kommer att framföra två låtar i programmet.

Robbie Williams blev i veckan historisk när hans album “Swings Both Ways” blev det 1000:e albumet att bli etta på albumlistan i England. Det är också Robbies elfte soloalbum som gått in etta på samma lista, vilket gör honom likvärdig med Elvis Presley och The Rolling Stones som också haft elva listettor i England.

Robbie Williams har hittills under sin framgångsrika solokarriär vunnit fler Brit Awards än någon annan vilket gör honom till den mest framgångsrika artisten i Brit Awards historia. Han har sålt över 70 miljoner album världen över vilket placerar honom på listan ”Best-selling music artists worldwide”.

Den 15 maj 2014 gör Robbie Williams en Sverigespelning på Ericsson Globe. Biljetterna släpps samma dag som han gästar Idol-finalen, den 6 december kl 09.00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Tony Dekker, från Great Lake Swimmers, släpper nu sitt nya album “Prayer of the Woods” som är som ett mellanspel mellan Great Lake Swimmers album. Frontmannen i det kanadensiska bandet släpper nu sitt soloalbum som är inspelad i den historiska St. Brendan’s Church i Rockport, Ontario. All instrument och sång är spelad och sjungen av Tony själv under sommaren 2013, med mixning av Justin Nace.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

SKAP:s ordförande Alfons Karabuda valdes igår in i International Music Councils styrelse. International Music Council är officiell internationell partner till UNESCO och arbetar för musikalisk mångfald och tillgång till kultur för alla.

International Music Council, IMC, finns genom sina medlemsorganisationer i 150 länder och bildar nätverk för mer än 1000 organisationer och deras 200 miljoner medlemmar. IMC bildades av UNESCO som rådgivande organ i frågor kring musik 1949 och har utvecklats till ett inflytelserikt nätverk som arbetar för att stärka sina medlemmars och partners arbete över hela världen.

Jag ser fram emot arbetet i International Music Councils styrelse. SKAP får genom detta vid sidan av ordförandeskapet i European Composer & Songwriter Alliance en breddad plattform för det viktiga arbetet att skapa goda villkor för musikskapande, säger Alfons Karabuda, SKAP:s ordförande.

Alfons Karabuda framhåller särskilt betydelsen av IMC:s arbete för musikalisk mångfald:

Under 2014 kommer SKAP att lägga särskilt fokus vid mångfalds- och jämställdhetsfrågor. Jag är liksom International Music Council övertygad om att det är mångfald som ger musiklivet styrka, tyngd och gör det till en angelägenhet för hela samhället, säger Alfons Karabuda.

International Music Council har sin placering i UNESCO:s högkvarter i Paris och arbetar som självständig partner till UNESCO. Alfons Karabuda valdes igår in vid IMC:s generalförsamling i Brisbane, Australien. Ledamöter väljs in för en mandatperiod om två år.

...