Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

“My animal heart is telling me to flee…”

så inleds Animal Heart, Nina Perssons allra första singel som soloartist som släpps idag. Strofen tar där fasta på ett återkommande tema på det kommande albumet med samma namn, att fortsätta framåt utan att fastna i det som varit.

Animal Heart har skrivits och spelats in i Nina Perssons nuvarande hemstad New York tillsammans med maken Nathan Larson (A Camp, Shudder to think) och Eric D. Johnson (ex. Shins, Fruit Bats) men genom ett helt nytt arbetssätt. Välrenommerade producenter och studior har fått stå åt sidan. Istället har albumet växt fram i hemma-studion i huset i Harlem.

Det svåraste och kanske också bästa med att vara solo är nog alla beslut man ska fatta ensam. Någonstans inombords har jag en väldigt tydlig klocka, en magkänsla, som säger vad jag tycker. Jag har tvingat mig till att bara blåsa på och följa just magen med den här skivan. Jag har helt enkelt inte tid att älta saker längre vilket jag gjorde mycket tidigare, säger Nina Persson.

På många sätt är det en ny Nina Persson vi möter på Animal Heart. De jazzigt lekfulla popmelodier som hon gjorde till en konstform med The Cardigans finns fortfarande kvar. Samtidigt tar hon ett par tydliga kliv framåt i sin utveckling med spår som landar någonstans mellan melankolin i A Camp och blue-eyed soul.

Singeln och videon till Animal Heart släpps idag den 8:e november och albumet med samma namn den 29:e januari 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

För 25 år sedan släpptes singeln ”Tåg”. Låten presenterade en ung man vid namn Jakob Hellman för världen. Året efter kom albumet ”… Och Stora Havet” och genombrottet var ett faktum. Albumet blev en milstolpe i den svenska pophistorien och listas ständigt i toppskiktet när landets bästa album genom tiderna ska utses. Jakob Hellmans sätt att skriva text och musik förändrade sättet att se på svenskspråkig pop och har influerat så gott som alla som ägnat sig åt hantverket sedan dess.

Albumet blev hans hittills enda. Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är han en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

2011 började saker plötsligt att röra på sig. Tre turnéer följande varandra i rask takt och ny musik tog alltmer plats bredvid klassikerna på scen. Lite mer lågmälda låtar, ett kanske något mörkare anslag, men samma briljanta förmåga att skriva texter och melodier som går rakt in i hjärtat. Arbetet med det nya materialet har fortsatt under en paus i turnerandet. 14 december gör Jakob Hellman årets enda spelning på Debaser Medis.

Konsertdatum
14 dec – Debaser Medis, Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

Nu är det mindre än en vecka kvar till att Erasure släpper sitt julalbum ”Snow Globe” den 13 november. Väntan har vart lång sedan vi först nämnde “Snow Globe” men nu är den snart över och årets julalbum kan ta sin rättmätiga plats på skivhyllan. Med på “Snow Globe” hittar vi några av de traditionella jullåtarna vi alla känner igen i ny tappning samt ett tillägg av nya egna jullåtar skrivna speciellt för albumet.

Sedan 2011 års ”Tomorrow’s World” har Erasure vart tysta enda tills idén om att göra ett julalbum kom på tal. Den nya utmaningen visade sig vara helt rätt för duon och Andy hittade t.o.m. tillbaka till sin inre körgosse när det var dags för sång. Två av albumets huvudlåtar är dels öppningslåten ”Gaudete” som gjorts känd av Steeleye Span på 70-talet och deras egen låt ”Make It Wonderful” som båda är representationer av eufori som tar lyssnaren igenom två välbekanta sidor av julen.

“Snow Globe” låtlista
1. Bells Of Love (Isabelle’s Of Love)
2. Gaudete
3. Make It Wonderful
4. Sleep Quietly
5. Silent Night
6. Loving Man
7. The Christmas Song
8. Bleak Midwinter
9. Blood On The Snow
10. There’ll Be No Tomorrow
11. Midnight Clear
12. White Christmas
13. Silver Bells

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

Det svenska metalbandet Deathstars ger sig i mitten av mars nästa år ut på en ny Europa-turné. Turnén inleds med en exklusiv Sverige-konsert den 15 mars och går sedan vidare genom Danmark, Tyskland, Österrike, Italien, Schweiz, Frankrike, England, Belgien och Holland innan den avslutas med konserter i Moskva och S:t Petersburg i början av april.

