Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2013

Electric Banana Band gör comeback på Sweden Rock Festival 2014!

Fenomenet Trazan & Banarne har förgyllt uppväxten för generationer av svenskar. Tv-serien om de två “djungelinvånarna” sändes mellan 1977-80. I den sista säsongen tillkom husbandet Electric Banana Band, vars musik blev så populär att bandet fortsatte att släppa musik även i efterhand. “Banankontakt”, “Zvampen”, “Min piraja Maja” och “Kameleont” är några av de största hitsen, med en spännvidd över flera decennier. 2005 spelade Electric Banana Band på ett utsålt Globen. 2014 blir det på SRF som Lasse “Trazan” Åberg, Klasse “Banarne” Möllberg, gitarristen Janne “Zebran” Schaffer och de andra bjuder på en högtidsstund för barn i alla åldrar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2013

Koncerthuset i Köpenhamn öppnar sina dörrar för allmänheten denna höst/vinter med en mängd eklektiska konserter och evenemang på DR Byen. På arenan finns det 5 scener av varierande set-up och storlek, det huserar ca 200 konserter var år med en variation mellan rock/pop, Hip Hop, akustiskt och symfoni-orkestrar. Nästa vecka har vi en symfoni-okestrarkonsert av Beethoven med dirigent Adam Fischer:

8 november: BEETHOVEN nr 2 & 8 med ADAM FISCHER och den danska nationella Chamber Orchestra, Koncertsalen 19.30

Adam Fischer:
Ungerska Adam Fischer är ett världsberömt namn i den klassiska världen, han är den dirigenten av den österrikisk-ungerska Haydn Orchestra, är även chefdirigent för ungerska Radio Symphony Orchestra, och chefsdirigent för danska nationella Chamber Orchestra. Nu kommer Adam och DRs orkestrar att framföra en stor klassisk konsert med musik av den legendariska österrikiska-kompositören Beethoven.

...