Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2013

Den 13 januari 2014 släpps Bruce Springsteens nya album ”High Hopes”, men redan idag är det premiär för singeln ”High Hopes”. Albumet innehåller covers som blivit livefavoriter, studioinspelningar av låtar som tidigare endast kunnat höras live samt outgivet material från det senaste decenniet. ”High Hopes” som är Bruce Springsteens 18e studioalbum är inspelat i New Jersey, Los Angeles, Atlanta, Australien och New York City.

På ”High Hopes” får vi höra Springsteen i olika musikaliska sättningar som inkluderar gitarristen Tom Morello och medlemmar i The E Street Band. Morello turnerade med Bruce och The E Street Band i Australien i mars tidigare i år då han hoppade in för Steve Van Zandt. Tom Morello blev som Bruce själv beskriver det “my muse, pushing the rest of this project to another level.” Förutom gitarrspelandet på det nya albumet gör Morello en duett med Bruce på låten “The Ghost of Tom Joad”. Clarence Clemons, som gick bort 2011, och Danny Federici, som gick bort 2008, finns också med på ett flertal låtar som Springsteen beskriver som ”some of our best unreleased material from the past decade.”

För att hylla nyheten om albumreleasen har regissören Thom Zimny gjort ett kollage med bilder av Danny Clinch, bilder från turnén i Australien med Tom Morello tagna av Chris Hilson samt äldre klassiska bilder som utgör den nya videon till singeln “High Hopes”:

Videon till nyinspelningen av ”Dream Baby Dream” släpptes nyligen och är en hyllning där Bruce Springsteen och The E Street Band vill tacka fans världen över.

Låtlista för albumet ”High Hopes”
1. High Hopes (Tim Scott McConnell) – featuring Tom Morello
2. Harry’s Place * – featuring Tom Morello
3. American Skin (41 Shots) – featuring Tom Morello
4. Just Like Fire Would (Chris J. Bailey) – featuring Tom Morello
5. Down In The Hole *
6. Heaven’s Wall ** – featuring Tom Morello
7. Frankie Fell In Love
8. This Is Your Sword
9. Hunter Of Invisible Game * – featuring Tom Morello
10. The Ghost of Tom Joad – duet with Tom Morello
11. The Wall
12. Dream Baby Dream (Martin Rev and Alan Vega) – featuring Tom Morello

Alla låtar är skrivna och producerade av Bruce Springsteen förutom följande:

*Producerat av Brendan O’Brien.
**Producerat av Brendan O’Brien och co-producerat av Ron Aniello med Bruce Springsteen.
Albumet “High Hopes” är producerat av Ron Aniello tillsammans med Bruce Springsteen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2013

Jake E Lee är med all rätt ihågkommen som en av 80-talets största gitarrhjältar. Han säkrade sin plats i hårdrockshistorien som Ozzy Osbournes gitarrist på klassiska låtar som “Bark at the moon”, “So tired” och “Shot in the dark”. Därefter bildade han kultbandet Badlands med musiker som sångaren Ray Gillen (RIP) och trummisen Eric Singer. Nu gör Jake efterlängtad comeback med sitt nya projekt Red Dragon Cartel. Ett album är under inspelning med gästsångare som Paul Di’Anno (ex-Iron Maiden), Robin Zander (Cheap Trick) och Maria Brink (In This Moment) och på sin första världsturné stannar bandet till på Sweden Rock Festival 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2013

Prossima Music i Seoul i Sydkorea är ett etablerat ledande musikförlag och globalt entertainment musikbolag och med huvudsaklig inriktning på musikförlagsverksamhet i Korea. Prossima Music kommer att vara subförlag för Sweden Songs i Sydkorea.

...