Svenskt konsertdatum
15 mars – Debaser Strand, Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

Lördagen den 23 november är det 1D Day – ett globalt event med One Direction där fans från världens alla hörn kan ta del av en sju timmar lång direktsändning på webben med Harry, Louis, Liam, Niall och Zayn. Under 1D Day kommer bandet bjuda på inspelade sketcher, livesändningar från olika länder i världen, kända gäster i studion samt roligheter för och med fans. 1D Day är en del av lanseringen av One Directions nya album ”Midnight Memories” som släpps den 25 november.

Nu har svenska fans möjligheten att vinna den ’Ultimata 1D Day-upplevelsen’. 10 lyckliga vinnare kommer tillsammans med en vän inkvarteras på nya Quality Hotel Friends vid Friends Arena där de får en exklusiv och unik 1D Day-upplevelse den 23-24 november. Förutom en lyxig övernattning på hotellet bjuds vinnarna också på ett exklusivt prispaket som innehåller:

– Ståplatsbiljett av bästa kategori till One Directions konsert på Friends Arena lördagen den 14 juni 2014
– Exklusiv guidad visning av backstageområdet på Friends Arena
– One Direction-kit som innehåller nya albumet ”Midnight Memories”, posters och merchandise
– Godis, snacks och läsk som räcker under hela den 7 timmar långa 1D Day-sändningen – som vinnarna upplever allra bäst från hotellsängen!

För att vinna den Ultimata 1D Day-upplevelsen ska man lyssna på programmet Radio Play Topp 10 med Jazon som sänds vardagskvällar klockan 18:00 på radiostationen NRJ. Där kommer man under vecka 46 och 47 kunna lägga beslag på de exklusiva 1D Day-hotellrummen på Quality Hotel Friends samt de fullmatade prispaketen.

Lycka till i tävlingen, Sveriges alla 1D-fans!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

Foto: Fredrik Etoall

Zara Larsson åker till Oslo för att uppträda på en av världens mest prestigefyllda galor – The Nobel Peace Prize Concert, 11 december! Utöver Zara kommer också bl.a Mary J. Blige och James Blunt att framträda. Galan sänds i cirka 100 länder och når en publik på 300 miljoner tv-tittare.

Jag blev överraskad och mycket glad när Hans Lindmo från Nobel-kommittén ringde och frågade om Zara var intresserad. Det är en mycket stor ära för en artist att få uppträda på den här fantastiska galan. Det visar inte minst det stora antalet världsartister som under åren har uppträtt här, säger Ola Håkansson, President för TEN Music Group.

I Sverige är Zara Larsson aktuell med sin nya singel Zara Larsson – Bad Boys.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2013

Efter succéalbumet ”Recovery” – 2010 års mest sålda album i alla kategorier – är Eminem tillbaka. Det nya albumet The Marshall Mathers LP2 är fortsättningen på 2000-talets mest sålda hiphop-album, The Marshall Mathers LP (2001). Mottagandet blev minst sagt varmt, Eminem är nu Spotifys mest spelade artist och singeln ”The Monster” feat. Rihanna toppar deras singellista.

Albumet MMLP2 dominerar topplistor världen över och klev rakt in som #1 på iTunes i 73 länder, Sverige inkluderad.

Men framgångarna slutar inte där. Första singeln ”Berzerk” som är producerad av Rick Rubin, toppade iTunes i Sverige samt ytterligare 37 länder. Singeln har även sålt platina i USA, Australien samt dubbel-platina i Kanada.

Den aktuella singeln The Monster är nu #1 på iTunes i över 20 länder inkl. Sverige och topp 10 i 56 länder. Som om det inte vore nog ligger nu 17 spår med Eminem på Spotifys topp 100.

...