Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Mauro Scocco är aktuell med ny singel ”Vita vägen hem” som har release den 11 november.

Den kom till som de flesta av mina låtar, titeln först. Jag såg en person som vandrade hemåt i ett snöfall och mindes jular som varit, gångna förhållanden, säger Mauro om den nya låten.

Den nya singeln finns med på albumet ”Årets Julklapp! – andra utgåvan” som släpps den 27 november. I slutet av 2012 släpptes första utgåvan av ”Årets Julklapp”. På albumet samarbetade Mauro tillsammans med producenten David Nyström och teknikern Josef Zackrisson. Kritiker hyllade albumet som blev den tredje mest sålda CD:n 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Fatboy började 1995 som ett hobbyband där medlemmarna träffades för att laga mat samt spela musiken de älskade, rockabilly och country. Åren gick och bandets ambitioner växte efter att ha agerat kompband åt amerikanska musiker på turné i Europa och flera påstötningar om att de borde göra en egen skiva. 2004 släpptes så debuten Steelhearted och Fatboy har sedan dess givit ett hundratal konserter i hela Norden, släppt ett Grammisnominerat album till, In My Bones, och hösten 2010 släpptes deras tredje album Overdrive vilket gick in på #10-platsen på svenska albumlistan.

I december gör bandet två framträdanden:
11 december – Södra Teatern – Stockholm
12 december – Katalin – Uppsala

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

I början av sommaren släppte Rikard “Skizz” Bizzi sitt debutalbum “Kärlek, funk & solidaritet”, ett album som lyftes till skyarna av en enig kritikerkår.

Idag släpps äntligen videon till titelspåret som gästas av Timbuktu och Eye-N-I (från PH3) och är regisserad av Tim Erem som bland annat regisserat Elliphants hyllade video “Down on life”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Los Angeles-baserade hårdrocksbandet Steel Panther signar med Kobalt Label Services och släpper i vår sitt tredje studioalbum ”All You Can Eat”.

Steel Panther förvaltar stolt arvet från Spinal Tap och driver inte skickligt bara med sig själva, utan med hela hårdrocksgenren. Bandet byggde upp sitt rykte och fanbase genom att agera ”husband” på The Viper Room i LA, varje måndag, i tolv års tid. De gjorde sig kända för att locka dit hårdrockseliten som gästartister, för att sedan häckla dem. Steven Tyler (Aerosmith), Corey Taylor (Slipknot), Paul Stanley (KISS), Vince Neil (Mötley Crüe) och Matt Sorum (GnR, Velvet Revolver) är bara några av de rockstjärnor som gästat Steel Panther på scen.

De har sedan de släppte debuten ”Feel The Steel” 2009 turnerat som förband till Mötley Crüe & Def Leppard i England, öppnat för Guns N’ Roses på The Forum i Los Angeles och spelat på Sweden Rock Festival (2010).

”All You Can Eat”, som släpps i april 2014, blir bandets tredje album och som vanligt rör sig både texterna och den nya videon kring djupt politiskt inkorrekta ämnen! Steel Panther håller fanan högt och fortsätter oförtrutet förolämpa alla i lika måtta! Trots den uppenbara humorn så visar de dock med all önskvärd tydlighet att de är ett tight och skickligt band som utan problem klarar av att inte bara behålla, utan bygga på, sin fanbase.

Nu presenterar man den första singeln ”Party Like Tomorrow Is The End Of The World” med en tillhörande video. Videon är regisserad av Rob Riggle (21 Jump Street, The Other Guy, The Daily Show), och den gästas av en rad eminenta personligheter; allt från Breaking Bad-skådespelaren RJ Mitte till N’Syncs Joey Fatone, Jackass-stjärnan Steve O och Limp Bizkits Wes Borland.

Se videon till ”Party Like Tomorrow Is The End Of The World” nedan.

Steel Panther live är en unik totalupplevelse! I februari 2014 ger sig bandet ut på en heltäckande europaturné. De når Sverige för två spelningar. Först rockar de Trädgår’n i Göteborg, den 15 februari, för att sedan demolera Münchenbryggeriet i Stockholm den 16 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Inför sommaren 2013 gick Sveriges största musikfestival Peace & Love i graven, till stor del på grund av konkurrens från tyskägda Bråvalla Festival. I sommar kommer dock festivalen att återuppstå i ett nytt, bantat format. Den nygamla festivalen kommer precis som tidigare att arrangeras i Borlänge men nu utav den ideella organisationen Peace and Love Foundation som enligt egen utsago tänker “gå tillbaka till rötterna”.

Närmare detaljer om festivalen kommer att presenteras kring nästa månadsskifte.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Visserligen var det inte så länge sedan som denne chock- och industrirocksikon senast bevistade Sweden Rock Festival. Men dels blev den spelningen en braksuccé, dels fick den genomföras med en nedbantad scenshow då dekoren fastnat i Finland. Därför gör vi en “favorit i repris” och låter Rob Zombie bjuda SRF-publiken på hela sin show. Till på köpet i stämningsskapande kvällsmörker. Vill du ha en verklig helkväll i chockrockens tecken på torsdagen? I så fall rekommenderas du att gå direkt från Robs framträdande – det sista för dagen på Rock Stage – till Festival Stage där Robs gamle turnékamrat och inspirationskälla Alice Cooper tar över taktpinnen. Vem vet, vi kanske får se dem tillsammans på scen? Vi kanske också bör påpeka att detta blir enda chansen att se Rob live i Sverige denna sommar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Den 6 november släpper Il Divo sitt sjätte studioalbum ”A Musical Affair” som är en sammanställning av låtar inspirerade av Broadwayshower som bland andra Phantom of the Opera, The Lion King och West Side Story för att nämna några. På ”A Musical Affair” gör Il Divo duetter med Barbara Streisand, Nicole Scherzinger, Kristin Chenoweth, Heather Headley samt Michael Ball.

Det är tio år sedan Il Divo bildades av Simon Cowell i England och slog igenom med kombinationen av opera och pop. Att blanda genrerna var banbrytande och Il Divo blev snabbt en succékvartett som under deras 10 år långa karriär sålt mer än 26 miljoner album världen över, haft 50 albumettor och tilldelats 160 guld- och platinaskivor i över 33 länder.

I samband med albumsläppet gör Il Divo Broadwayföreställningar på The Marquis Theater i New York med start den 7 november.

Il Divo består av barytonen Carlos Marin, popartisten Sebastian Izambard samt tenorerna Urs Buhler och David Miller.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Brända Barn släpper en ny skiva! 30-år efter bandets enda album – det uppmärksammade Allt står i lågor från 1983 – släpps nu en samlingsbox inför tre jubileumsspelningar i höst. Samlingen innehåller en DVD med två konserter från 1987 och 2003, två CD:s med 35 låtar samt en booklet. Skivorna innehåller, förutom 16 tidigare outgivna låtar, den nyinspelade låten Kåt på exponering samt coverversioner på Brända Barn-låtar av bland andra Magnus Carlson (Weeping Willows) och Mattias Alkberg (The Bear Quartet).

Rockbandet Brända Barn, ursprungligen från Sundsvall, spelade in ett par singlar i början av 1980-talet. Deras enda album Allt står i lågor gavs ut 1983, men efter flera intensiva turnéer splittrades bandet i februari 1984. Senare samma år gjorde bandet comeback under namnet The Bunch och gav ut en singel med en egen svensk version av Neil Youngs Hey Hey, My My. Sedan dess har Brända Barn haft ett antal återföreningar: 1987, 1991 (två konserter), 1999 (två konserter) och 2003 (tre konserter).

Nu är det dags för ytterligare en återförening! Exakt 30 år efter albumet Allt står i lågor ger Brända Barn ut en begränsad upplaga av ett omfattande samlingsalbum. I samband med releasen ger bandet tre konserter, den 2/11 på Pipeline i Sundsvall, den 28/11 på Debaser Strand i Stockholm samt den 29/11 på Melodybox i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

I fredags, den 1 november, släppte Gnučči sin nya efterlängtade singel “Finders Keepers”. Låten är producerad av Cristian Dinamarca och för videoregi står den fenomenala konstnären Roxy Farhat som nyligen vann pris för sitt arbete med The Knife´s “A Tooth For An Eye”.

Om samarbetet säger Roxy Farhat så här:
Jag valde att visualisera Finders Keepers med hästtjejer, eftersom hästtjejer är som Gnučči: tuffa, ambitiösa och wearing the crown of knock shit down and fuck things up. Horsemanship är en konst och en färdighet som kräver viljestyrka, styrka och ödmjukhet, ungefär som att vara en artist. Det är en färdighet som många tjejer har men sällan får någon cred eller erkännande för.

I Finders Keepers visar Elina, Tida, Louise och Annika precis hur hardcore, roliga och modiga hästtjejer kan vara och hur givande de timmar, dagar, månader och år som de tillbringar tillsammans med sina hästar är.

Singeln Finders Keepers som släpps på Gnuččis egna skivetikett Famalam Records (via Sony Music Sweden) är första singeln att föregå EPn “PSYCHOHAPPY” som släpps i början av nästa år. På “PSYCHOHAPPY” samarbetar Gnučči, förutom med Dinamarca, även med Marcus Price, Spoek Mathambo och Anaye.

Se videon till Finders Keepers här nedan.

Ana Rab, mer känd som Gnučči, är en rappare/sångerska/låtskrivare/performer som på kort tid etablerat sig med sin unika tappning av klubbmusik. Hennes musik är en träffsäker kombination av pop, rap, dancehall, grime och house, eller helt enkelt melodiös rap och sång på hårda energiska beats. Hennes officiella debut-EP ”Oh My Goodness!” (Famalam 2012) gick rakt in på iTunes Top 10 lista, vann Nöjesguidens Musikpris och blev P3 Guld-nominerad och hennes patenterat energiska liveframträdanden har gjort Gnučči till en av Sveriges absolut bästa liveakter.

...